Miami, tabloul feminin: Simona Halep, posibile reîntâlniri cu Venus, Serena, Svitolina sau Pliskova. Irina se revede cu Bianca

Radu Marina | 18 martie 2019

Întrebarea de bază, dincolo de obișnuitele curiozități generate de tablou, este alta. E de văzut cât și cum vor influența jocul noile condiții în care va fi găzduit Miami Open; cât de rapide sunt aceste noi terenuri, dacă umiditatea tradițională de la Miami va fi resimțită altfel pe un teren central mai „adăpostit” decât precedentul, dacă și cum vor fi afectați sau motivați jucătorii de noutatea adusă de schimbarea de mediu.

Mutat în casă nouă, turneul de la Miami și-a stabilit, azi-noapte, tabloul feminin, unul încărcat cu jucătoare valoroase (sunt prezente toate jucătoarele din top 20) și foarte bine echilibrat: Naomi Osaka, Garbine Muguruza, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Petra Kitova și Kiki Bertens pe partea superioară a tabloului, Simona Halep, Serena Williams, Venus Williams, Elina Svitolina, Sloane Stephens, Karolina Pliskova și Jelena Ostapenko pe cea inferioară.

E prima dată când turneul nu se joacă la Key Biscayne (locația tradițională), ci pe Hard Rock Stadium, e de văzut cât și cum vor influența jocul noile condiții. Cât de rapide sunt aceste noi terenuri, dacă umiditatea tradițională de la Miami va fi resimțită altfel pe un teren central mai „adăpostit” decât precedentul, dacă și cum vor fi afectați sau motivați jucătorii de noutatea adusă de schimbarea de mediu.

https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/1107400247322570753

Până acolo însă, să aruncăm o privire asupra tragerii la sorți:

Traseul Simonei Halep

Cap de serie doi, Simona va avea bye în primul tur și urmează să întâlnească în turul doi învingătoarea meciului Johanna Larsson – o jucătoare din calificări. Cu Larsson, Simona s-a mai întâlnit până acum de trei ori, partidele având loc, însă, în 2010 și 2011 (2-1 la întâlnirile directe pentru suedeză). În turul trei s-ar putea revedea cu Lesia Tsurenko, favorita 28, o jucătoare pe care o cunoaște foarte bine și pe care a învins-o de fiecare dată în cele șapte meciuri jucate.

Din optimi încolo, cel puțin pe hârtie, încep lucrurile serioase: Daria Kasatkina, Venus Williams sau Carla Suarez Navarro ar putea fi adversara din optimi, Serena Williams sau Elina Svitolina, în sferturi, Karolina Pliskova, Belinda Bencic sau Sloane Stephens în semifinale. Iar în finală, dacă se vor respecta capii de serie, Naomi Osaka, Angelique Kerber sau Petra Kvitova.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1107059359253696512

Mihaela Buzărnescu și Irina Begu

Deocamdată, dintre jucătoarele din România, doar Simona, Irina și Mihaela sunt prezente pe tabloul principal. Lor li se poate alătura Sorana Cîrstea (vs. Laura Siegemund în calificări), Monica Niculescu (vs. Lara Arruabarena în primul tur de calificări) și Ana Bogdan (vs. Kristyna Pliskova), dacă vor trece de cele două tururi de calificări.

Revenind la Mihaela și Irina, cele două n-au parte de cel mai prietenos traseu. Irina se reîntâlnește pentru a doua săptămână la rând, tot în primul tur, cu Bianca Andreescu, proaspăta campioană de la Indian Wells (de văzut însă dacă Andreescu va mai merge la Miami și, dacă da, în ce formă).

În vreme ce Mihaela va porni în turul doi, fiind cap de serie 30, cu învingătoarea meciului Alize Cornet – Vera Lapko. În caz de victorie, se vede cu Karolina Pliskova, dacă și aceasta își va câștiga meciul cu Shuai Zhang sau Petra Martic.

Serena Williams

La acest moment, după retragerea din turul trei cu Garbine Muguruza de la Indian Wells, incertitudinile în ceea ce o privește pe Serena sunt destule. Indiciile arată că va juca, totuși, acest turneu important pentru ea. Drumul ei pare, de asemenea, ceva mai liniștit față de Indian Wells. Nu e mai ușor, dar e o idee mai liniștit: Rebecca Peterson sau o jucătoare din calificări (turul doi), Qiang Wang sau Johanna Konta (turul trei), Elina Svitolina (optimi), Simona Halep (sferturi), Karolina Pliskova (semifinale).

Pentru Williams, Miami e un loc special și e turneul Premier Mandatory pe care l- câștigat cel mai des (opt ori). Tocmai de aceea, deși în jurul ei gravitează o multitudine de întrebări, trebuie luată în calcul.

Partea superioară a tabloului

Pe această parte de tablou, atenția se îndrepta către liderul mondial Naomi Osaka, care începe cu o jucătoare din calificări și ar putea urma, în turul trei, o revedere cu Su-Wei Hsieh, jucătoarea care a fost cel mai aproape să o învingă la Melbourne. Dar și către Angelique Kerber (posibilă reîntâlnire cu Bianca Andreescu sau cu Irina Begu în turul trei), respectiv Garbine Muguruza, care n-are cel mai facil traseu: Tamara Zidansek sau o jucătoare din calificări, posibil meci cu Caroline Wozniacki în turul trei și Naomi Osaka în optimi.

Tot aici mai sunt Petra Kvitova, care pornește la drum cu învingătoarea meciului Olga Danilovic – Maria Sakkari, și Kiki Bertens care n-are o misiune tocmai ușoară: Monica Puig sau Wang Xiyu în turul doi, Anastasia Pavlyuchenkova în turul trei, Ash Barty sau Madison Keys în optimi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi