„Mi-am dorit foarte mult să ajung în top 100 WTA, însă țintesc mult mai sus.” Gabi Ruse, despre ambițiile ei viitoare

Ramona Toderaș | 26 octombrie 2021

Când a fost întrebată dacă simte că o poate învinge pe Simona Halep, Gabi Ruse n-a stat pe gânduri: „Dacă nu aș crede acest lucru, nu aș mai intra pe teren. Mă antrenez de mulți ani pentru acest moment, însă nu vreau să pun presiune pe mine”


este partener principal al Transylvania Open

Așteptăm de mult meciul acesta, nu-i așa? Încă de când Gabriela Ruse și-a început frumoasa ascensiune de anul acesta – cel mai bun sezon al ei în WTA -, mulți fani și la fel de mulți jurnaliști au anticipat o întâlnire dintre Gabi și Simona Halep.

Ei bine, întâlnirea asta se va juca (miercuri) tocmai la Transylvania Open, la Cluj. Ar fi fost perfect să se joace cu tribunele pline, dar zilele astea suntem nevoiți – sau învățați – să ne mulțumim cu ce avem. Mai ales că și Gabi spune că „la un astfel de meci, nu cred că publicul m-ar fi ajutat.”

Dar să le luăm în ordine, pentru că Gabi Ruse, prezentă la conferința de presă premergătoare meciului ei cu Simona Halep, a atins o sumedenie de teme interesante. Uite-le mai jos.

Gabi, despre întâlnirea de mâine cu Simona Halep; și dacă și-ar fi dorit o altă adversară pentru primul meci: 

„Nu mă așteptam să joc cu Simona încă din primul tur. Dar m-am bucurat când am auzit că joc împotriva ei, având în vedere că ea a fost idolul meu de când eram mică și m-am uitat la majoritatea meciurilor ei. Am așteptat foarte mult acest moment și se pare că a venit. Voi încerca să dau tot ce am mai bun. Simona este o campioană, este jucătoarea mea favorită. Am încercat să iau foarte multe lucruri bune de la ea, atât din tenis, cât și din afara lui. M-a ajutat cu multe lucruri, am jucat dublu cu ea la Indian Wells și sper să facem un meci frumos. Din păcate, va fi fără spectatori, dar nu avem ce face. O să am emoții, dar până la urmă trebuie doar să mă bucur de tenis.”

Despre ce a învățat de la Simona Halep:

„Faptul că Simona m-a acceptat și m-a vrut la antrenamente în ultima perioadă a fost un bonus. Intensitatea pregătirilor cu ea m-a facut să îmi dau seama că mă antrenam destul de superficial și am realizat că ținteam la niște rezultate pe care nu aveam cum să le ating cu antrenamentele pe care le făceam. Chiar dacă nu avem stiluri asemănătoare, mi-am îmbunătățit jocul utitându-mă la ea; dar și mentalul. Pe această cale, îi mulțumesc foarte mult că am putut sta pe lângă ea și am doar cuvinte de laudă pentru ea.”

Dacă simte că o poate învinge pe Simona Halep și ce ar însemna acest lucru pentru ea:

„Dacă nu aș crede acest lucru, nu aș mai intra pe teren. Mă antrenez de mulți ani pentru acest moment, însă nu vreau să pun presiune pe mine; rezultatul nici nu contează. Simona este favorită pe hartie, dar eu pot garanta că voi încerca, chiar dacă voi avea emoții, pentru că nu-i ușor să joci împotriva idolului tău, și cred că amândouă vom face un meci frumos.”

Despre bandajul purtat la antrenamente:

„Sunt foarte bine din punct de vedere fizic. E normal să mai apară și mici accidentări, dar acum nu este nimic grav, mai ales dacă ținem cont că joc de foarte multe săptămâni la rând fără pauză. Mai am ceva dureri, dar nimic serios.”

Despre a cincea ei săptamână petrecută în top 100 WTA:

„Mi-am dorit foarte mult să ajung în top 100 WTA, însă nu acesta este țelul final, țintesc mult mai sus. Este foarte importantă sănătatea și să rămân cu picioarele pe pâmânt. Fiecare jucătoare are sansa ei și odată ce intră pe teren încearcă să dea tot ce are mai bun.”

Despre faptul că acest an a fost cel mai bun al carierei. Și despre secretele acestui succes:

„Am muncit foarte mult în ultimii ani, dar nu s-a legat. Am trecut prin multe accidentari și prin momente grele. Chiar când mă bătea gândul să mă las și când simțeam că totul se năruie în jurul meu, s-a întâmplat să vină victoriile și acele turnee atât de importante pentru mine. Acum mi s-a schimbat percepția 100%, nu mai văd viața mea fără tenis și nu m-aș mai gândi nicio secundă să mă las. Dacă sunt sanătoasă, știu că sunt capabilă să fac orice îmi propun.”

Despre turneul WTA câștigat la Hamburg și faptul că organizatorii vor crea trofeul inspirându-se după mingea ei de meci:

„Știam că învingătoarea turnelui va avea trofeul personalizat cu ultima minge de meci și mi s-a părut foarte drăguț. Încă aștept trofeul să ajungă la București. Când îl voi primi, voi face o poză și o voi posta, să poată fi văzut de toată lumea.”

La ce va lucra în pauza competițională și care sunt obiectivele sezonului viitor:

„Sunt încă foarte multe lucruri de îmbunătățit. Atât pe plan fizic, cât și pe plan tehnic și mental. Rămâne să discut cu antrenorii mei și cu echipa, dar pot să vă spun că țintesc intrarea în top 50 WTA. După care vom mai vedea.”

Despre relația ei cu Emma Raducanu și faptul că s-au antrenat împreună:

„Emma îmi este prietenă, este o fată extraordinară. Ne-am pregătit zilele acestea în România, am mers împreună și în oraș, la restaurant, este o fată foarte drăguță și avem o relație foarte specială. M-am bucurat foarte mult pentru rezultatul ei de la US Open, îi urez mult succes în continuare și sper să jucam cât de curând dublu împreună.”

Despre faptul că se va juca fără spectatori:

„Pentru mine va fi un avantaj, pentru că îmi este foarte greu să joc acasă. Și la Fed Cup am fost foarte emoționată. La un astfel de meci, nu cred că publicul m-ar fi ajutat. Pe de altă parte, îmi pare rău pentru turneu, pentru că spectatorii și-ar fi dorit să le vadă pe Simona, pe Emma, dar și pe noi, celelalte românce.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi