Irina Begu și Nadia Podoroska se califică în semifinalele Roland Garros! A doua semifinală de dublu pentru Irina la un Slam

Radu Marina | 9 iunie 2021

Pentru prima finală de Grand Slam a carierei, Irina și Nadia trebuie să trecă de o echipă foarte dificilă: Iga Swiatek și Bethanie Mattek-Sands

Roland Garros este oferit de

Irina Begu și Nadia Podorosoka s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros după o victorie în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-2, în fața perechii Petra Martic / Shelby Rogers. 

Pentru Irina, acest rezultat reprezintă egalarea celei mai bune performanțe la dublu, ea reușind în 2018 (alături de Monica Niculescu) să ajungă în semifinale la Australian Open. În ce o privește pe Podoroska, ea se află la prima semifinală la un Slam în proba de dublu. 

Victoria obținută în fața perechii Martic / Rogers n-a venit ușor, deși la cum a evoluat o vreme meciul părea că vom avea parte de o victorie relativ facilă a fetelor. Conduse cu set și break, Martic și Rogers au revenit puternic, au egalat și au rămas foarte aproape de adversare în setul doi, reușind să ducă meciul într-un decisiv la prima șansă de break avută în partidă. Un decisiv care a fost însă controlat cap-coadă de Irina și Nadia: au făcut break-ul în game-ul trei și au urmat apoi alte trei game-uri consecutive – o distanță greu de recuperat de adversare. 

Calificarea în semifinalele unui turneu de Grand Slam e o performanță excelentă, o realizare care capătă și mai multă importanță în condițiile în care atât Nadia, cât și Irina sunt mai degrabă jucătoare de simplu. Mai mult, echipa Begu/Podoroska n-a avut un traseu deloc facil: fără a fi cap de serie, cele două au trecut, în drumul către semifinale, de Cascino/Ponchet, Aoyama/Shibahara (favorite 4), Burel/Paquet și Martic/Rogers. 

În urma acestui rezultat, Irina urcă cel puțin 40 de locuri în clasamentul de dublu, undeva în jurul locului 60 mondial. 

Pentru prima finală de Grand Slam a carierei, Irina și Nadia trebuie să trecă de o echipă foarte dificilă: e vorba de Iga Swiatek și Bethanie Mattek-Sands, favoritele 14 la acest turneu și cele care au revenit de la 1-5 în decisiv și au salvat șapte mingi de meci în fața echipei Hsieh/Mertens, favoritele principale ale turneului. 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi