Limitată de probleme fizice, Monica Niculescu rezistă doar un set cu Alize Cornet

Radu Marina | 21 ianuarie 2020

Doar că, după un set atât de intens, aflată deja la al patrulea meci la rând – primele trei depășite în ciuda câtorva probleme fizice -, Monica n-a mai putut menține nivelul ei obișnuit de intensitate în următoarele două seturi. Toate resursele ei au fost investite în acest set.

Aflată deja la al patrulea meci consecutiv la Melbourne, Monica Niculescu a rezistat un singur set contra lui Alize Cornet: a pus totul în acest 7-5, după care a pierdut clar, chinuită de o accidentare, seturile următoare: 7-5, 1-6, 0-6.

Intrată pe teren având un bandaj în zona genunchiului – o accidentare care a incomodat-o tot mai mult pe parcursul meciului – Moni a încheiat fără a se mai putea deplasa corespunzător și suferind vizibil fizic.

Alize Cornet își ia astfel o mică revanșă în fața Monicăi pentru înfrângerea grea suferită în urmă cu opt ani, într-un meci epic, tot la Australian Open. Scorul întâlnirilor directe este acum egal: 2-2.

Timp de un set, Monica și-a putut face jocul obișnuit, s-a putut deplasa foarte bine și lucrurile au mers, măcar pentru o perioadă, excelent. Practic, timp de o oră, Monica a confirmat toate temerile franțuzoaicei, care n-a privit cu prea mult entuziasm reîntâlnirea asta – și cine oare să fie încântat când o vede pe Monica dincolo de fileu? 

https://twitter.com/WTARomania/status/1219563475283869696?s=20

Monica a pornit grozav, câștigând primele patru game-uri și urcând rapid la 5-1. De aici, a fost rândul lui Cornet să lege o serie de patru game-uri, revenind, salvând două mingi de set și egalând la 5. De aici, finalul setului s-a transformat într-o bătălie chinuitoare, cu multe schimburi lungi, multă uzură, multe egalități și la fel de multă intensitate. 

Însă, deși prinsă din urmă și egalată, Monica a fost jucătoarea mai inspirată. A făcut break la 5-5 și a închis setul după un game de serviciu bine controlat.

Doar că, după un set atât de intens, aflată deja la al patrulea meci la rând – primele trei depășite în ciuda câtorva probleme fizice -, Monica n-a mai putut menține nivelul ei obișnuit de intensitate în următoarele două seturi. Toate resursele ei au fost investite în acest set. 

În ultimele două, deși a tot tras de ea ca să revină în meci, corpul n-a mai ascultat-o. Au fost multe momente în care Monica a încercat să scurteze punctele, n-a mai putut alerga la fel de bine spre minge și a încercat să  mute lupta de pe linia de fund spre fileu, în încercarea de a nu-i mai permite lui Alize să facă meciul fizic – lucru la care franțuzoaica se pricepe foarte bine. Doar că fără jocul de picioare, tenisul Monicăi suferă. Și asta s-a văzut din plin în cu Alize Cornet, care a dominat clar partea a doua a meciului, lăsându-i Monicăi un singurt game în ultimele două seturi. 

Deși eliminată în proba de simplu, Monica rămâne încă în turneu la dublu, acolo unde va face pereche cu Misaki Doi. Cele două au jucat deja un turneu în 2020 și au reușit să ajungă până în semifinale, învingându-le pe traseu pe campioanele de la US Open, Mertens și Sabalenka.

Moni și Misaki sunt programate să joace miercuri, pe terenul 10, contra echipei Anna Kalinskaya/Yulia Putintseva. Rămânem cu speranța că probleme fizice ale Monicăi nu sunt foarte grave. 

Foto: FFT

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi