#jucamtenis la final: Blogosfera a respirat tenis!

Adrian Țoca | 4 august 2013

Mircea Meșter este primul campion al Cupei Bloggerilor, #jucamtenis, eveniment organizat în premieră de Treizecizero.ro și Radurestivan.ro.

Orice lucru frumos are și un sfârșit. Cupa Bloggerilor s-a încheiat după două zile extrem de reușite, în care s-au jucat 75 de meciuri, un mic record. După ce, în prima zi, s-a jucat faza a grupelor, cei 16 bloggeri rămași în concurs au reluat turneul încă de la ora 9 dimineața. Două ore mai târziu, doar opt mai continuau cursa în sferturi. Trei meciuri au fost foarte strânse. Dorin Boerescu l-a învins pe Adi Holerga cu 10-2, 8-10, 10-8, Mihai Andrieș a trecut de Toma Nicolau cu 7-10, 10-7, 11-9, în vreme ce ultimul meci al optimilor a fost și cel mai tensionat, în sensul bun al cuvântului. Autorul acestor rânduri l-a eliminat cu mare greutate pe Andrei Bogdan, într-un final jucat cu sufletul la gură. După 7-10, 10-8 în primele două seturi, în decisiv s-a ajuns la 9-6, cu trei mingi de meci salvate la rând de Andrei, care și-a creat, la rându-i, două mingi de meci. În cele din urmă, meciul s-a terminat cu 13-11 pentru 'gazdă'.

În sferturi însă, am pierdut (din nou) contra lui Vincențiu Mihaiu, cel care, la rându-i, s-a înclinat la mare luptă, în cel mai bun meci al turneului, în semifinala cu Mircea Meșter. Tot în sferturi s-au oprit și cele trei revelații, Dorin Boerescu, Codruț Baciu și Bogdan Dăscălescu. Radu Restivan a câștigat clar cealaltă semifinală, cu Mihai Andrieș, așa că s-a ajuns la o finală între unul dintre organizatori și marele favorit, într-o rejucare a duelului din Grupa Verde, cea mai tare a turneului. A câștigat confortabil Mircea, cel care devine astfel primul campion al Cupei Bloggerilor bucureșteni la tenis. Mircea a terminat competiția fără să fi pierdut niciun set și și-a confirmat astfel în stil de mare campion așteptările puse în el. 

La final a venit și ultima surpriză pregătită jucătorilor: Raluca Olaru a fost cea care a oficiat micuța festivitate de premiere, oferind campionului trofeul-unicat, pictat de HandMade Sister, un trofeu de care noi am fost tare mândri, care a luat ochii tuturor celor prezenți, iar pe Facebook s-a dovedit un hit. Îi mulțumim mult Ralucăi pentru prezență, iar la ediția următoare o așteptăm la un set demonstrativ 😉

Campionul și-a ales, dintre cele două opțiuni avute la dispoziție, tricoul original al lui Roger Federer, în vreme ce Radu s-a ales cu cel al lui Nadal. Semifinaliștii vor primi câte o șapcă din aceeași linie de echipament a celor doi mari campioni, premii oferite de Tenis Mall. Toți cei opt sfert-finaliști au plecat acasă cu câte un exemplar al biografiilor Sampras și Nadal de la Editura Publica. Alte premii au fost acordate în prima zi de SARTO made to Measure Isostar și AQUA Carpatica ne-au ținut proaspeți pe toți, în vreme ce Staropramen s-a dovedit cel mai bun prieten al tuturor după meciuri.

 

Vom updata articolul cu imaginile de azi, dar până atunci, rezultatele: 

Optimi: 

Codruț Baciu – Andrei Ciomîrtan  10-6, 10-2

Radu Restivan – Ionuț Dragu 10-4, 10-5

Bogdan Dăscălescu – Ionuț Bunescu 10-8, 11-9

Mihai Andrieș – Toma Nicolau 7-10, 10-7, 11-9

Dorin Boerescu – Adrian Holerga 10-2, 8-10, 10-8

Mircea Meșter – Bogdan Gâlcă 10-3, 10-1

Vincențiu Mihaiu – Daniel Papen 10-5, 10-4

Adrian Țoca – Andrei Bogdan 7-10, 10-8, 13-11

Sferturi

Radu Restivan – Codruț Baciu 10-6, 10-6

Mihai Andrieș – Bogdan Dăscălescu 10-6, 10-8

Mircea Meșter – Dorin Boerescu 10-3, 10-0

Vincențiu Mihaiu – Adrian Țoca 10-7, 10-5

Semifinale

Radu Restivan – Mihai Andrieș 6-1, 6-1

Mircea Meșter – Vincențiu Mihaiu 6-4, 7-6 (2)

Finala

Mircea Meșter – Radu Restivan 6-2, 6-2

 

Aceasta a fost prima ediție a Cupei Bloggerilor. Ne-am distrat pe cinste, am cunoscut cu toții oameni noi și ne-am simțit de minune în ambele zile petrecute împreună la Pescariu Sports & Spa. Le mulțumim mult de tot tuturor celor care jucat, tuturor celor care au fost în asistență, dar și celor care au dat feedback și au recomandat turneul. 

#jucamtenis a fost o experiență interesantă pentru noi și în mod cert o vom repeta. Mai ales că deja unii dintre participanți par să fi prins microbul tenisului – obiectiv îndeplinit pentru noi. La fel ca și ei, și noi am prins microbul organizării, așa că mai așteptați-vă la surprize. Până atunci, ne vedem pe teren!

 

    

 

Pagina oficială a turneului     Hashtag Twitter   |    Hashtag Facebook   |  Tragerea la sorți   |  Detaliile tehnice   |   Programul de desfășurare  |  Pagina de eveniment FB  | RaduRestivan.ro

Parteneri: Tenis MallEditura PublicaIsostar, AQUA CarpaticaSARTO made to Measure, Hand Made Sister, Pescariu Sports & Spa

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi