Miami Heat: tragerea la sorți pentru Miami Open le aduce din nou pe Simona și pe Serena în aceeași jumătate

Treizecizero | 23 martie 2015

Simona Halep și Serena Williams au ratat de puțin întâlnirea la Indian Wells, după ce numărul 1 s-a retras chiar înaintea mult anticipatei partide. Cele două ar putea primi o nouă șansă la Miami

March Madness continuă, nu e prea mult timp de concluzii, pentru că al doilea turneu Premier Mandatory consecutiv bate la ușă. Nici nu apucase Simona Halep să răspundă la întrebările de după finala câștigată cu Jelena Jankovic, iar tabloul din Florida deja se decisese. Iar el propune o serie de subiecte și întrebări captivante, pe care le vom discuta pe îndelete zilele următoare. Însă cel mai interesant aspect este că Simona a fost trimisă de sorți tot pe jumătatea de tablou a Serenei Williams, la fel ca și la Indian Wells, iar cele două sunt prognozate să se întâlnească în penultimul act. În California, cele două ar fi trebuit să se întâlnească într-o semifinală care a stârnit discuții aprinse printre fanii din întreaga lume, dar retragerea liderului mondial a amânat marele meci.

Și Serena, și Simona au șanse mari să fie la start. Dacă românca a confirmat clar la conferința de presă de la Indian Wells că merge la Miami, se așteaptă un răspuns clar din partea celei care a câștigat de șapte ori turneul. Însă pe Twitter au circulat informații potrivit cărora Serena ar fi făcut o injecție cu cortizon pentru a se reface în timp. Când și-a anunțat retragerea din meciul cu Simona, americanca a precizat că are nevoie de câteva zile ca inflamația să treacă și că, în mod normal, ar trebui să joace la Miami.

Simona are bye în primul tur, așadar câteva zile prețioase de odihnă. Mai departe, traseul ei arată astfel:

Turul al 2-lea: Nicole Vaidisova sau o jucătoare din calificări (Q)
Turul al 3-lea: Camila Giorgi, Magdalena Rybarikova, Q
Turul al 4-lea: Jelena Jankovic, Victoria Azarenka, Flavia Pennetta, Tsvetana Pironkova, Silvia Soler Espinosa, Q
Sferturi de finală: Eugenie Bouchard, Madison Keys, Sloane Stephens, Lucie Safarova. Sau Shvedova, Larsson, Wickmayer, Dellacqua, Hantuchova, Bencic, Vinci, Q
Semifinale: Serena Williams. Alte variante plauzibile: Ana Ivanovic, Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Svetlana Kuznetsova, Sara Errani.
Finală: Maria Sharapova, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki, etc.

Traseul îi dă timp Simonei de acomodare în primele tururi, cum românca a arătat că are nevoie, mai ales că vine după un turneu care a consumat-o în special mental. Nicole Vaidisova este o jucătoare cu un trecut mult mai strălucitor decât prezentul. De la revenirea în circuit, cehoaica a jucat preponderent în ITF-uri și a primit un wildcard la Miami.
Camila Giorgi ar putea fi un matchup intrigant pentru Simona în turul al treilea, după care optimile de finală ar putea aduce, în sfârșit, un prim meci între Simona, versiunea de Top 3, și Vika Azarenka. Alternativ, am putea vedea o rejucare rapidă a finalei de aseară, cu Jelena Jankovic.

Dacă totul merge bine, Simona ar putea da, în sferturile de finală, peste una din componentele tripletei nord-americane Bouchard – Keys – Stephens, rivalele din anii următori ai Simonei. Cu toate s-a întâlnit deja în diverse ocazii, cu toate are deja o istorie.

Contingentul românesc e numeros la Miami. Avem și un al doilea cap de serie, pe Irina Begu; dacă refacerea ei va fi completă și va putea juca în Florida, Irina beneficiază și ea de bye în primul tur, apoi va întâlni învingătoarea dintre două jucătoare tinere: rusoaica Vikhlyantseva, cea care a jucat cu Halep la Shenzhen, și cehoaica Smitkova. Agnieszka Radwanska ar putea fi adversara Irinei în turul al III-lea.

Ironia sorților: Monica Niculescu, care o întâlnește în primul tur pe Shelby Rogers, ar putea-o reîntâlni în turul al doilea pe Serena Williams, la puțin timp după epicul lor meci de la Indian Wells.

Revenită pe tabloul principal al unui turneu important, Sorana Cîrstea o va întâlni în primul tur pe americanca Christina McHale, într-un ușor reviriment în ultima perioadă. Sorana, care ocupă locul 147 în această săptămână, beneficiază de un wildcard la Miami. În caz de victorie, Sorana o va întâlni în turul al doilea pe Andrea Petkovic.

Avem reprezentante și în calificări. Recentă finalistă de la Kuala Lumpur, Alexandra Dulgheru o întâlnește pe Oceane Dodin în primul tur. La rândul ei, Andreea Mitu joacă împotriva lui Ipek Soylu. În caz de victorii cele două românce se vor confrunta în turul secund al calificărilor. Iar Edina Gallovits o întâlnește pe Grace Min.

În calificările masculine, Victor Hănescu joacă împotriva australianului James Duckworth. Tragerea la sorți a tabloului masculin (Djokovic, Nadal, Murray, Nishikori sunt primii patru favoriți) are loc mâine.

Turneul feminin are premii totale în valoare de peste 5,3 milioane de dolari și a fost câștigat în ultimii doi ani de Serena Williams. Meciurile încep de marți, iar turul al doilea are loc joi și vineri.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi