Jaqueline Cristian se înclină în fața lui Beatriz Haddad Maia în runda a doua la Wimbledon

Treizecizero | 6 iulie 2023

Jaqueline a jucat de la egal la egal în multe momente cu o jucătoare al cărei tenis e de primele zece din lume, în special pe această suprafață.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni de Wimbledon și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Jaqueline Cristian a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia în turul al doilea de la Wimbledon, sportiva braziliancă impunându-se cu 4-6, 6-2, 6-4, în două ore și jumătate.

După ce a reușit prima ei victorie din carieră la Wimbledon în turul anterior, Jaq i-a dat o replică puternică numărului 13 mondial, dar Haddad Maia a reușit să întoarcă un meci decis în bună măsură de procentajele pe serviciul al doilea.

Haddad Maia o va întâlni în turul al treilea pe Sorana Cîrstea, care a învins-o pe Jelena Ostapenko în trei seturi strânse.

În ciuda eșecului de azi, turneul e inevitabil un succes pentru Jaqueline Cristian, care ar trebui să plece de la Londra cu o încredere refăcută. A câștigat în primul tur împotriva unei oponente în formă, cu o finală WTA bifată cu doar câteva zile înainte, apoi a jucat de la egal la egal în multe momente cu o jucătoare al cărei tenis e de primele zece din lume, în special pe această suprafață.

Jaq ar fi putut obține, poate, chiar mai mult din acest meci – și au fost destule momente în care cu siguranță a dat impresia că e pe cale să o facă. Felul în care a închis primul set, forțând un break de la 40-15 pe serviciul braziliencei. Felul în care s-a luptat în startul setului al doilea ca să-și apere serva, salvând ceea ce a părut o serie interminabilă de mingi de break. Eforturile depuse în setul al treilea, imediat ce și-a pierdut serviciul, pentru a recupera break-ul – și a avut acolo cinci oportunități salvate de Haddad Maia, un adevărat moment cheie al setului decisiv, pentru că alte șanse de break n-au mai venit apoi, în ciuda eforturilor lui Jaq de a rămâne aproape.

Toate aceste momente cheie au avut, până la urmă, ceva în comun: Jaq a bătut puternic la ușă, a pus întrebările, dar, mai experimentată și mai abilă, Haddad Maia a avut răspunsurile finale atunci când a avut nevoie.

E meritul lui Jaq că i-a oferit o luptă numărului 13 mondial, nefăcându-i Biei deloc viața ușoară în cele două ore și jumătate de luptă, adesea echilibrată.

Și cifrele au fost relativ apropiate. Câte 24 de lovituri direct câștigătoare de căciulă, mai multe erori neforțate la braziliancă, 34-29. Opt ași Jaq, doar 4 Bia; câte patru duble greșeli de fiecare. Procentaje asemănătoare de puncte câștigate pe primul serviciu, 69 la sută Beatriz, 71 la sută Jaqueline. O diferență însă costisitoare s-a înregistrat la eficiența pe al doilea, unde Jaq a fost mai vulnerabilă: doar 40 la sută puncte câștigate în condițiile în care a și jucat mai multe serve cu doi-ul (16 din 40), comparativ cu 65 la sută Haddad Maia (17 din 26).

Una peste alta, o experiență utilă pentru Jaq, care poate privi spre partea a doua a anului cu mult optimism și-și poate pregăti reîntoarcerea în Top 100. Va învăța din astfel de meciuri, va învăța chiar mai multe pierzându-le, și va fi mai pregătită pentru ele la următoarea ocazie.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi