Jaqueline Cristian se califică în semifinale la Praga, prima semifinală a anului

Treizecizero | 4 august 2023

Este prima semifinală a anului pentru Jaq și prima pe care o joacă din toamna lui 2021, când a ajuns în finală la Linz.


Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Praga, după o victorie în trei seturi cu ucraineanca Katerina Baindl (fostă Kozlova), 6-4, 1-6, 6-2.

Este prima semifinală a anului pentru Jaq și prima pe care o joacă din toamna lui 2021, când a ajuns în finală la Linz (după un sfert de finală la Cluj). Ulterior, în începutul sezonului 2022, Jaq s-a accidentat grav și a petrecut mai bine de jumătate de an în afara terenului, având apoi nevoie de timp pentru a-și regăsi ritmul și încrederea pe teren.

A fost a doua victorie pentru Jaq cu incomoda ucraineană – după ce o învinsese la București, în 2017 – Baindl fiind cunoscută pentru că e greu de dat la o parte, meciurile cu ea fiind de regulă lungi și solicitante. Așa a fost și acesta, aproape două ore, dar Jaqueline a fost dominantă și a reușit să-și impună condițiile, în contextul unui tenis constant agresiv și determinat.

În decisiv, Jaq a respins încercarea lui Baindl de a relansa meciul (ucraineanca revenise de la 3-0 la 3-2) și a închis meciul cu un as. „Mi-am spus că sunt o luptătoare și că pot să câștig meciul”, a spus Jaqueline la interviul de pe teren, despre ceea ce a descris drept un meci strâns de la început la sfârșit, în care și-a pierdut un pic energia în setul al doilea și a devenit, pentru moment, un pic negativă.

Calificarea în semifinale vine într-o săptămână în care Jaq a reușit să confirme victoria din primul tur cu favorita 1, Marie Bouzkova, după o bătălie de aproape trei ore, 6-4, 4-6, 6-4, în care Jaq a făcut opt break-uri.

A fost cea mai importantă victorie a anului, în termeni de clasament, pentru Jaqueline; Bouzkova, favorita gazdelor, e clasată pe locul 39 în această săptămână. Mai era, de asemenea, și deținătoarea titlului, primul ei titlu WTA, câștigat chiar în orașul natal.

Românca, locul 122 în lume, a continuat apoi foarte bine, profitând de traseul pe care și l-a creat, eliminând-o în turul următor pe columbianca Emiliana Arango (181), scor 6-4, 6-3.

Jaq o va întâlni pentru un loc în finală pe Nao Hibino, care a trecut de Tereza Martincova, 6-1, 6-2. Japoneza a câștigat precedenta întâlnire cu Cristian, meci jucat chiar anul acesta, în calificările de la Auckland (6-3, 4-6, 6-2).

Traseul până în semifinalele de la Praga Open o saltă pe româncă până aproape de reintrarea în Top 100, o altă victorie asigurându-i revenirea în prima sută a lumii.

Foto: Profimedia Images

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi