Irina Begu se vede eliminată în runda a doua la Australian Open

Treizecizero | 19 ianuarie 2023

Irina Begu a fost învinsă de Laura Siegemund în turul al doilea la Melbourne, 5-7, 7-5, 6-3 pentru jucătoarea germană, într-un maraton de peste trei ore de joc.

Irina Begu a fost învinsă de Laura Siegemund în turul al doilea la Melbourne, 5-7, 7-5, 6-3 pentru jucătoarea germană, într-un maraton de peste trei ore de joc.

Istoria Irinei Begu cu Laura Siegemund a fost mereu una complicată, singurul meci câștigat de Irina în fața nemțoaicei venind în 2015, pe zgura de la Charleston, pierzând acum a treia oară la ea. Siegemund e, în general, o adversară dificilă pentru orice jucătoare, cu stilul ei relativ atipic, un tenis pe care nu-l întâlnești frecvent: variază, vine la fileu, jonglează cu unghiurile, crează tot timpul și poate fi agresivă când e cazul. 

A fost un meci echilibrat peste măsură; s-a jucat dur, intens, au fost serii de game-uri cu multiple egalități și game-uri care au depășit 10 minute. 

Foarte multă vreme, Irina a făcut o treabă bună, reușind să o țină la distanță pe Siegemund, jucând agresiv, solid de pe linia de fund și având răspunsurile potrivite la toate încercările nemțoaicei de a rupe ritmul. În primul set au fost șapte break-uri, Irina revenind de la 4-5 și câștigând următoarele trei game-uri la rând, implicit și primul set. 

Setul doi a avut o cu totul altă dinamică: a fost un singur break. În schimb, setul – și meciul – s-ar putea să fi fost decis de break-ul care nu s-a întâmplat. La 2-1, Irina a avut trei șanse consecutive de break, toate anulate de Siegemund; în game-ul următor, Irina a avut alte două oportunități, de asemenea neluate. Cum spunea Irina după meci, genul acesta de situație e ceea ce îi crește încrederea adversarei și complică meciul. Și exact asta s-a întâmplat pe final de set. A fost suficient un game slab pe serviciu la 5-5, și Siegemund, care și-a crescut nivelul și a devenit tot mai greu de bătut în schimburi, a fugit cu setul.

După pierderea setului doi, nimic nu a mai fost la fel pentru Irina, a cărei încredere a scăzut imediat (și considerabil), permițându-i lui Siegemund să se desprindă la 4-0. Revenirea ulterioară a Irinei, care s-a mai detașat și a început să lovească mai riscant, a fost oprită de Siegemund, care a pus totul în retur și în fiecare lovitură în acel game opt. 

Aventura Irinei Begu se oprește, anul acesta, în turul doi la Australian Open, după o nouă revenire grozavă în primul tur și un meci solid, în care a fost mult timp în fața adversarei, și-a creat șanse și nu a fost departe de victorie. Cu Laura Siegemund, al cărui clasament actual (158 WTA) nu a reflectat realitate de pe teren, nu știi însă niciodată la ce să te aștepți.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi