Irina Begu obține o victorie excelentă, o elimină pe Jil Teichmann și se pregătește de o reîntâlnire cu Simona Halep!

Treizecizero | 27 septembrie 2020

Irina Begu câștigă un meci important cu Jil Teichmann, se întoarce în turul doi la Paris și așteaptă confruntarea cu Simona

Roland Garros este oferit de

Două din două în prima zi la Paris, după ce Irina Begu a adus a doua victorie românească a zilei. A fost 6-4, 4-6, 6-3 pentru Irina în fața elvețiencei Jil Teichmann, una dintre jucătoarele cu un salt valoric important în ultimul an și capabilă de rezultate bune atât pe zgură, cât și pe hard. Asta face cu atât mai notabilă performanța Irinei, care își confirmă anul foarte bun; și înainte de pauza forțată, și după, Irina a obținut constant rezultate bune și foarte bune.

*

Pentru al treilea an consecutiv, Irina Begu se califică în turul doi la Roland Garros, după victoria muncită în fața elvețiencei Jil Teichmann, 6-4, 4-6, 6-3. Irina a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a trece de una dintre jucătoarele în formă după repornirea tenisului, Teichmann jucând finala turneului de Lexington și ajungând la Paris după două victorii excelente la Strasbourg, unde a trecut de Amanda Anisimova și Anastasia Pavlyuchenkova. 

Clasată în prezent pe locul 73 în topul WTA, Irina își continuă forma bună din acest sezon, reușind să depășească primul tur la Paris pentru a șaptea oară în carieră și se pregătește acum de un meci mare cu Simona Halep, pe care o întâlnește a 8-a oară, toate meciurile fiind câștigate de Simona. 

Meciul foarte intens câștigat astăzi cu Teichmann (53 WTA), care a durat 2 ore și 30 de minute, se înscrie pe lista meciurilor lungi câștigate de Irina la Roland Garros, după cel din 2016 din turul doi, câștigat cu Coco Vandeweghe, respectiv cel din 2018 cu Anna Karolina Schmiedlova din primul tur, când a întors-o de la 5-2 în setul decisiv. 

Partida a fost una extrem de disputată și spectaculoasă, cumva de așteptat dat fiind faptul că s-au întâlnit două jucătoare care au un an foarte bun, Teichmann traversând cea mai bună perioadă a carierei și urcând la finalul lunii august pe cel mai bun loc ocupat vreodată în clasamentul WTA. În vreme ce Irina a bifat, prin succesul de azi, al 22-lea meci câștigat în 2020. 

Primul set, ca și întregul meci, a fost unul echilibrat, intens, dar fragmentat, jucându-se mult în serii. Irina a fost prima jucătoare care a făcut break-ul în partidă și s-a distanțat la 4-1, după patru game-uri la rând. Ca apoi, Teichmann să revină cu trei game-uri consecutive, pentru a egala. 

La 4-4, într-un moment important pentru primul set, Irina a stat lucidă și nu s-a pierdut cu firea, ceea ce i-a permis să fie jucătoarea cu inițiativă, cea care stabilește direcția în care curge meciul. La fel de agresivă precum a fost în începutul de meci, dar mai atentă cu selecția loviturilor (a insistat mai mult spre reverul elvețiencei, a încercat să surprindă cu câteva slice-uri și scurte), Irina a obținut break-ul exact în cel mai potrivit moment, mai ales că vorbim de un break venit după o serie bună a adversarei. Românca și-a oferit astfel oportunitatea de a servi pentru primul set – o misiune complicată, date fiind problemele avute de Irina pe tot parcursul setului atunci când a trebuit să confirme break-ul, dar dusă la bun sfârșit, după o revenire de la 15-40. 

Cu 13 winnere și cu un procentaj de 100% la punctele câștigate la fileu, Irina avea primul set, dar era clar că dinamica meciului se schimbase. Teichmann intrase în meci complet, era mai alertă, iar seria de trei game-uri, de la 1-4 la 4-4, îi confirmase că jocul rapid stânga-dreapta, cu mici ruperi de ritm, poate fi eficient în fața Irinei – fapt reflectat câteva minute mai târziu, când elvețianca a început setul doi cu break și s-a distanțat la 3-0. 

Precum în primul set, când s-a trezit prinsă din urmă, Irina a reacționat exemplar și de această dată, revenind de la 0-3 la 3-3. Dar a doua revenire, de la 3-5 la 4-5 nu a putut fi dusă la capăt: la 4-5, când Irina a servit pentru a rămâne în setul doi, Teichmann a închis la retur și a trimis setul în decisiv.

Un decisiv echilibrat, cu game-uri muncite și lungi de ambele părți, dar în care Irina a avut ultimul cuvânt: la 3-3, după o perioadă în care ambele și-au făcut treaba impecabil la serviciu, Irina a rupt echilibrul cu  un passing shot jucat ca la carte și a reușit break-ul, decisiv pentru soarta meciului. Din acel moment, Irina nu a mai pierdut niciun game până la finalul partidei. 

Povestea acestui meci a fost, în mare parte, despre capacitatea Irinei de a rămâne prezentă și concentrată la ce are de făcut. Au fost multe momente în meci în care diferența s-a făcut mental și nu neapărat la jocul din teren: ambele au jucat foarte bine și ambele au încercat să joace exact ceea ce nu place celeilalate, motiv pentru care inițiativa a aparținut, vreme îndelungată, atât Irinei, cât și lui Jil. 

Dar atunci când a contat, în acele momente mari (4-4 în primul set, 3-3 în setul decisiv), Irina a fost mereu jucătoarea mai proaspătă, cu soluții potrivite și foarte atentă să-și ia șansele, odată apărute. 

În meciul următor, Irina se revede cu Simona Halep, într-o nouă confruntare românească la nivel de Grand Slam. Ultima oară când Simona a jucat contra unei românce la un Slam s-a întâmplat la Wimbledon, anul trecut, tot în turul al doilea trecând de Mihaela Buzărnescu. Până acum, în cele opt întâlniri, Irina a reușit să câștige doar un set în fața Simonei: e vorba de întâlnirea de la Madrid, din 2016, câștigată de Simona, 6-3, 0-6, 6-1. 

Irina și Simona au jucat cel mai recent la Praga, în semifinale, unde Begu a dat o replică foarte bună. Cele două prietene s-au antrenat cel mai recent împreună chiar în preziua startului turneului, pe Philippe Chatrier.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi