Irina Begu este eliminată de Iga Swiatek în turul al treilea de la Wimbledon

Radu Marina | 2 iulie 2021

După un traseu în care a jucat excelent în meciul cu Petra Martic, Irina rămâne cu egalarea celui mai bun rezultat al ei la Wimbledon, turul al treilea, atins și în 2015.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Într-un meci fără istoric, care a curs prea repede și în care Iga Swiatek a fost dominantă, Irina Begu a fost eliminată în turul trei la Wimbledon într-un mod categoric, 6-1, 6-0. E un scor drastic, care reflectă realitatea din teren. Irina nu doar că a avut o zi slabă, dar nimic din jocul ei nu a funcționat la nivelul ei obișnuit și a părut cu o viteză în minus față de adversara sa – și la nivel de execuții, și ca reacții și ca deplasare. Ziua asta foarte slabă, combinată cu modul în care poloneza s-a mobilizat și a jucat a dus la acest scor. 

În general, Irina are meciuri pe care le începe mai slab, dar în care reușește pe parcurs să se redreseze ori să-și calibreze loviturile. Dar astăzi nu a avut șansa asta pentru că a fost luată pe sus de Swiatek și nu a primit nicio pauză în care să respire, să se așeze și să poată lega două-trei puncte, uneori suficiente pentru a intra în ritm. Mai mult chiar, în primul set, până la 5-0, Irina a reușit să câștige doar 5 puncte. 

Meritul pentru cum a curs acest meci îi aparține Igăi. Nu e la prima izbândă de acest fel, în care domină cap-coadă cu o nonșalanță impresionantă și face ca lucrurile să pară incredibil de simple. O înfrângere rămâne înfrângere și la 7-6, 7-6  și la 6-0, 6-1. Astăzi, în aceste condiții, cu o adversară tare și cu Irina ieșită din formă, atât s-a putut. 

Probabil că o altă oponentă i-ar fi oferit mici ferestre și momente de respiro, în care ar fi reușit să lege punctele mai bine și chiar să reintre în meci. Dar cu Iga nu merge întotdeauna, în special pentru că poloneza are astfel de perioade în care pare de neatins și de cele mai multe ori le duce la capăt de la prima minge până la ultima; nu are căderi sau fluctuații, și cu cât meciul avansează, cu atât joacă mai bine. 

După două victorii atât de bune în primele tururi, primele ei victorii într-un Slam în 2021, ieșirea asta a Irinei atât de rapidă și categorică e frustrantă pentru că nu și-a putut face jocul, pentru că nu i-a ieșit nimic din ce a încercat și pentru că a prins ziua pe care a prins-o. 

Desigur, aici nu e doar despre ziua slabă a Irinei. Ci și despre cât de exact și clar a executat Iga planurile de joc, respectiv maniera în care și-a sufocat adversara permanent fie cu retururi, fie cu game-uri de serviciu în care Irina nu a putut trece mingea peste fileu sau cu acele accelerări impresionante venite de pe forehand. 

Drumul Irinei la Wimbledon se oprește, așadar aici. Și, dacă adăugăm puțin context, rezultatul în sine – un tur trei la Wimbledon – e foarte bun după un segment de zgură în care nu a reușit rezultatele pe care și le dorea, asta și în contextul unor accidentări. E un punct de plecare de aici încolo și e important ca esența acestui Wimbledon pentru Irina să fie jocul bun pe care l-a arătat cu Katie Volynets și mai ales cu Petra Martic, și nu înfrângerea de azi – în special pentru că ceea ce a pățit ea azi s-a întâmplat și la case mai mari, dar și pentru că uneori lucrurile trebuie luate și acceptate exact așa cum vin

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi