Mai contează că finalul a fost previzibil? Daniil Medvedev și Nick Kyrgios și-au ținut promisiunile în meciul zilei

Radu Marina | 21 ianuarie 2022

Toată lumea a așteptat să se uite la Medvedev vs Kyrgios și meciul n-a dezamăgit. Chiar dacă finalul era cumva previzibil: Kyrgios nu l-a oprit, ba chiar l-a încărcat și mai mult pe Medvedev.

S-a vorbit mult despre acest meci. Și despre rivalitatea și contrastul dintre showman-ul Nick Kyrgios și destoinicul Daniil Medvedev. Și s-a vorbit pe bună dreptate, căci ciocnirile astea sunt rare în circuitul masculin actual. Și tocmai pentru că sunt rare, sunt adesea și prețioase. 

Ne-am putut convinge de asta și azi, când tensiunea meciului a fost amplificată și de dispoziția bună a lui Nick, dar și de aportul gălăgioșilor lui susținători. Dar nici execuțiile speciale ale lui Nick (și-au fost multe!), nici energia pe care el a schimbat-o cu tribuna n-a fost de ajuns pentru a-l îngrijora pe Daniil. Scandările și ieșirile australienilor l-au iritat, da; jocul lui Nick l-a întărâtat, desigur. Dar pentru asta, rusul le va mulțumi frumos: Nick și ai lui l-au băgat și mai bine în turneu.

Și după două înfrângeri consecutive în fața lui Nick Kyrgios, Medvedev, principalul favorit de la Melbourne, și-a luat acum revanșa: 7-6, 6-4, 4-6, 6-2 în turul doi la AO 2022.

A fost spectacol, cum ne așteptam să fie, s-a jucat frumos și foarte intens. Dar a fost și o furtună într-un pahar cu apă, pentru că în niciun moment pe parcursul celor trei ore de joc Kyrgios nu a dat senzația că ar putea să îl răpună pe rus. Și știi ce? Asta nu cred că a dezamăgit pe nimeni. Știam că va fi așa, așa cum intuim finalul filmelor de Box Office. Le urmărim chiar și așa. „Am venit să câștig acest meci și sunt fericit că am reușit să o fac. A fost un meci interesant, pentru că amândoi am servit bine. În setul al doilea și al patrulea am reușit să returnez puțin mai bine în momentele cruciale. Am vrut doar să joc cât de bine pot“, a spus Medvedev după meci. 

Într-adevăr, Medvedev a venit să-și ia victoria: coerent, sigur pe ce are de făcut, foarte solid de pe linia de fund și decis să ștergă acel zero din dreptul întâlnirile directe cu Nick. 

Una dintre marile calități ale lui Medvedev e capacitatea de-a câștiga meciul înainte ca prima minge să fie repusă în joc. El și-a construit aura pe care o au sau au avut-o mai recent – și pentru atât de multă vreme! – Nole, Rafa sau Roger.

Și-a construit acest renume de jucător care te poate bate în toate felurile, dar pe care-l poți învinge în doar două cazuri: fie când e în ziua lui proastă, fie când tu ești în ziua ta cea mai bună.

Pentru că nu sunt mulți jucători în jur care să gândească mai bine tactic. Sau care să-și aleagă mai bine loviturile potrivite, care să-ți găsească mai repede slăbiciunile, în vreme ce le maschează cu atâta abilitate pe ale lui. 

A făcut toate astea și-n fața lui Kyrgios, pe care l-a plimbat de-a latul terenului pentru a-i expune problemele de deplasare. Asta când nu l-a ținut blocat câte 10 schimburi în colțul de rever, partea ceva mai slabă din jocul divers al australianului.

Nick a compensat și s-a păstrat la suprafață cu serviciul lui devastator și cu forehandul. Armele astea l-au ajutat să revină de 2-4 la 5-4 în primul set. Și tot cu ele l-a împins pe Medvedev în setul patru. 

Sigur că n-au lipsit serviciile din mână, nici celelalte micii artificii care-l bucură pe Nick: scurte urmate de loburi, demi-voleuri de finețe, urmate de multe mingi lovite brutal doar din încheietură. Toate astea au mers la sufletul fanilor săi, încă daunele provocate rusului au fost mici.

Iar Medvedev, campionul de la US Open și omul de bătut la AO 2022, ajunge acum la 13 victorii și doar o înfrângere în Slamurile disputate recent pe hard – a fost finala AO de anul trecut pierdută cu Djokovic. Și cum liderul mondial nu e aici, mulți ne uităm la Daniil Medvedev ca la cel mai bun jucător al momentului. Sau, dacă preferi, cel mai bun jucător pe suprafețele rapide. 

Daniil va căuta să confirme așteptările și mai departe. El va juca în turul 3 cu olandezul Botic van de Zandschulp, care în toamna trecută i-a luat set în sferturile de finală de la US Open.

https://twitter.com/maisonpq/status/1484127546753138691?s=20
https://twitter.com/saltytennis/status/1484128338465771522?s=20
https://twitter.com/TennisPodcast/status/1484124599520567296?s=20


https://twitter.com/AustralianOpen/status/1484178912267489285?s=20


https://twitter.com/tennis_gifs/status/1484123065030225925?s=20


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi