Mingi de set salvate, mingi de set ratate. Irina Begu câștigă la startul Indian Wells, Gabi Ruse pierde în debutul ei în turneu

Treizecizero | 7 octombrie 2021

Româncele în turul al doilea la Indian Wells: Simona Halep vs Marta Kostyuk; Sorana Cîrstea vs Misaki Doi; Irina Begu vs Jil Teichmann

Finalistă recent la Cleveland, chiar înainte de US Open, Irina Begu a reluat seria victoriilor pe pământ american, debutând cu un succes solid la Indian Wells, contra franțuzoaicei Fiona Ferro. Irina s-a impus cu 6-2, 7-6 (2), într-un meci de două ore și un sfert, în care a făcut o treabă foarte bună evitând să fie trasă într-un set decisiv.

Și n-a lipsit mult pentru asta. Ferro a condus cu 5-2 în setul secund, ba chiar a avut trei mingi de set la acel scor, toate pe serviciul Irinei. Ieșită din acea situație, românca a făcut apoi break la zero și a dus setul în tiebreak, nu înainte de a mai salvat o a patra minge de set, tot pe serviciul ei, la 5-6. În tiebreak, Irina s-a desprins și nu s-a mai uitat în urmă.

În turul următor, Irina o va întâlni pe elvețianca Jil Teichmann, numărul 39 în clasamentul WTA, una dintre jucătoarele cu un salt valoric considerabil în ultimii doi ani. Va fi a treia confruntare dintre cele două, ele împărțindu-și victoriile în precedentele, ambele jucate pe zgură.

Cu această victorie, Irina a reluat lucrurile de unde le lăsase la ultima ei vizită la Indian Wells, chiar înainte de pandemie, în martie anul trecut. Irina câștiga atunci un turneu puternic de 125k, disputat exact înainte de turneul WTA, care a fost apoi anulat.

Begu este prezentă și pe tabloul de dublu, alături de Renata Voracova, cele două urmând să joace cu o pereche de două dintre cele mai promițătoare jucătoare din noul val, Leylah Fernandez și Coco Gauff.

Gabriela Ruse a fost eliminată de Alize Cornet

La debutul ei pe tabloul principal al Indian Wells, Gabriela Ruse a cedat cu Alize Cornet, 6-3, 7-6 (5); a fost un meci în care Gabi nu a găsit, până la urmă, limpezimea de care e nevoie pentru a desface defensiva lui Cornet. Asta, în ciuda momentelor bune în care a atacat și a închis multe raliuri cu lovituri puternice de pe baseline. Dar, la trasul liniei, au fost prea multe situațiile în care Gabi nu a reușit să concretizeze oportunitățile avute și avantajele pe care și le-a creat pe tabelă.

Gabi a condus cu 2-0 în primul set și cu 4-2 în al doilea; a avut apoi două mingi de set la 5-4 pe serviciul lui Cornet, care, așa cum face mereu în astfel de situații, a fost greu de bătut când meciul a fost pe muchie.

Gabriela, care a venit din calificări, unde a reușit două victorii în câte două seturi, a fost la debutul ei într-un turneu WTA 1000. Deși eliminată, este o altă experiență utilă pentru ea; o va continua acum la dublu, unde va face pereche cu Simona Halep, o altă ocazie excelentă pentru ea ca să acumuleze informații noi și să petreacă timp de calitate pe terenul de joc cu o sportivă de un asemenea calibru.

În ce o privește pe Simona, ea și-a aflat și ea adversara din turul al doilea; va fi ucraineanca de 19 ani Marta Kostyuk, o întâlnire în premieră pentru Simona. Kostyuk, locul 58, a învins-o pe Shuai Zhang.

La rându-i calificată direct în turul al doilea, Sorana Cîrstea și-a aflat și ea adversara: va juca cu japoneza Misaki Doi, care a trecut în trei seturi de talentata Ann Li.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi