Mihaela Buzărnescu: „Când ești sănătos, joci meciuri. Nu ești sănătos, joci… cât poți”

Adrian Țoca | 27 mai 2019

Mihaela Buzărnescu spune că îi lipsește sănătatea ca să câștige meciuri. În ultimele săptămâni, Mihaela spune că a resimțit o durere la umăr, pe care o va investiga la revenirea în România.

Roland Garros este oferit de

Mihaela Buzărnescu era reținută la capătul înfrângerii din turul 1 de la Roland Garros cu Ekaterina Alexandrova și a repetat în câteva ocazii că îi pare rău că nu a putut câștiga meciul.

„Nu știu ce anume n-a mers. Ea a jucat destul de puternic și am simțit că nu reușeam eu să atac mingea, ca să pot prelua inițiativa. Atât am putut să joc, din cauza unei dureri pe care o am la umăr. Nu puteam servi foarte bine, iar ea putea să-mi atace serviciul destul de bine”, a început ea.

Am întrebat-o dacă este o problemă serioasă și de când a apărut: „Nu știu exact ce este – trebuie să fac niște investigații mai amănunțite, probabil când merg acasă și voi vedea exact ce pauză va trebui să fac, dacă va trebui să fac. Ideea e că am încercat tot ce am putut azi și îmi pare rău că nu am putut să câștig.”

„Durerea am resimțit-o în ultimele două, trei săptămâni ceva mai puternic, de altfel sunt și bandajată de două, trei turnee încoace”, a spus Mihaela.

Sezonul de zgură începuse promițător pentru ea, cu semne bune la Charleston, Madrid și Roma. Ea a apărut, după eliminarea de la Roma, și într-un meci din Bundesliga (competiție pe echipe din Germania), în care a învins-o pe Irina Bara.

Va rămâne în turneu la dublu? „Pot să joc la dublu (n.a. va juca alături de Irina Begu); servesc, atât cât îmi permite umărul și mai am două zile, trei, până pot juca meciul de dublu și voi avea timp cât să mă refac și să fac anumite tratamente.”

Despre meciul în sine, Mihaela a spus că nu a putut să apuce meciul în vreun fel: „Când ai o durere, bineînțeles că nu mai poți să fii aceeași persoană ca atunci când n-ai nicio durere. Am încercat tot ce-am putut să fac, doar că, într-adevăr, nu a mers mereu. Voiam să atac mingea, nu se ducea la fel de bine, simțeam că le dau mai mult spre mijlocul terenului. Ea a atacat destul de bine, i-a intrat serviciul bine, și avea niște lovituri puternice, plate, care erau destul de lungi și mă făceau să fiu în spatele liniei de fund și oarecum un pic întârziată. A avut o zi destul de bună.”

Nu a afectat-o o eventuală presiune a rezultatului de anul trecut: „Presiunea e mereu, indiferent de rezultate, e un Grand Slam, e normal să-ți dorești foarte mult și bineînțeles că îmi doream foarte mult să câștig”.

Am întrebat-o ce anume simte că îi lipsește față de anul trecut, dincolo de efectele accidentării suferite la gleznă. Mihaela a răspuns simplu: „Meciuri câștigate”. Și ca să câștigi meciuri? „Sănătate”.

„Când ești sănătos, joci meciuri. Nu ești sănătos, joci… cât poți. 

Abia mi-am revenit cu glezna, de câteva turnee încoace. M-am săturat să aud: ’14 meciuri pierdute și 4 câștigate, ce se întâmplă cu Mihaela Buzărnescu’. Inclusiv de pe site-ul vostru s-a auzit ceva. Eu vin după o accidentare ca asta și stau să fiu judecată pentru că nu câștig meciuri”, a completat Mihaela.

Ia în calcul o eventuală pauză mai lungă, pentru a-și permite să se refacă? „Depinde de ce rezultate voi avea la investigații când voi ajunge acasă. Și, bineînțeles, în caz că e ceva mai grav, o să iau o pauză, ca să-mi pot reveni. Bineînțeles, sănătatea e pe primul loc și îmi doresc să pot juca la un nivel optim fără durere. Și sper să nu fie ceva grav”, a spus Mihaela.

Ea a conchis, la final: „Bineînțeles că puteam fără probleme să câștig azi. Adică nu asta a influențat atât de mult; un serviciu mai puțin rapid. Nu asta a făcut să pierd azi. Serviciul era acolo; dar ăsta a fost cursul jocului de azi, n-am avut cea mai bună zi, ea a avut un nivel ridicat și asta a fost, la final am pierdut eu.”

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi