Irina Begu o învinge prima dată pe Petra Kvitova, merge în sferturi la St. Petersburg

Radu Marina | 10 februarie 2022

Irina Begu a reușit să o învingă pentru prima dată în carieră pe Petra Kvitova. A fost 6-4, 6-0 pentru jucătoarea noastră, care se califică în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la St. Petersburg.

Irina Begu a învins-o pentru prima dată în șase meciuri pe Petra Kvitova după o evoluție încântătoare, reușind astfel a doua ei victorie în acest sezon în fața unei jucătoare din top 25, după cea cu Jessica Pegula din Australia.

A fost 6-4, 6-0 pentru Irina care merge în al doilea ei sfert de finală WTA din 2022, primul fiind reușit la Melbourne Summer Set 2.

Ceea ce impresionează la această victorie reușită de Irina nu e doar evoluția, scorul și adversara. Ci mai ales felul în care a oprit seria negativă în fața adversarei, la care pierduse toate precedentele cinci întâlniri, meciuri în care a câștigat doar un set.

Irina a învins-o prima oară pe Petra cu o evoluție convingătoare, dominantă, în care nu și-a cedat decât o dată serviciul și a avut un procentaj de 73% cu primul serviciu într-un mediu (hard indoor) unde în mod categoric Kvitova se simte mult mai bine. drept dovadă și numărul de titluri câștigate de cehoaică pe această suprafață; unul dintre ele venit chiar la St. Petersburg. Petra începuse, de altfel, convingător turneul, cu o victorie expeditivă în primul tur.

De la primul game al meciului și până la final, Irina a fost cea care a fost în control, a condus și a avut grijă să forțeze erorile din partea Petrei, care nu a avut o zi prea grozavă, dar asta nu șterge cu nimic din valoarea acestei victorii. Desprinsă la 4-1 în primul set, Irina s-a văzut egalată, dar a câștigat un game esențial și greu la 4-4, după care a reușit să forțeze break-ul care i-a adus primul set. Al doilea a fost dominat clar de româncă, bilanțul punctelor câștigate spunând bine povestea: 25-10.

Irina a încheiat meciul cu un bilanț pozitiv de winners / unforced errors, 23-17, în vreme ce Petra a avut 23/35.

Pentru prima semifinală a anului, Irina trebuie să treacă de Tereza Martincova, care a beneficiat de retragerea Elenei Rybakina. Cele două se vor întâlni pentru a doua oară, precedentul meci fiind câștigat de Martincova, în 2019, la Tashkent, în trei seturi.

https://twitter.com/WTA/status/1491760229947633674?s=20&t=z1VgN0i5HXU2c__DykBJYw

Jaqueline Cristian a fost eliminată în optimi

Tot azi, în optimile de finală, Jaqueline Cristian a pierdut în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich, scor 6-2, 6-3. În ciuda scorului, Jaq a avut oportunitățile ei, în ambele seturi. Un start bun de prim set s-a frânt la 2-2, când românca a scăpat din mână un serviciu pe care-l începuse bine. A avut oportunitatea să forțeze un alt rebreak imediat după, dar lucrurile – și setul – i-au scăpat repede din mână. Seria negativă a continuat până la 6-3, 2-0, moment în care Jaqueline și-a regăsit loviturile și a reintrat în meci cu o serie de trei game-uri la rând. Din nou Sasnovich a știut să rupă momentul bun al româncei, distanțându-se la 5-3, scor la care Jaqueline a avut trei mingi de rebreak nefructificate.

Tot azi, la dublu, Raluca Olaru și Sorana Cîrstea au pierdut cu Potapova/Zvonareva, 6-4, 6-4.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi