Irina Begu învinge o semifinalistă Roland Garros; victorii și pentru Patricia Țig și Ana Bogdan

Treizecizero | 14 februarie 2021

Pentru Patricia a fost prima victorie în noul sezon.

Plănuit din timp în cadrul Melbourne Summer Series, formula în care a fost comprimată vara australiană de tenis, turneul WTA 250 Phillip Island Trophy a început pe terenurile de la Melbourne Park, în paralel cu Australian Open. Este un turneu gândit îndeosebi pentru a oferi jucătoarelor eliminate devreme la AO o șansă în plus să adune meciuri oficiale, mai ales în contextul în care au trebuit să treacă prin carantină la venirea în Australia.

E o șansă și pentru jucătoarele din România să adune puncte și moral, iar pentru trei dintre ele, a fost o șansă concretizată.

Irina Begu a trecut peste problemele medicale recente, care i-au afectat evoluția pe tabloul de la Australian Open, și a reluat seria momentelor bune, cu o victorie în două seturi în fața argentiniencei Nadia Podoroska, semifinalistă anul trecut la Roland Garros, 6-3, 6-3.

Irina și-a luat astfel revanșa în fața colegei ei de dublu de la Australian Open, la care a pierdut tot pe hard, dar indoor, toamna trecută, la Linz.

Irina Begu a început sezonul într-o formă foarte bună, amintind de perioada similară de la începutul sezonului anterior. A reușit câteva victorii în meciuri grele la Gippsland Trophy, turneul WTA 500 la care a participat înainte de Australian Open, inclusiv acea victorie dramatică cu Johanna Konta, într-un meci de povestit. Însă efortul depus într-un traseu care s-a oprit în sferturi, în fața lui Naomi Osaka, și care a presupus peste 10 ore de tenis, a costat-o din punct de vedere fizic. În meciul cu Nina Stojanovic din primul tur al Australian Open, Irina a fost în mod evident afectată din punct de vedere fizic.

Irina a detaliat pentru 30-0:

„Am intrat în turneul WTA 500 cu mici dureri la șoldul stâng. Chiar dacă făceam zilnic tratament, meciurile lungi practic nu m-au ajutat să mă recuperez. După meciul cu Konta, spatele meu s-a blocat, iar de atunci joc cu dureri și asta mă afectează în primul rând la serviciu”, a spus Irina, pentru 30-0.

“Am avut meciuri foarte bune în prima săptămână a sezonului și mă bucur că am reușit să îmi ridic nivelul și să câștig niște meciuri importante. Legat de AO, am fost dezamăgită că nu am putut să fiu aptă 100% de joc, dar lucrul ăsta face parte din sport.”

Irina a depășit repede momentul, iar acum se va întâlni în turul al doilea cu rusoaica Anna Blinkova (1-1).

După un meci deloc reușit la AO cu Danielle Collins, Ana Bogdan s-a revanșat cu o victorie notabilă, ea trecând de Anastasija Sevastova în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-3. A fost a doua victorie a Anei din trei întâlniri cu jucătoarea din Letonia, precedentele două având loc la București. Ana va juca acum cu Zarina Diyas în runda a doua, în prima lor întâlnire.

Patricia Țig a reușit primul succes al anului, ea eliminând-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, 2-6, 6-2, 6-3. Pati, a cărei precedentă victorie data de la Roland Garros, se pregătește acum să se vadă cu britanica Francesca Jones, una dintre poveștile frumoase de la Melbourne.

Singura înfrângere românească a fost înregistrată de Mihaela Buzărnescu. După evoluția promițătoare din meciul cu Bianca Andreescu, Mihaela a trecut în calificări de Chloe Pacquet (6-2, 6-4), dar a pierdut în turul întâi la redutabila elvețiancă Jil Teichmann, 6-7, 6-3, 6-3.

Favorita 1 a turneului, Sofia Kenin, a fost protagonista unei surprize de proporții, fiind învinsă de australianca fără clasament Olivia Gadecki (18 ani). Kenin, care traversează o criză vizibilă de încredere, a cedat 2-6, 7-6, 6-4. Favorita 2 este Bianca Andreescu.

Mulțumim pentru că ne citiți și vă încurajăm să vă abonați la 30-0+ pentru acces la toate articolele premium, dar și acces la formate precum fluxul de conținut exclusiv produs de echipa noastră special pentru abonați și trimis direct pe telefon în timpul turneelor de Grand Slam. Plus alte surprize.

Sprijinul vostru e esențial ca să putem produce cât mai mult conținut de calitate pe Treizecizero și pe Lead, tot mai necesar în momentul actual în presa din România. Susțineți-ne pentru un jurnalism de sport cât mai valoros!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi