Madrid, ziua a 4-a | Sorana a ieșit, altă înfrângere la limită pentru românce

Adrian Țoca | 8 mai 2012

Madrid, ziua a 4-a | Sorana a ieșit, altă înfrângere la limită pentru românce

Consistența continuă să fie o problemă pentru jucătoarele noastre, care au dificultăți în a lega mai multe rezultate bune între ele. Din păcate, a fost și cazul Soranei Cîrstea, care, după ce a eliminat-o pe Marion Bartoli în turul 1, n-a reușit să confirme și cu Anabel Medina Garrigues, cedând în trei seturi, 6-1, 3-6, 7-5, în fața jucătoarei care are cele mai multe titluri pe zgură dintre cele în activitate. A fost un meci dur, pornit, ca de obicei, mai greu de româncă. Pe parcus, Sorana și-a reglat loviturile, trecând în control în actul secund. Apoi, în decisiv, ea a avut trei șanse de break la 1-1 și încă una la 3-3. Au fost niște șanse care, în final, au costat-o. Unicul break din setul trei a venit exact când nu mai putea fi recuperat, la 5-6 pe serviciul româncei.

E a doua înfrângere la limită suferită de una dintre jucătoarele noastre la Madrid, după ce Simona Halep a fost la două puncte s-o bată pe Venus Williams, și rămâne regretul că s-ar fi putut mai mult. Sorana ar fi avut și un culoar excelent. Pentru un loc în sferturi, ea s-ar fi bătut cu americanca Varvara Lepchenko, o jucătoare bună, dar accesibilă.

Favoriții au defilat pe ambele tablouri

Interesant e că, în pofida tuturor discuțiilor legate de zgură, surprizele sunt aproape inexistente până acum la Madrid. Singurul cap de serie care a ieșit în ziua a 4-a a fost Feliciano Lopez, și acela eliminat de un jucător apropiat ca nivel, austriacul Jurgen Melzer. În rest, pe tabloul masculin, victorii scontate pentru Cilic, Simon (în reeditarea finalei de la București cu Fognini), Dolgopolov, Wawrinka, Verdasco, Del Potro, Gasquet și Berdych. O notă pentru Milos Raonic, imperturbabil pe serviciu – 16 ași –  contra lui David Nalbandian, 6-4, 6-4 și canadianul, deja învățat cu zgura, se anunță o nucă tare pentru Roger Federer, miercuri. De asemenea, de apreciat efortul lui Gael Monfils, care, după câteva săptămâni de absență, a revenit cu victorie într-un meci tare, cel cu Phillip Kohlschreiber, recent campion la Munchen, 7-5, 6-7, 6-3.

La fete, Azarenka și-a făcut singură ceva probleme în setul doi cu Hlavackova, dar a trecut cu bine (6-3, 7-6), Sharapova și-a continuat forma excelentă, învingând o altă cehoaică, pe Zakopalova, iar Serena Williams a demolat-o pe rusoaica Pavlyuchenkova, 6-2, 6-1. Interesant e că Serena a ajuns la a 9-a victorie pe zgură în 2012, toate în două seturi, dar niciuna pe zgură roșie, ci pe verde și acum albastră. 

Fazele zilei: Monfils și Granollers

Unul dintre cei mai spectaculoși jucători din circuit, atleticul Monfils a găsit un tweener chiar într-un moment în care, de regulă nu-ți arde de prostii, într-un tiebreak.

Cât despre Granollers, acesta era să accidenteze serios un arbitru de linie.

 

Rezumatul zilei

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi