Medvedev câștigă duelul cu Zverev a cincea oară la rând, dar la cea mai mică diferență posibilă

Radu Marina | 16 noiembrie 2021

La ATP Finals, Matteo Berrettini a trebuit să se retragă după accidentarea suferită în prima zi, fiind înlocuit de Jannik Sinner – ceea ce confirmă deja calificarea lui Medvedev. Novak Djokovic, premiat pentru a 7-a oară cu trofeul pentru liderul la final de sezon, și Andrey Rublev sunt ceilalți neînvinși de până acum.

Într-un match-up tot mai interesant, Daniil Medvedev a câștigat în fața lui Alexander Zverev la cea mai mică dintre distanțe, impunându-se în două ore și jumătate, 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6). Rusul preia conducerea (6-5) în rivalitatea celor doi, una în care el a câștigat ultimele cinci meciuri, incluzând aici victorii la AO și RG anul acesta, sau ATP Finals anul trecut.

Medvedev ajunge astfel la șapte victorii consecutive la ATP Finals, competiție pe care a câștigat-o sezonul precedent și la care este bine poziționat pentru un alt titlu anul acesta. Cu acest rezultat, Daniil e deja calificat matematic în semifinale.

Medvedev și Zverev au amândoi câte 56 de victorii în 2021 după acest meci, cele mai multe în circuit.

În condițiile rapide de joc de la Torino, un break luat timpuriu i-a fost suficient lui Medvedev să ia primul set, iar restul meciului s-a jucat în mare măsură pe serviciu. Rusul și-a pierdut pentru momentul atenția în tiebreak-ul setului doi, când a fost penalizat cu o greșeală de picior care a condus la o dublă greșeală, iar Zverev, care salvase toate cele trei mingi de break înfruntate în set, a speculat foarte bine momentul.

În decisiv am avut și mai puține oportunități de break, una singură, intervenită la 5-5, 30-40 pe serviciul rusului. Ieșit de acolo, Medvedev a condus ostilitățile în tiebreak-ul decisiv, tranșat la a treia oportunitate.

https://twitter.com/TennisTV/status/1460637481259479054?s=20
https://twitter.com/TennisTV/status/1460636943281233928?s=20

Anterior, Medvedev trecuse în prima rundă de Hubert Hurkacz, 6-7, 6-3, 6-4, după un meci în care nu a avut de înfruntat nicio minge de break. Zverev a câștigat primul său meci prin retragerea lui Matteo Berrettini, nevoit să renunțe după o accidentare căpătată chiar în timpul meciului, în zona mușchilor oblici. Partida celor doi s-a oprit în game-ul doi al setului doi, primul set fiind câștigat de neamț în tiebreak. 

“Atmosfera a fost una dintre cele mai bune trăite vreodată în viața mea. A fost incredibil. Probabil de aceea mă simt atât de rău acum. Gândul că nu am putut duce la capăt meciul, mă omoară. E trist. Îmi doream foarte mult să mă bucur de fiecare secundă petrecută aici. Dar cel mai rău lucru care s-ar fi putut întâmpla, s-a întâmplat”, a declarat Berrettini, care a confirmat marți, cu câteva ore înainte de meciul din runda a doua, că nu va putea continua turneul.

El va fi înlocuit de compatriotul său Jannik Sinner, care-i prima rezervă și care debutează la ATP Finals la 20 de ani.

https://twitter.com/TennisTV/status/1460641890299224073?s=20

În cealaltă grupă, Novak Djokovic și-a făcut debutul la Torino cu o victorie relativ expeditivă, 7-6, 6-2 cu Casper Ruud. Însă replica norvegianului merită aplaudată: Ruud a făcut un prim set excelent, a fost primul jucător care a făcut break în meci, a salvat două mingi de set la 4-5 și a stat foarte aproape de sârb și în tiebreak, până la 4-4. Din acel moment, Djokovic a câștigat următoarele trei puncte, implicit și setul, dominând apoi în setul doi, unul fără istoric.

Djokovic se va vedea în runda a doua cu Andrey Rublev (prima lor întâlnire), care a bifat o victorie importantă, 6-4, 6-4 cu Stefanos Tsitsipas.

Importantă, dar nu tocmai surprinzătoare, dacă avem în vedere că Rublev a avut mereu meciuri strânse cu Tsitsipas și și-au împărțit victoriile de-a lungul timpului (4-4 acum). „Aș fi putut juca mai bine, dar Andrey a jucat foarte bine. A servit extraordinar, nu cred că l-am văzut vreodată servind atât de bine (n.a. Rublev nu a avut de înfruntat nicio minge de break și a avut un procentaj de 90% la punctele câștigate cu primul serviciu). Cred că în primul set, a pus de fiecare dată primul serviciu în teren, deci el și-a făcut partea lui de treabă impecabil, a fost foarte bun”, a spus Tsitsipas despre acest meci. Tsitsipas are șansa să-și relanseze campania în meciul cu Casper Ruud, a treia lor întâlnire (1-1).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi