Irina Begu continuă pe două fronturi la Seul, Simona și Monica pierd în sferturi la Guangzhou

Treizecizero | 24 septembrie 2015

Simona Halep a fost învinsă de Denisa Allertova, iar numărul 2 mondial se pregătește acum de Wuhan. În turneele de hard ale acestui sezon, Simona a ajuns de fiecare dată cel puțin în sferturi. Bilanțul ei total este de trei titluri, două finale, două semifinale și două sferturi de finală. Pentru Irina este al 5-lea sfert de finală pe care îl reușește în 2015.

Simona Halep a pierdut în sferturile de finală de la Guangzhou, abia al patrulea meci pierdut în cele 19 jucate de la Wimbledon încoace, învinsă fiind de cehoaica Denisa Allertova, numărul 74 mondial, scor 6-4, 6-3. 

Allertova a început perfect, a returnat excelent și a luat mingea foarte repede, făcând break-ul la a treia oportunitate, după ce românca le salvase pe primele două. Simona a început să crească apoi nivelul și a avut trei șanse de rebreak la 1-3, dar Allertova s-a ținut bine, lovind în continuare puternic, plasat și consistent. Cele două au schimbat apoi câteva servicii sigure, iar Simona a profitat de ocazie ca să experimenteze în câteva rânduri cu serviciu-vole, tactică pe care a repetat-o și după ce a fost pasată. Denisa a clacat apoi la 5-3, atunci când a servit pentru set, predând avantajul cu două duble greșeli. Simona nu a putut concretiza, făcând, la rândul ei, cel mai slab serviciu al setului. 

Spre creditul ei, Allertova nu s-a pierdut cu firea în fața ocaziei și a continuat să dicteze ritmul, în vreme ce Simona a pierdut și ritmul pe serviciu căpătat la jumătatea primului set și a avut un segment de joc în care nu a mai contat. Allertova a fandat la o minge de break pe care a înfruntat-o la 1-1 și apoi a făcut două break-uri consecutive, avantaj suficient pentru victorie, în ciuda unei scurte reveniri de final a româncei, care a forțat un pic și a recuperat un break. Cea mai importantă victorie a carierei Allertovei: „Mă simt incredibil, tocmai ce am bătut-o pe Simona! E o jucătoare incredibilă, e locul 2 în lume. Pot să respir acum!”, a exclamat Denisa, după meci. „Am luptat pentru fiecare punct și a mers. Sunt foarte fericită”. 

Simona are acum câteva zile de odihnă la dispoziție înainte de Wuhan, turneul de Premier 5 la care va fi favorită 1 săptămâna viitoare și la care își va face reintrarea în circuit și Maria Sharapova. Imediat după Wuhan urmează Beijing, ultimul turneu Premier Mandatory al anului în circuitul feminin.

Nici cealaltă jucătoare din România nu a reușit să treacă de sferturi: Monica Niculescu a pierdut pentru prima oară la Guangzhou după șapte victorii consecutive, învinsă fiind de Yanina Wickmayer, 6-2, 6-2. 

În schimb, vești mai bune vin de la Seul, acolo unde Irina Begu a reușit să treacă în sferturile de finală, în ciuda unui moment complicat traversat în timpul meciului cu Polona Hercog. Românca a început foarte bine și a luat primul set cu 6-2, apoi a recuperat deficitul de un break într-un set secund în care a venit mereu din urmă. Intrată în tiebreak, Irina a avut 6-3 și trei mingi de meci consecutive, dar n-a reușit să închidă și s-a văzut trasă în decisiv. Replica ei a fost însă cea potrivită: în loc să se piardă cu firea sau să cadă pradă emoțiilor negative, favorita 1 a turneului și-a procurat rapid un avantaj de două break-uri, pe care l-a menținut până la final: 6-2, 6-7, 6-2, pentru cea de-a treia ei victorie din tot atâtea întâlniri cu Hercog. 

Următoarea adversară a Irinei va fi suedeza Johana Larsson, pe care Begu n-a mai întâlnit-o până acum. Celelalte sferturi sunt Kulichkova – Van Uytvanck, Sasnovich – S.Stephens și Schmiedlova – Barthel.

Irina a revenit apoi pe teren pentru meciul de dublu, de asemenea cu succes. Irina și Raluca Olaru au trecut de perechea din Cehia Kr.Pliskova/Vankova, scor 6-2, 6-2. Irina și Raluca merg în semifinale, unde de asemenea Johana Larrson va fi de cealaltă parte a fileului, într-un dublu cu olandeza Bertens.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi