Irina Begu se califică în finala de la Palermo, după ce câștigă unul din cele mai lungi meciuri ale anului

Treizecizero | 24 iulie 2022

Va fi a noua finală WTA a carierei Irinei, și prima de la cea jucată anul trecut la Cleveland. În total, bilanțul Irinei în finale este de 4-4, cel mai recent din cele patru titluri fiind reușit în 2017, la București.

Irina Begu revine într-o finală WTA, după victoria dintr-un meci complicat și lung cu Sara Sorribes-Tormo, în semifinalele de la Palermo. Irina a câștigat cu 3-6, 6-3, 6-4, făcându-și loc în finala de duminică.

Meciul a durat trei ore și unsprezece minute, încheindu-se aproape de ora 2:00 dimineața, ora locală (o oră mai târziu în România).

Ca mai peste tot în Europa în acest moment, și la Palermo condițiile sunt dificile; în ciuda orei înaintate la care s-a încheiat duelul celor două, temperatura abia dacă a coborât spre 27 de grade spre finalul meciului, ceea ce a complicat și mai mult misiunea Irinei, care a avut oricum de depășit o adversară despre care se știe bine că se apără și poate lungi punctele la nesfârșit.

Și așa a fost acest meci, cu multe schimburi epuizante, dar și cu o Irina răbdătoare și dispusă să depună oricât efort e necesar pentru a trece prima linia de sosire. Doar setul decisiv a avut nevoie de o oră și jumătate, cu un game lung jucat la 2-1 pentru iberică, pe serviciul Irinei. Românca a salvat trei mingi de break și a rezistat, reușind holdul, apoi, cum se întâmplă în multe situații similare, a făcut ea break-ul, reușind apoi să se desprindă la 5-2 și, ulterior, să servească cu succes pentru meci la a doua încercare.

E cu atât mai valoroasă victoria Irinei, care își oferă astfel un alt moment important într-un sezon în care a mai jucat o semifinală la St. Petersburg, a ajuns până în optimile de finală de la Roland-Garros și s-a întors în Top 50.

„Sunt un pic obosită acum, nu prea realizez, dar sunt super fericită că am putut câștiga, pentru că e mereu foarte greu cu Sara, alte trei ore cu ea acum”, a spus Irina, la interviul de după meci.

„În primul set n-am fost deloc calmă, am făcut atât de multe greșeli, dar din setul al doilea am început să joc mai agresiv și să iau mingea mai devreme, dar în același timp am avut răbdare”, a adăugat ea.

În drumul spre finala de la Palermo, Irina le-a mai depășit pe Bassols Ribera (6-3, 4-6, 6-3), Dodin (1-6, 6-2, 6-4) și Parry (6-1, 6-3).

În meciul pentru titlu, Irina o va întâlni duminică, nu înainte de ora 21:00, ora României, pe italianca Lucia Bronzetti. Va fi prima întâlnire dintre cele două, dar un meci în particular dificil pentru Irina, care va avea foarte puțin timp la dispoziție să se recupereze.

Va fi a noua finală WTA a carierei Irinei, și prima de la cea jucată anul trecut la Cleveland. În total, bilanțul Irinei în finale este de 4-4, cel mai recent din cele patru titluri fiind reușit în 2017, la București.

https://twitter.com/LadiesOpenPA/status/1550989327202762752?s=20&t=-jBUbn_3wWqtTQcrPb1gaQ

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi