Miami, finala feminină: Radwanska vs Sharapova și ceva polițe de plătit

Adrian Țoca | 30 martie 2012

Miami, finala feminină: Radwanska vs Sharapova și ceva polițe de plătit

La Australian Open, Agnieszka Radwanska a avut prima declarație în care s-a plâns de zgomotul prea puternic al câtorva dintre rivalele ei din circuit. “Despre Sharapova ce poți zice? Cu siguranță că zgomotele ei sunt de-a dreptul enervante. E prea tare!”. Pusă de jurnaliști să comenteze, Sharapova a avut o replică cât se poate de elocventă: “Cine, Radwanska? Nu e deja în Polonia? Când a apucat să spună așa ceva?” – aluzie la faptul că Agnieszka nu mai era în turneu, fiind deja eliminată de Azarenka, în sferturi.

De atunci, cele două n-au avut ocazia să se întâlnească și pe teren, dar o vor putea face la cel mai înalt nivel, finala de la Miami, primul turneu cu adevărat important al anului în care Azarenka nu e în meciul pentru trofeu.

Interesant e că, ulterior, Radwanska a făcut aceleași declarații și în ceea ce o privește pe Victoria, în plus acuzând-o și de simularea unei accidentări. Ce a urmat, se știe: Azarenka a spulberat-o pe poloneză la Indian Wells. De urmărit dacă Maria va “ține minte” schimbul de replici din Australia.

Maria a câștigat șapte dintre cele opt meciuri precedente

Dincolo de partea “nervoasă” a finalei, e interesant de văzut meciul în sine, mai cu seamă că Radwanska și Sharapova sunt în duel direct pentru titlul de secondantă a bielorusei. Exceptând-o pe Vika, cele două finaliste sunt, de departe, jucătoarele cu cele mai impresionante rezultate din 2012: Aga are un bilanț de 29-4 (toate cele patru înfrângeri, la Azarenka) și un titlu (Dubai), în vreme ce Sharapova are un bilanț de 18-3 și două finale (Australian Open, Indian Wells).

Meciurile directe o avantajează teribil pe rusoaică, ea conducând cu 7-1 raportul întâlnirilor anterioare. Singura victorie a polonezei a venit în 2007, în turul 3 la US Open, o mare surpriză la acel moment. Cele două s-au întâlnit ultima oară la French Open, anul trecut, în turul 4, Sharapova câștigând după două seturi strânse: 7-6 (4), 7-5.

Cât de importante sunt meciurile directe s-a văzut și în semifinale. Dacă Maria a trecut de Caroline Wozniacki, pe care o învinsese de 5 ori în precedentele 7 meciuri, Radwanska a scos-o din turneu (6-4, 6-2) pe Marion Bartoli, cea care îi oprise seria de 26 de victorii a Azarenkăi. Un meci ciudat, în care Agnieszka a făcut break în toate cele 9 game-uri disputate pe serviciul lui Marion, câștigând 40 dintre cele 55 de puncte jucate pe retur, un feat incredibil chiar și pentru circuitul feminin. Pe lângă break-urile numeroase, semifinala celor două a mai avut parte de un time-out medical, pentru Bartoli, de 7 minute, și o pană de curent de 17 minute. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi