Irina Begu și Ana Bogdan, față în față într-o finală WTA românească la Iași

Treizecizero | 22 iulie 2023

Irina Begu și Ana Bogdan vor fi față în față pentru trofeu în finala de duminică, după ce cele două românce, favorite 1 și, respectiv, 2, au câștigat în câte trei seturi meciuri solicitante din semifinale.

BCR Iași Open, turneul WTA 125 de la Iași, se bucură de o finală sută la sută românească în cea de-a doua sa ediție.

Irina Begu și Ana Bogdan vor fi față în față pentru trofeu în finala de duminică, după ce cele două românce, favorite 1 și, respectiv, 2, au câștigat în câte trei seturi meciuri solicitante din semifinale.

Irina Begu a întors dintr-o situație complicată cu slovena Tamara Zidansek, revenind de la set și 0-3 pentru o victorie valoroasă, 5-7, 6-4, 6-3 contra fostei semifinaliste de la Roland-Garros 2021.

În primul lor meci direct, Irina a avut nevoie de toate armele și resursele ei pentru a întoarce o luptă grea, între două sportive de un nivel ridicat, cu multă experiență și meciuri la nivel înalt.

Anterior, în sferturi, Irina câștigase de asemenea în trei seturi contra unei sportive mai valoroasă decât locul pe care-l ocupă, elvețianca Jil Teichmann.

Ana Bogdan o învinsese, în primul meci al zilei, pe Raluca Șerban, într-o confruntare românească, chiar dacă Raluca, 26 de ani și numărul 166 în lume, reprezintă acum Ciprul. Ana a câștigat 6-4, 3-6, 6-3 într-un duel pasionant de aproape trei ore, în care Raluca a avut break în față în startul decisivului. Șerban a făcut însă 16 duble greșeli, în vreme ce Ana și-a protejat bine serviciul sub presiune, salvând 11 din cele 15 șanse de break înfruntate.

Ana ajunge acum la nouă victorii consecutive la Iași, acolo unde a cucerit titlul la ediția precedentă.

Va fi a doua întâlnire între Irina și Ana în circuit. Cele două românce de top s-au mai confruntat anul trecut, tot pe zgură, în sferturile de finală de la Parma. Atunci, Ana, în poate cea mai bună perioadă a carierei, a câștigat 6-2, 7-6.

Într-o săptămână cu tenis bun, turneul de la Iași a adunat pe tabloul principal nouă românce. Ilinca Amariei, Oana Gavrilă, Miriam Bulgaru, Irina Bara și Gabriela Ruse au fost învinse în primul tur, în vreme ce Andreea Prisăcariu și Anca Todoni au cedat în turul al doilea, la oponente valoroase (Zidansek, respectiv Teichmann). Opt românce au avut șansa de a lua startul în calificări.

Foto: BCR Iasi Open

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi