Irina şi Monica s-au oprit în sferturi

Treizecizero | 24 ianuarie 2012

Irina şi Monica s-au oprit în sferturi

Frumoasa aventură de la Melbourne a perechii Irina Begu – Monica Niculescu s-a încheiat în sferturile de finală, fetele pierzând duelul cu experimentatele rusoaice Svetlana Kuznetsova şi Vera Zvonareva în două seturi, 5-7, 3-6.

Meciul s-a decis, în mare măsură, în primul set, care s-a întins pe durata a 55 de minute, şi care a fost şi cel mai echilibrat. În fapt, fetele noastre au condus în mare parte ostilităţile şi au servit pentru set la 5-4, însă n-au reuşit să închidă setul acolo, deschizând uşa pentru o revenire a adversarelor.

Româncele au avut suficiente ocazii de a se desprinde şi în a doua parte a meciului, însă au ratat o mulţime de mingi de break în setul 2. În fapt, acesta este şi unul dintre capitolele la care s-a făcut diferenţa până la urmă: conversia punctelor de break. În vreme ce Begu şi Niculescu au reuşit să concretizeze doar una dintre cele opt şanse avute în timpul meciului, Kuznetsova şi Zvonareva au făcut 3 break-uri din 6 şanse. Rusoaicele au avut şi mai multe lovituri direct câştigătoare, 34 faţă de 25, greşind neforţat de mai puţine ori, 20, comparativ cu 24.

Rămâne, totuşi, o performanţă deosebită pentru fetele noastre, care au făcut  echipă pentru prima oară în acest an. Irina Begu şi Monica Niculescu au obţinut un cec de 55.000 de dolari şi rămân cu amintirea a 7 meciuri câştigate în acest an, printre care şi turneul de la Hobart.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi