Jaqueline Cristian e învinsă de Coco Gauff, dar pasul la nivelul următor plutește în aer

Radu Marina | 11 mai 2024

Jaqueline Cristian a fost oprită în turul al treilea de la Roma de Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii, 6-1, 0-6, 6-3.

Jaqueline Cristian a fost oprită în turul al treilea de la Roma de Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii, 6-1, 0-6, 6-3.

Prin evoluția din această seară, Jaqueline a pus un mare semn de exclamare lângă nivelul la care joacă de câteva luni încoace. Chiar dacă într-un final Gauff a avut ultimul răspuns, Jaq s-a ridicat la înălțimea momentului și, în același timp, la standardul adversarei, revenind după pierderea primului set cu o evoluție fără cusur în setul doi.

Dincolo de rezultatul de 6-0 care fură ochii și va primi atenție, mai important e că acel set doi – în care a aplicat cu succes un tenis rapid, cu lovituri luate devreme și cu multă precizie – înseamnă mult pentru încrederea ei, dar și pentru ce va urma de aici încolo, pentru restul sezonului. Un set întreg a jucat la un nivel înalt, fără sincope, la cea mai mare intensitate și a dominat la toate capitolele o campioană de Grand Slam în exercițiu, o adversară tenace și disciplinată precum Gauff.

Deși nu a putut menține același nivel și în decisiv, iar deznodământul a fost o înfrangere, ceea ce am văzut în setul doi nu e puțin lucru; astfel de momente și perioade de joc, reușite în astfel de meciuri și contra unor jucătoare de calibrul lui Gauff, demonstrează că Jaqueline are în bagaj lucruri care o pot duce la următorul nivel. E acolo, se apropie sa facă această (nouă) trecere, iar dacă lucrurile vor continua pentru ea în aceeași notă nu există niciun motiv pentru care Jaq să nu obțină mult mai mult decât a obținut până acum.

Acea mare victorie nu a venit astăzi, deși nu a fost departe să bifeze primul ei succes în fața unei jucătoare din top 10. Dar un succes mai mare parcă plutește în aer: îmbunătățirile sunt evidente, iar rezultatelor din ultimele luni și în special meciul de astăzi sunt cea mai clară dovadă în acest sens.

De altfel, cu o singură excepție (cu Sofia Kenin, pe vremea când era jucătoare de top 10), Jaqueline pierduse, până la meciul de azi cu Gauff, clar și destul de categoric toate meciurile cu jucătoare din top 10 pe care le-a întâlnit. De la 6-1, 6-0 cu Jessica Pegula la început de an, Jaqueline a ajuns în punctul în care a ținut piept unui jucătoare ca Gauff, ba chiar a dominat-o și a dus-o la exasperare. Iar Gauff nu e genul de jucătoare pe care s-o domini ușor.

E o evoluție evidentă și e îmbucurător că această formă bună a lui Jaqueline continuă și capătă sens: a început la Charleston, unde a ajuns până în sferturi, a continuat apoi la BJk Cup, contribuind masiv la calificarea României la turneul final, și, mai apoi la Madrid (turul trei, venind din calificări) și Roma.

Foto: Profimedia Images

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi