Jaqueline Cristian reușește prima victorie într-un Grand Slam!

Radu Marina | 17 ianuarie 2022

Jaq, care a intrat în premieră în Top 100 la finalul anului trecut, se va confrunta acum cu Madison Keys în runda a doua.

Jaqueline Cristian a reușit să câștige la debutul ei pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după 7-5, 6-4 cu Greet Minnen. A fost a doua victorie românească a zilei, după cea reușită de Gabi Ruse, de asemenea o premieră într-un Slam. Tot azi, Irina Bara, intrată în ultimul moment pe tablou ca lucky loser, a pierdut în două seturi cu Nuria Parrizas-Diaz, 3-6, 1-6.

Citește aici declarațiile lui Jaqueline după victoria de azi, exclusiv pentru 30-0

Prezentă pentru prima dată pe tabloul principal al unui Grand Slam, Jaqueline Cristian obține una dintre cele mai importante victorii ale sale. Lucru care nu are legătură neapărat cu clasamentul sau numele adversarei, cât mai ales pentru că e prima victorie într-un Slam, un rezultat pe care și-l dorea de mult timp.

Jaq a trecut în două seturi muncite de belgianca Greet Minnen, jucătoare clasată în prezent pe locul 84 mondial. A fost 7-5, 6-4 pentru Cristian, care a recuperat de fiecare dată câte un break în ambele seturi.

În primul set, Minnen a fost prima jucătoare care s-a distanțat, câștigând contra serviciului și urcând la 4-2. De aici, Jaqueline a recuperat perfect, câștigând următoarele trei game-uri la rând. Ca apoi, la 6-5, când belgianca a servit pentru a rămâne în set, să preseze la retur și să fugă cu primul set. Jaq a încheiat setul cu 8 lovituri direct câștigătoare și 13 erori neforțate (7-18 a fost raportul adversarei).

Setul doi a curs în aceeași manieră precum primul: Minnen a preluat controlul în setul doi, a făcut break rapid și s-a distanțat la 3-1, respectiv 4-3 cu break. Și de această dată, Jaq a revenit și a replicat din nou excelent, reușind o altă serie de trei game-uri consecutive – ceea ce i-a adus, în cele din urmă, și victoria.

Jaqueline a încheiat meciul cu un raport de 22 de lovituri direct câștigătoare și 22 de erori neforțate, față de 17/30 la adversara ei.

Pentru Jaqueline e un rezultat prețios, care se adaugă listei de borne atinse în ultimele câteva luni, timp în care a intrat în premieră în Top 100 și a jucat prima finală a carierei. E un nou prag în cariera ei și îl atinge după o evoluție matură, curată și solidă, în care a revenit ori de câte ori a fost nevoie și a reușit să-și ridice nivelul în acele momente importante pentru a face diferența. Toate astea în fața unei adversare care nu e tocmai facilă și pentru care îți trebuie suficientă răbdare pentru a o scoate de pe teren.

În următorul meci, Cristian se va întâlni cu Madison Keys, care continuă să adune victorii după titlul câștigat la Adelaide. Keys a trecut astăzi în două seturi de Sofia Kenin, campioana AO din 2020. Jaq nu a mai întâlnit-o niciodată pe Madison.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi