Tenisul își anunță, timid, revenirea. Simona Halep: „La cum stau lucrurile acum, nu voi juca”. US Open confirmă startul, Serena va juca. ATP și WTA își anunță calendarul

Treizecizero | 17 iunie 2020

Într-o serie de anunțuri făcute în această după-amiază, tenisul profesionist anunță pașii prin care încearcă să-și reia activitatea în condiții speciale, după întreruperea provocată de pandemie.

Într-o serie de anunțuri făcute în această după-amiază, tenisul profesionist anunță pașii prin care încearcă să-și reia activitatea în condiții speciale, după întreruperea provocată de pandemie.

Iată cele mai importante anunțuri.

Cum se joacă US Open: fără calificări, tablou redus la dublu

US Open a ținut o conferință de presă prin care a anunțat și confirmat măsurile pe care le va lua pentru a organiza atât ediția 2020 a turneului de Grand Slam din New York, cât și turneul de la Cincinnati, mutat în mod excepțional la Flushing Meadows.

Cum am scris zilele trecute, turneul de la US Open se va juca la datele originale (31 august – 13 septembrie), nu va organiza calificări și va avea un tablou redus de dublu, de 32 de locuri. Accesul pe tablourile de dublu se va face exclusiv cu clasamentul de dublu – ceea ce dă o șansă în plus specialiștilor acestei probe.

Din cele 128 de locuri de pe tablourile de simplu, 120 vor fi entry-uri pe baza clasamentului, iar 8 vor fi pe bază de wildcard. Pe tablourile de dublu vor fi acordate 3 sau 4 wild-card-uri.

Turneul programat original la Cincinnati va avea loc între 20-28 august și va avea calificări și tablou mărit de dublu.

La meciurile US Open disputate pe Arthur Ashe și Louis Armstrong vor exista echipe normale de arbitri de linie. Celelalte terenuri vor beneficia în întregime de arbitraj electronic, o premieră. De asemenea, pe terenurile exterioare va exista un număr limitat de persoane de mingi; nu vor fi copii, ci persoane adulte.

Niciun jurnalist nu va fi acreditat la ediția din acest an a US Open.

Jucătorii vor avea voie să fie însoțiți de echipe de 3 persoane – o schimbare majoră față de intențiile inițiale ale organizatorilor US Open.

Serena Williams confirmă participarea la US Open

Într-un video difuzat la conferința de presă a US Open, Serena Williams a confirmat participarea la turneu. „Abia aștept să mă întorc la New York și să joc US Open. Cred că USTA face o treabă extraordinară să se asigure că totul e perfect și sigur. O să-mi fie dor de public și să-i aud sărbătorind, dar abia aștept să pot juca”.

ATP a anunțat programul provizoriu

Circuitul masculin a anunțat o listă provizorie de turnee pentru restartul circuitului, deocamdată pentru un număr limitat de săptămâni. Astfel, circuitul ATP se va relua cu turneul de la Washington, pe 14 august. Vor urma Cincinnati (mutat la New York), US Open, apoi circuitul va trece pe zgură în Europa, cu Kitzbuhel, Madrid, Roma și Roland Garros, cu un start programat pentru 27 septembrie.

Circuitul ATP Challenger se va relua și el din 14 august.

Important de notat: Roland Garros va avea turneu de calificări. De asemenea, turneul din capitala Franței încă încearcă să permită accesul, fie și într-un număr redus, al spectatorilor.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1273262875755384832?s=20

Circuitul WTA revine la început de august, la Palermo

Imediat, circuitul WTA și-a anunțat și el lista de turnee care vor încerca să se desfășoare începând din august. E un total de 20 de competiții cu care circuitul feminin va încerca să ducă la capăt sezonul, incluzând WTA Finals din Shenzhen.

Primul turneu WTA pentru restart va fi Palermo, pe 3 august, urmat de Cincinnati, US Open, Istanbul, Madrid, Roma și Roland Garros.

Ambele calendare, ATP și WTA, sunt supuse unor eventuale modificări ulterioare, în funcție de evoluția lucrurilor în direcții precum restricții de călătorie internațională, aprobări locale șamd.

Simona Halep: Decizia ei de moment este că nu va juca

Într-un comunicat citat de New York Times, Simona Halep, numărul 2 mondial și deținătoarea titlului de la Wimbledon, spune că la cum stau lucrurile acum, nu intenționează să joace la US Open, însă decizia ei se poate schimba până la ora închiderii înscrierilor.

„Așa cum stau lucrurile azi, după anunțul făcut de US Open, nu plănuiesc să joc la ediția din acest an la US Open. Însă, așa cum știm, lucrurile se pot schimba până la deadline-ul de înscriere. Aș vrea să specific că decizia mea nu e definitivă. Mi-am spus gândurile atât lui Stacey Allaster (directorul turneului), cât și lui Steve Simon (CEO-ul WTA) și le-am explicat circumstanțele deciziei mele”, e citată Simona.

Datele cheie de restart, în rezumat

Circuitul WTA: 3 august
Circuitul ITF feminin: 3 august
Circuitul ATP: 14 august
Circuitul ATP Challenger și ITF: 17 august
US Open: 31 august
Madrid: 12 septembrie
Roma: 20 septembrie
Roland Garros: 27 septembrie

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi