Irina Begu pierde sub asediul Anisimovei, se oprește în turul al treilea la Roland Garros

Camelia Butuligă | 1 iunie 2019

Irina Begu a fost eliminată de Amanda Anisimova în turul al treilea la Paris, învinsă cu 7-6, 6-4. Anisimova, 17 ani, se califică pentru al doilea Slam la rând în săptămâna a doua.

Roland Garros este oferit de

Anisimova e una dintre cele câteva „teen queens” ale tenisului feminin, iar presa străină a făcut destulă vâlvă în jurul numelui ei în ultimii doi ani. Anul trecut deja a avut rezultate, acest Roland Garros fiind al doilea Slam la rând în care ajunge în a doua săptămână. 

Eram curioasă să o văd jucând pentru că i s-a dus vestea despre cât de năprasnic lovește mingea și da, zvonurile sunt adevărate: atacă tot, pe ambele părți și dacă îi dai ritm, în două-trei lovituri ori greșește, ori face winner. E din clasa Ostapenko, doar că face mai puține neforțate și are un serviciu mai bun. A terminat meciul cu 29 de neforțate, cu doar două mai mult decât Irina, dar a făcut și 24 de lovituri direct câștigătoare, spre deosebire de 11 ale Irinei. 

Irina nu a prins o zi nemaipomenită la serviciu (59% prime servicii intrate și 60% din ele câștigate) și Anisimova i-a taxat serviciul doi constant, făcându-i 4 breakuri și obligând-o să înceapă în dezavantaj multe din gameurile pe propriul serviciu. A pus o presiune constantă – Irina a trebuit să salveze multe mingi de break  (9 din 13). 

„Ooooofff, câte greșeli am făcut! Aș vrea să iau meciul de la capăt și să-l rejoc. Mi-aș dori foarte mult asta, dar e prea târziu.” – Irina Begu (toate declarațiile, aici)

Anisimova poate lovi copleșitor dacă are ritm, dar este vulnerabilă la jocul variat: schimbări de ritm și traiectorie, sliceuri, scurte. Irina a încurcat-o în felul ăsta pe finalul setului unu, când varietatea sa de jucatoare de zgură i-a adus o minge de set la 5-4 și alta în tiebreak, pierdută cu o dublă teribil de inoportună, care a scos-o din ritm și i-a dat adversarei aer. 

Dezamăgirea pierderii primului set a continuat și în setul doi, când Irina s-a văzut condusă cu două break-uri și 3-0, după ce avusese trei mingi de break consecutive in game-ul anterior. A egalat până la urmă, dar Anisimova a presat în continuare și a obținut breakul la 4-4, închizând meciul la prima oportunitate. 

Un meci greu, în care Irina a avut totuși câteva portițe; nu foarte mari, nu foarte multe, obținute cu greu în asediul permanent al adversarei. Păcat că nu a putut să le concretizeze și să forțeze macar decisivul, lungind meciul și obligând-o pe Anisimova la o bătălie de guerrilla, testându-i limitele fizice și psihice.

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi