Irina Begu pierde cu Petkovic, Rafa își ia revanșa cu Lukas Rosol; Nick Kyrgios, eroul turneului

Adrian Țoca | 26 iunie 2014

Irina Begu pierde cu Petkovic, Rafa își ia revanșa cu Lukas Rosol; Nick Kyrgios, eroul turneului

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

– Meciul Simonei Halep din turul 2 de la Wimbledon, împotriva Lesiei Tsurenko (Ucraina) a fost amânat din cauza ploii și se va juca mâine, primul meci pe Court 2, de la ora 13:30, ora României. În caz de victorie, Simona va întâlni sâmbătă învingătoarea dintre Belinda Bencic și Victoria Duval, al căror meci, programat inițial de asemenea joi, se va juca tot vineri, primul meci pe terenul 18. 

– Irina Begu nu a putut să treacă de Andrea Petkovic în turul 2 la Wimbledon, românca pierzând în trei seturi contra semifinalistei de la Roland Garros: 6-4, 3-6, 6-1. Irina, care va juca la București peste două săptămâni, va sălta cel puțin 9 locuri în clasamentul WTA, urmând să urce în zona locurilor 70.

– Rafa Nadal l-a eliminat pe Lukas Rosol, în reeditarea faimosului meci de la Wimbledon 2012. După cum începuse meciul, cehul părea capabil să repete evoluția de atunci, dar după ce a condus cu un set și un break și a avut o minge de set în manșa secundă, Rosol n-a mai avut soluții în fața unui Rafa foarte inspirat. „Nu înțeleg toată treaba asta cu răzbunarea. Scopul meu nu e Rosol, ci să câștig meciul”, a spus Rafa, care îl va întâlni pe M. Kukushkin în turul al treilea. Din 2006 încoace, ori de câte ori a trecut de turul 2, Rafa s-a dus până în finală la Wimbledon.

– Eroul zilei este australianul Nick Kyrgios, care a revenit de la 0-2 la seturi și a salvat nouă mingi de meci (!) înainte de a-l învinge pe Richard Gasquet în cinci seturi, 10-8 în decisiv. 

– Roger Federer a câștigat în trei seturi cu Gilles Muller, o partidă care s-a terminat cu acoperișul închis.

Iar Jo Wilfried Tsonga a reușit să câștige cu 14-12 setul decisiv cu Sam Querrey, care rămăsese neterminat de seara trecută.


Articol în curs de actualizare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi