Jaqueline Cristian obține prima victorie a carierei la Wimbledon

Treizecizero | 5 iulie 2023

Este prima victorie din carieră pentru Jaq pe tabloul principal la Wimbledon.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni al competiției de la Londra și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon, după victoria obținută miercuri, în prima rundă, împotriva italiencei Lucia Bronzetti, 6-3, 6-4, în o oră și 21 de minute.

Este prima victorie din carieră pentru Jaq pe tabloul principal la Wimbledon.

Ea o va întâlni în turul următor pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, care a câștigat în trei seturi cu Yulia Putintseva, 3-6, 6-0, 6-4.

Câteva date contrastante făceau greu de prezis acest meci. Jaqueline e cea care are un sezon mai bogat în victorii per total (32, cu cea de azi; 20 pentru italiancă), dar Bronzetti avea rezultatele mai importante, cu o finală la Rabat și o alta la Bad Homburg. Apoi, jocul lui Jaq părea mai bine echipat pentru iarbă, dar în vreme ce românca nu câștigase niciun meci pe această suprafață în turneele pregătitoare pentru Wimbledon, italianca era cea care reușise chiar o finală, cea amintită la Bad Homburg, cu doar câteva zile înainte de Wimbledon. E drept, a beneficiat acolo de retragerea Igăi Swiatek în semifinale, dar le învinsese anterior pe Grabher, Sherif și Gracheva.

Judecând după încrederea pe care cu siguranță a acumulat-o Bronzetti, care a atins și cel mai bun ranking al carierei (47), italianca ar fi pornit cu prima șansă. Până la urmă, s-a dovedit din nou că datele, victoriile și clasamentele sunt mereu insuficiente în ce privește analiza unui meci anume, și că, de multe ori, ceea ce face diferența până la urmă este forma la momentul desfășurării lui.

Iar pe teren a reieșit că, într-adevăr, Jaqueline are arme suficiente ca s-o depășească pe Bronzetti. Și încă relativ confortabil, o victorie în minimum de seturi obținută în ciuda întârzierii frustrante cu care a început meciul din cauza ploii, care a și oprit meciul de două ori. Una dintre aceste opriri ar fi putut-o readuce pe Bronzetti în meci, italianca desprinzându-se la 4-2 în setul secund, dar Jaq a închis meciul cu o serie de patru game-uri la rând.

Românca a dominat în mare cu serviciul, câștigând 70 la sută din punctele jucate cu primul serviciu, pus în teren cu același procent. Jaq a salvat șapte din cele zece mingi de break, a fost jucătoarea mai ofensivă (18 winners, versus 11; 26 erori vs 22) și a avut un procent impecabil la venirile la fileu (10 din 10).

O victorie foarte importantă pentru Jaqueline, nu doar pentru că e prima din carieră pe tabloul principal de la Wimbledon, ci pentru că ea nu avea multe motive de satisfacție recente, venind cu o serie de cinci înfrângeri la rând la Londra. Iar tenisul, știm, e un sport în care, odată intrat într-una, o spirală negativă tinde să îți afecteze masiv evoluțiile și să-ți fie tot mai dificil să te exprimi la capacitate maximă.

Orice vine de aici e deja un bonus, iar faptul că în turul al doilea o primește pe Haddad Maia, o jucătoare mult mai redutabilă pe iarbă, n-ar trebui să-i afecteze doza de bine cu care Jaqueline s-a ales după succesul de azi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi