Krejcikova învinge primele trei jucătoare din lume la rând, în drum spre titlul din Dubai

Treizecizero | 25 februarie 2023

Barbora Krejcikova a pornit traseul ei de formă care a dus-o către titlul de la Roland-Garros 2021 cu o finală la Dubai. Va reuși ceva asemănător în acest an?

Iga Swiatek poate fi oprită. A devenit evident în Australia și e confirmat acum, la Dubai, unde suspiciunile că anul acesta ar putea fi unul mai greu pentru liderul mondial au fost întărite de deznodământul finalei primului turneu WTA 1000 al anului.

Iga pierduse doar nouă game-uri în drum spre finală, o cifră incredibilă chiar și în contextul în care a avut parte de un walkover în sferturi. Dar azi a fost totul despre Barbora Krejcikova, care ne reamintește ce jucătoare formidabilă poate fi în ziua ei: Krejcikova s-a impus confortabil în finala cu Swiatek, 6-4, 6-2, în drum spre primul ei titlu WTA 1000.

Cehoaica n-a avut doar o zi bună, ci trei la rând, devenind abia a cincea jucătoare din toate timpurile care le învinge, în meciuri succesive, pe primele trei jucătoare ale lumii. Barbora a trecut de Jessica Pegula în sferturi, de Aryna Sabalenka în semifinale și, acum, de cea mai puternică dintre toate, Iga Swiatek. Toate astea, după ce își începuse săptămâna salvând patru mingi de meci în meciul din runda a doua, cu Daria Kasatkina.

Krejcikova a convertit 5 din cele 6 mingi de break de care a beneficiat într-o finală ce a durat o oră și jumătate și care i-a adus a doua victorie la rând în fața Igăi, după thriller-ul de poveste de la Ostrava, din sezonul trecut. Atunci, într-unul din cele mai bune, dacă nu cel mai bun meci al anului, Krejcikova se impunea în trei ore și un sfert.

Și dacă va fi sănătoasă în continuare, nu-s motive pentru care Krejcikova să nu poată să-i creeze necazuri și pe mai departe Igăi, într-o posibilă rivalitate care să continue în restul sezonului de hard de primăvară, și, mai apoi, pe zgura europeană. Deocamdată, clasamentul Barborei capătă forme ceva mai aproape de nivelul ei, ea urmând să sară paisprezece locuri, până pe locul 16 în ierarhia de luni.

Decis după ce Barbora a rupt prin două game-uri la zero echilibrul prezent în primul set până la 4-4, titlul de la Dubai este al șaselea al carierei Barborei. Ea a pierdut o singură finală din ultimele șapte jucate.

„Am atâta admirație și respect pentru Iga, pentru tot ce a făcut și ce face. Pentru mine e o inspirație mare. Mă motivează zi de zi” – Barbora Krejcikova

https://twitter.com/WTA/status/1629526436435628033?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1629528784159363074?s=20

Medvedev îl oprește pe Andy Murray la Doha

A fost o săptămână absolut memorabilă pentru Andy Murray în Qatar, cu multiple mingi de meci salvate în două meciuri diferite și alte câteva maratoane pe care le adaugă în vitrină celor două jucate în Australia. Săptămâna nu s-a încheiat și cu un titlu, pentru că, după astfel de meciuri, fix peste Daniil Medvedev nu-ți dorești să dai în finală. Rusul s-a impus, 6-4, 6-4, într-un meci nu musai simplu, dar în care l-a ținut, totuși, la distanță pe experimentatul său oponent. Murray a condus o singură dată, când a făcut break și hold apoi pentru 4-3 în setul al doilea, dar au fost și ultimele lui game-uri în meci. Față de precedenții adversari ai lui Andy din turneu, Daniil a știut cum să trântească ușa atunci când a ajuns în situația de a încheia meciul.

Pentru Daniil, este al doilea titlu în tot atâtea săptămâni, după ce câștigase săptămâna trecută la Rotterdam. El ajunge astfel la un total de 17 titluri în carieră. Revirimentul lui Medvedev, primul jucător din ATP care câștigă trofee consecutive în acest sezon, îl va duce pe locul 7 în ierarhia ATP de săptămâna viitoare. La rândul său, Andy Murray urcă la doi pași de intrarea în Top 50, pe locul 52.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi