Jennifer Brady o învinge pe Karolina Muchova, se vede cu Naomi Osaka în finala Australian Open

Radu Marina | 18 februarie 2021

Jennifer Brady a câștigat mai puține puncte decât Muchova, a avut mai puține winnere și a făcut mai multe erori neforțate, dar a câștigat meciul jucând grozav punctele importante.

După un meci excelent, care a durat aproape două ore, Jennifer Brady, favorita 22, a trecut de Karolina Muchova și s-a calificat în prima ei finală de Grand Slam, reușind astfel cea mai mare performanță a carierei. A fost 6-4, 3-6, 6-4 pentru Brady, care se va apropia, de săptămâna viitoare, de intrarea în top 10. 

În vârstă de 25 de ani, Brady a reușit să treacă de fantastica Muchova, care ne-a arătat încă o dată de ce e capabilă și ce poate face cu tenisul său agresiv și spectaculos. Ar putea părea surprinzător, însă, statistic vorbind, cehoaica a stat mult mai bine la toate capitolele; și totuși, a pierdut meciul. Muchova a câștigat mai multe puncte decât Brady (83 la 80), a avut mai multe winnere (22 la 20) și a făcut mai puține erori neforțate (29 la 39), dar la final trebuie să mai aștepte pentru prima ei finală de Slam.

A fost învinsă atât pentru că acele puncte importante au fost jucate impecabil de către Brady (a avut trei șanse de break, le-a fructificat pe toate), cât mai ales pentru că atunci când americanca a ajuns în control, nu l-a mai cedat – iar aici o mână de ajutor i-a dat serviciul. După două seturi relativ în oglindă, a urmat un decisiv început mult mai bine de Muchova, dar continuat excelent de Brady, care a făcut break-ul în game-ul 3, iar de acolo nu și-a mai cedat serviciul până la final. Chiar dacă la 5-4, când a servit pentru meci, a fost nevoită să salveze trei mingi de break, în final a izbutit. 

De unde a apărut Jennifer Brady, ne-am putea întreba? Însă ea nu face altceva decât să confirme forma ei recentă, respectiv să mai facă un pas important la nivelul turneelor de Grand Slam. Anul trecut, ea a făcut semifinale la US Open, învinsă acolo de Naomi Osaka.

Forma și nivelul la care Brady a ajuns atât anul trecut, cât și anul acesta, vin, în special, pe fondul pauzei cauzate de pandemie. În pauza în care nu s-a jucat tenis, Brady și-a dorit mult să se îmbunătățească și mai mult din punct de vedere fizic, dar și ca joc, în special pe partea de rever. Înainte de reluarea circuitului, în august 2020, Brady nu intrase în top 30, nu câștigase niciun titlu WTA și depășise o singură dată în carieră un tur trei la un Grand Slam (AO 2017).

După reîntoarcerea tenisului, Brady a câștigat la Lexington, primul ei trofeu WTA, a ajuns în semifinale la US Open și acum reușește să ajungă în finală la Australian Open. 

Pe lângă dorința ei de a evolua, a mai fost și Sofia Kenin, al cărei succes în Australia a motivat-o și pe Brady, pentru că, spune ea, o cunoaște pe Sofia, s-au antrenat împreună și atunci a realizat că și ea poate face asta. A primit confirmarea că tenisul ei nu e atât de departe, că are ce îi trebuie pentru fazele avansate ale unui turneu de Grand Slam. 

În toată perioada în care tenisul a fost oprit, Brady a lucrat zilnic la pregătirea fizică, în baza mai multor planuri făcute de fizioterapeutului ei, cu care a ținut constant legătura prin mesaje sau aplicații online. Îmbunătățirea acestui capitol a dus, automat, și la o relaxare mentală, despre care ea spune că a făcut diferența în jocul ei. “Cred că m-am îmbunătățit atât fizic, cât și mental. Am devenit mult mai fit, mult mai bine pregătită fizic pentru meciurile dure. Acum mă simt pregătită fizic și știu că pot menține aceeași intensitate de la început și până la finalul meciului. Apoi, s-a mai întâmplat o chestie: îmbunătățirea în plan fizic a dus și la o îmbunătățire pe latura mentală. Știind că sunt pregătită fizic și pot juca la un nivel ridicat de la început și până la final, fără să scad intensitatea sau să-mi fie teamă că nu voi rezista, m-a relaxat foarte mult și a înlăturat presiunea și stresul cu care mă confruntam de obicei înaintea meciurilor cu jucătoarele de top”, explica ea în timpul US Open.

Jennifer Brady se revede acum cu Naomi Osaka pentru un titlu de Grand Slam, în reeditarea semifinalei de la US Open, de anul trecut, când japoneza s-a impus în trei seturi. Osaka o conduce pe Brady la întâlnirile directe cu 2-1. 

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1362295613073879048?s=20
https://twitter.com/AustralianOpen/status/1362298177085263873?s=20




Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi