Lupta pentru locul 1 trece prin Wuhan și al lui stadion impunător. Simona și contracandidatele ei au puncte importante pe masă

Radu Marina | 20 septembrie 2019

În vreme ce tripleta de turnee ale acestei săptămâni – Osaka, Seul, Guangzhou – își joacă fazele finale, ultimul turneu Premier 5 al sezonului și una dintre cele mai importante competiții ale acestui final de an și-a stabilit tabloul. Vor fi prezente șapte jucătoare din top 10; lipsesc Naomi Osaka, care s-a retras deși primise […]

În vreme ce tripleta de turnee ale acestei săptămâni – Osaka, Seul, Guangzhou – își joacă fazele finale, ultimul turneu Premier 5 al sezonului și una dintre cele mai importante competiții ale acestui final de an și-a stabilit tabloul. Vor fi prezente șapte jucătoare din top 10; lipsesc Naomi Osaka, care s-a retras deși primise wild card, Bianca Andreescu și Serena Williams. Favoritele principale ale turneului sunt Ash Barty, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Simona Halep. Trei dintre cele patru favorite sunt și în situația de a se lupta pentru locul 1 la finalul sezonului; cu cât Ash, Karolina și Simona vor avansa mai mult în turneu, cu atât șansele lor la a încheia anul în calitate de lider mondial vor fi mai mari. 

În ultimii ani, Wuhan n-a fost neapărat cel mai prietenos loc pentru Simona Halep, fiind singurul turneu Premier 5 unde încă nu a jucat finala. În ultimii doi ani s-a oprit de fiecare dată în turul doi aici. Dar cum tenisul îți oferă mereu și mereu noi șanse, poate de data asta lucrurile vor lua o altă întorsătură –  cu atât mai mult cu cât, înainte de plecarea spre China, Simona, care e singura jucătoare din România prezentă pe tabloul principal de la simplu, a declarat că se simte bine fizic, e la 100% și se simte încrezătoare pentru această ultimă parte a sezonului. 

Drumul către o posibilă finală începe în turul doi cu învingătoarea meciului Barbora Strycova – Wang Xiyu. În turul trei ea se poate vedea cu una dintre Elena Rybakina (câștigătoarea de la București și finalistă la Nanchang săptămâna precedentă), Victoria Azarenka sau Donna Vekic, favorita 16. Din sferturi încolo, traseul Simonei ar putea arăta, dacă se vor respecta capii de serie, astfel: Kiki Bertens/Aryna Sabalenka (campioana de anul trecut) sau chiar Venus Williams, Ash Barty sau Belinda Bencic în semifinale, respectiv Karolina Pliskova/Elina Svitolina sau Petra Kvitova în finală. 

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1174643084145156096?s=20

Karolina Pliskova, proaspăta campioană de la Zhengzhou, s-a pregătit pentru acest turneu (unde e favorită 2) cu câteva meciuri de dublu la Seul, acolo unde i-a dat o mână de ajutor Kristynei, fiind, printre altele, alături de ea la OCC. Pliskova începe turneul cu una dintre Sam Stosur sau Amanda Anisimova, se poate întâlni în turul trei cu favorita 14 Anastasija Sevasova, și poate avea parte de un test dur în sferturi, unde ar trebui să o întâlnească pe Petra Kvitova, campioană în 2014 și 2016 la Wuhan. 

Petra Kvitova e una dintre jucătoarele de urmărit în acest segment asiatic, de fapt. Îi place să joace în Asia, iar de-a lungul anilor a reușit să încheie sezonul în forță. Are parte de o tragere la sorți acceptabilă, suficient cât să-și intre în ritm: Polona Hercog sau Jessica Pegula în turul doi, Yafan Wang/Shuai Zhang sau Sloane Stephens pentru turul trei, Karolina Pliskova în sferturi (7-2 la întâlnirile directe pentru Petra), Elina Svitolina sau Qiang Wang în semifinale. 

O altă jucătoare de urmărit e favorita principală Ash Barty, care nu trece prin cea mai grozavă perioadă. Și, ca și cum n-ar fi de ajuns, are o secțiune de tablou complicată: Caroline Garcia sau Daria Kasatkina în turul doi, Elise Mertens/Katerina Siniakova sau Sofia Kenin/Anastasia Pavlyuchenkova în turul trei. 

Meciuri tari în primul tur: Sofia Kenin – Anastasia Pavlyuchenkova; Madison Keys – Camila Giorgi; Victoria Azarenka – Donna Vekic; Venus Williams – Danielle Collins; Monica Puig – Angelique Kerber (reeditarea finalei de la Rio), Caroline Wozniacki – Su-Wei Hsieh; Garbine Muguruza – Shuai Peng. 

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi