Irina Begu revine puternic, dar pierde un meci dramatic cu Jessica Pegula la Charleston

Radu Marina | 6 aprilie 2023

Irina rămâne cu un parcurs solid la Charleston și, cu siguranță, cu un gust amar pentru această înfrângere dramatică.

Irina Begu a fost învinsă în turul al treilea la Charleston de Jessica Pegula, după un meci dramatic, încheiat după mai bine de două ore de joc, în care a condus cu 4-0 în setul decisiv și a revenit de la 5-7, 0-4. A fost, în final, 7-5, 4-6, 6-4 pentru Pegula, numărul 3 mondial și favorita principală de la Charleston.

Până la un punct, Irina a făcut un meci remarcabil și a fost aproape să bifeze cea mai importantă victorie a sa – în termeni de clasament -, reamintind ce jucătoare extraordinară poate fi pe zgură, când fiecare piesă a jocului său e pusă în locul potrivit.

Pe zgură, Irina are o inteligență aparte în a construi punctul, a-și face loc într-un schimb de mingi, a se apăra și a face tranziția între apărare și atac. E suprafața unde reușește cel mai bine să-și adapteze loviturile și mișcarea în teren, construind de fiecare dată răbdător, fiind atentă cu selecția loviturilor și având capacitatea de a câștiga puncte în feluri diferite: poate câștiga prin apărare, prin mingi foarte liftate, prin scurte sau atacuri surprinzătoare, majoritatea în lung de linie, sau prin tot felul de mici artificii, de la scurte la veniri la fileu.

Astăzi, cu Pegula, Irina a pus pe masă tot arsenalul ei de lovituri, care au destabilizat-o pe americancă, ajungând în situația de a nu mai înțelege ce și cum trebuie jucat pentru a câștiga puncte. Tot acest joc foarte stabil de pe linia de fund al Irinei, susținut de lovituri accelerate și variate (mingi încărcate de top spin urmate de slice-uri de înălțimi diferite) au produs multă confuzie pentru Pegula, care a deținut controlul multă vreme și părea că va găsi o cale de a ieși la liman.

Într-un final, Pegula a găsit resurse, soluții și a obținut ce și-a dorit: și-a luat victoria după un meci epuizant și muncit, în care a trebuit să acceseze cel mai bun nivel al său pentru a putea să o depășească pe Irina. Tenisul bun pe care l-a arătat Irina azi n-a fost suficient să obțină victoria pentru că, uneori, tenisul poate fi brutal iar un mic moment de neatenție, contra unei jucătoare atât de experimentate și valoroase, poate schimba totul. Neanunțat, rapid, fără să înțelegi cum și de ce.

În primul set, Irina a fost aproape de adversara sa și foarte puțin i-a lipsit ca setul să meargă în dreptul ei. Dar odată cu primul set pierdut, Pegula a profitat de lipsa de reacții a Irinei (cauzată și de maniera în care a pierdut primul set) și început să lege game după game.

La 7-5, 4-0 Pegula părea că se îndreaptă spre victorie; o nouă victorie în două seturi – a 21-a la total în 2023. Dar, ca de atâtea ori în cariera ei, Irina a revenit și a făcut-o în stilul ei: a câștigat 6 game-uri consecutive și a dus meciul în decisiv, unde și-a continuat seria de game-uri, conducând, la rându-i cu 4-0.

Ceea ce s-a întâmplat de la 4-0 în setul trei a fost identic cu setul doi, doar că de data asta revenirea a fost a Jessicăi Pegula. Favorita principală de la Charleston și-a ridicat nivelul mult, s-a simțit asta în viteza de execuție a loviturilor și maniera în care a tratat punctele importante iar rezultatul a fost o serie de șase game-uri consecutive.

Irina rămâne cu un parcurs solid la Charleston (două victorii în câte două seturi cu Galfi, respectiv, Kenin) și, cu siguranță, cu un gust amar pentru această înfrângere. Nu neapărat pentru că a pierdut în fața jucătoarei clasate pe locul 3 mondial WTA. Ci pentru că a revenit puternic, a făcut un meci remarcabil în fața unei jucătoare aflate în cea mai bună perioadă a carierei și a fost aproape să treacă linia de sosire, dar a scăpat din mână o victorie care s-ar fi putut dovedi cu adevărat prețioasă.

https://twitter.com/CharlestonOpen/status/1644083200363307013?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi