Irina Begu și Ana Bogdan obțin victorii concludente în primul tur la Paris

Radu Marina | 27 mai 2024

Irina Begu și Ana Bogdan și-au asigurat fără emoții un loc în turul al doilea la Roland-Garros.

Irina, dominantă cu Riera

Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros după o victorie clară, fără emoții, în fața Juliei Riera, o jucătoare de 21 de ani din Argentina, clasată pe locul 115 WTA și venită din calificări. Irina a câștigat cu 6-2, 6-2 un meci pe care l-a controlat cap-coadă și în care nu a existat niciun moment în care dinamica să riște să se schimbe în defavoarea Irinei.

Aflată în plin proces de revenire, Roland-Garros fiind primul ei Grand Slam pe care-l joacă în 2024 și al 5-lea turneu al sezonului, Irina e în turul doi grație unui joc foarte bun, care îi asigură prima ei victorie într-un Slam din iulie 2023 încoace. E a 10-a oară în carieră când trece în turul doi la Paris.

Riera e o adversară tenace, cu un stil de joc clasic de zgură: lovituri liftate, apărare bună, tenis ordonat, dar foarte simplu și fără arme. Cu o diferență mare de valoare și de experiență dintre cele două (chiar dacă, conjunctural, Riera e mai bine clasată în acest moment decât Irina), Begu a arătat că are prea multe opțiuni pentru ca jucătoarea din Argentina să poată rezista.

E adevărat, Irina a făcut să pară ușor acest meci și pentru că totul i-a funcționat la parametri normali. Pe de altă parte, Riera traversează cea mai bună perioadă a carierei sale și a adunat 20 de victorii în ultimele 24 de meciuri. Dacă Irina ar fi lăsat garda jos, cu certitudine Riera nu ar fi ezitat să profite, să intre în meci și chiar să încerce să schimbe dinamica.

În următorul meci, Irina va juca contra cehoaicei Linda Noskova, favorita 27. E un meci greu, cu o adversară foarte complicată, dar pe zgură, în special la Roland-Garros, Irina a fost mereu capabilă de lucruri speciale și de victorii frumoase.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Ana Bogdan o învinge pe Elsa Jacquemot

Ana Bogdan se întoarce în turul doi la Roland Garros pentru prima oară din 2021, după o victorie importantă și necesară cu Elsa Jacquemot, o franțuzoaică de 21 de ani, beneficiară a unui wild card. Ana a învins-o pe Jacquemot, 6-1, 6-3, într-un meci în care diferențele au fost semnificative, iar scorul a reflectat în totalitate realitatea de pe teren și, implicit, nivelul celor două jucătoare.

Jacquemot e clasată în afara primelor 150, a jucat în premieră la Paris și nu are niciun fel de experiență, iar acest fapt s-a văzut aproape în fiecare moment mai important al meciului. Meritul Anei e că a început puternic, nu a scăzut ritmul și a încercat doar să-și facă jocul și loviturile, știind că e suficient să aplice planul A pentru a obține o victorie fără mari emoții și fără multe resurse consumate.

Dacă primul set a fost dominat complet de Ana, în setul doi franțuzoaica a jucat puțin mai dezinvolt și curajos, reușind inclusiv un break – dar insuficient pentru a putea schimba soarta acestui meci. Ana a jucat astăzi cât trebuie și ce trebuie obținând o victorie de care avea mare nevoie.

După seria de înfrângeri absolut frustrante (cu Wang la Madrid, cu Sheriff la Lleida și cu Vondrousova la Roma – toate, în trei seturi, după meciuri de aproape trei ore sau peste trei ore, inclusiv cu mingi de meci) succesul acesta rapid într-un Slam, chiar și în fața unei adversare fără experiență și mai slab clasate, contează mult la moralul și încrederea Anei.

Următoarea ei adversară va fi Anastasia Pavlyuchenkova, favorita 20 și finalista din 2021. Aceasta va fi a patra întâlnire dintre cele două, Pavlyuchenkova câștigând categoric toate cele trei meciuri, fără a pierde mai mult de două game-uri pe set (!). Pare un match-up care îi convine de minune rusoaicei, dar nu trebuie uitat nici faptul că Payuchenkova e departe de forma ei obișnuită: nu a mai legat două victorii într-un turneu de la Indian Wells, iar pe zgură nu a trecut de turul doi la niciun turneu din cele patru jucate.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi