Irina Begu gestionează bine un meci întins pe două zile, trece în turul al doilea la Wimbledon

Treizecizero | 6 iulie 2023

Irina devine astfel cea de-a patra româncă calificată în turul al doilea la această ediție, un procentaj de 100 la 100.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni de Wimbledon și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Irina Begu a câștigat meciul din turul inaugural de la Wimbledon cu Rebecca Marino, 6-2, 3-6, 6-2, un meci ce s-a întins pe două zile.

Irina devine astfel cea de-a patra româncă calificată în turul al doilea la această ediție, un procentaj de 100 la 100. Ana Bogdan a ajuns, între timp, în turul al treilea.

Irina rămăsese, miercuri seara, ultima româncă încă neintrată în turneu, când meciul ei din primul tur a pornit, în cele din urmă, pe terenul 7. Și o vreme a părut că va fi o treabă ușoară. Rebecca Marino, o jucătoare trecută prin destule, nu e tocmai în elementul ei pe iarbă, rezultatele mai bune, care au dus-o pe un career high de 38, venind pe hard.

Iar primul set a arătat o Irina în control deplin, gestionând cu relativă ușurință un duel în care canadianca n-a putut fi competitivă cu adevărat, gripată de cele 19 erori neforțate pe care le-a adunat în acele prime opt game-uri. Irina a servit constant bine, câștigând 14 din 17 puncte pe primul și a fost sigură de pe baseline, cu cinci winners și tot atâtea erori.

Lucrurile au început să se mai schimbe din startul setului secund. Marino, cunoscută de fanii tenisului pentru lupta ei cu depresia și pentru cum a revenit în tenis la 28 de ani, după ce se retrăsese la 22, e o luptătoare. Iar în primele game-uri din setul secund a început să-și asume mai multe riscuri, să ia inițiativa, să o deranjeze mai mult pe Irina. Serviciul ei s-a îmbunătățit cel mai mult, evoluând de la 9 din 17 pe prima servă în setul întâi, la 19 din 20 în al doilea. Când are timp să se așeze și să dicteze, Marino poate trimite o minge plată și poate găsi unghiuri percutante. Canadianca a făcut break și s-a desprins la 4-1, apoi meciul s-a întrerupt din cauza întunericului la 4-2.

Reluat joi, în a patra zi a turneului, duelul a continuat la fel, cu Marino în continuare agresivă, păstrându-și avantajul luat seara precedentă. Canadianca a făcut prima și break-ul în decisiv; a fost momentul cel mai periculos în care s-a găsit Irina, dar cum a tot făcut recent, ea s-a stabilizat de acolo, a revenit imediat și a trecut în control cu un mix de agresivitate controlată și determinare, cu tot arsenalul ei de lovituri accelerate și inteligente. Tenisul first-strike, dar nesustenabil al lui Marino n-a mai mers, de la un punct încolo, în fața Irinei, care se poate transforma într-o stâncă de pe baseline când meciul chiar o cere, înțelegând ce trebuie să joace ca să o deranjeze pe Rebecca, să o determine să forțeze și să o țină departe de minge.

Irina a știut ce are de făcut și a executat foarte bine; un joc pe care te poți baza la nevoie, care nu te trădează, o combinație de răbdare, inteligență și dârzenie care poate fi descurajant și care i-a servit bine Irinei și pe iarbă în ultimii ani. Irina a sfârșit prin a avea toate răspunsurile în decisiv, încheind cu o serie de cinci game-uri la rând, cu 12 winners în setul trei, dublu față de adversara sa, și 9 erori (față de 14).

O victorie bună, în genul de meci care devine dificil printr-un cumul de factori (așteptarea prelungită, condiții de joc diferite de la seară la zi, noaptea petrecută fără o concluzie a meciului, o adversară care poate prinde un moment de inspirație și poate pune probleme; inclusiv pauza de la 4-2 în decisiv, când unui spectator i s-a făcut rău), dar pe care jucătoarea noastră l-a gestionat foarte bine.

Favorită 29, Irina o va întâlni în turul următor pe Anna Blinkova, campioana de la Transylvania Open 2022. Irina a câștigat două din precedentele trei întâlniri cu jucătoarea rusă, dar succesul Blinkovei a venit chiar pe iarbă.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi