#jucamtenis. Detaliile tehnice ale Cupei Bloggerilor la tenis

Adrian Țoca | 1 august 2013

Cupa Bloggerilor la tenis este un eveniment organizat de Treizecizero.ro și Radurestivan.ro.

Cupa Bloggerilor la tenis, prima ediție rezervată bloggerilor bucureșteni, este la doi pași distanță de start, așa că e timpul să vă povestim detaliile tehnice legate de format și participare.

Am căutat cel mai potrivit format de desfășurare, în așa fel încât să oferim fiecăruia dintre participant cât mai multe meciuri, cât mai multe șanse la un rezultat bun, dar și mai mult timp petrecut alături de ceilalți jucători. Așa că am renunțat din start la varianta clasicului tablou eliminatoriu, care ar fi scos din turneu încă din start jumătate din participanți, și am ales un format pe grupe.

Astfel, cei 24 de participanți vor fi împărțiți în patru grupe a câte șase jucători: Grupa Roșie, Grupa Albastră, Grupa Verde și Grupa Albă. Se va juca pe sistemul ‘fiecare cu fiecare’, meciuri scurte.

Ce înseamnă meci scurt? Cel mai bun din trei seturi, format super-tie break, primul la 10 puncte (cu diferență de două). Un exemplu de scor cu care s-ar putea termina un meci, ca să vă faceți o idee: 10-5, 7-10, 10-8.

Am ales acest sistem, diferit de turneele clasice, tocmai ca să păstrăm alert interesul tuturor jucătorilor, să nu ținem oamenii prea mult pe tușă și ca să avem timpul necesar pentru toate meciurile.

Astfel, fiecare participant va avea garantate cinci meciuri în grupe.

Primii patru clasați din fiecare grupă se califică în optimile de finală. Optimile și sferturile de finală se vor juca tot în format scurt. Semifinalele și finala se vor juca în format normal, două seturi din trei.

Faza grupelor se va juca de sâmbătă, începând cu ora 9:00 AM.

Fazele eliminatorii se vor juca duminică, începând cu ora 9:00 AM.

Meciurile au loc la baza Pescariu Sports & Spa. (Str.Glodeni nr.3, sector 2, București)

Tabloul de concurs și programarea etapelor se va anunța tot astăzi. Tragerea la sorți va fi făcută fără capi de serie.Lista oficială a participanților, în ordine alfabetică:


Mihai AndrieșMihai.fmro.ro

Codruț Baciu  – Cipsiciargi.ro

Dorin Boerescu – dorinboerescu.ro

Andrei Bogdan  – ganduldedimineata.ro

Amalia Buhaev – amaliabuhaev.ro

Laurențiu Buică – laurentiubuica.ro

Ionuț Bunescu – bunescu.ro

Andrei Ciomirtan – refu.ro

Alex Ciucă – hoinaru.ro

Bogdan Dascalescu – ihearlights.net

Ionuț Dragu – ionutdragu.ro

Bogdan Gâlcă – boggal.blogspot.ro

Adrian Holerga – holerga.com

Livia Iușan – liviaiusan.ro

Mircea Meșter – mirceamester.ro

Vincențiu Mihaiu – treizecizero.ro

Ana Mușat – questioare.ro

Toma Nicolau – tomanicolau.ro

Daniel Papen – papen.ro

Claudiu Petrișor – presaocomite.wordpress.com

Radu Restivan  – radurestivan.ro

Alexandru Tunaru – tunaru.ro

Adrian Țoca – treizecizero.ro

Cezar Vasile – cezarvasile.wordpress.com


Revenim cu tragerea la sorți și programul etapelor din cele patru grupe, precum și cu multe alte detalii despre surprizele pe care vi le pregătim la turneu! 😉  

 

| Turneu susținut de: Pescariu Sports, Editura PublicaTenis MallIsostarSARTO made to measure, Staropramen, AQUA Carpatica 

 

| Despre Treizecizero.ro: Comunitatea elegantă a fanilor de tenis din România, Treizecizero.ro tratează pe larg tenisul românesc și internațional, insistând pe analize și comentarii detaliate. Singurul site românesc de tenis prezent la Roland Garros 2013. A organizat voting-ul „Premiile Tenisului Românesc 2012”, distincții decise de fani.

| Despre Radurestivan.ro: Este primul blog românesc focusat exclusiv pe partea de marketing și advertising a sportului, cu accent pe tenis, ciclism, alergare și, în general, pe tot ce presupune o viață sănătoasă. Susține mișcarea și proiectele creative. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi