Irina Begu câștigă în primul tur de la Roland-Garros, trece de Anna Bondar

Radu Marina | 28 mai 2023

Irina Begu începe Roland Garros cu victorie, o învinge pe Anna Bondar și se califică în turul 2

Irina Begu, favorită 27 la Roland-Garros, și-a început excelent prezența la al doilea turneu de Grand Slam al anului. Irina a învins-o în primul tur pe Anna Bondar, 6-4, 6-2, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Irina, care a spus în mai multe rânduri că își dorește mult să ajungă într-un sfert de Slam, o va întâlni pe Sara Errani în turul al doilea.

*

Pentru a 9-a oară în carieră, Irina Begu trece de primul tur la Roland Garros, turneul de Grand Slam unde a obținut cele mai importante rezultate, și merge mai departe, după o victorie confortabilă cu Anna Bondar. Irina a trecut 6-4, 6-2 de Bondar, jucătoare clasată pe locul 104 mondial, după o evoluție solidă, fără mari sincope.

După înfrângerea rapidă și surprinzătoare pe alocuri din primul tur de la Roma cu Wang, Irina începe cu bine turneul de la Paris, unde anul trecut a ajuns până în optimile de finală: o victorie fără complicații în fața unei adversare pe care nu o mai întâlnise niciodată până acum, dar aflată în cea mai bună fază a carierei sale.

Irina a început partida contra Annei cu o viteză în minus; și-a pierdut devreme serviciul și a fost condusă cu 4-2, respectiv șanse de break la 3-4. Acest început greoi al Irinei i-a permis Annei Bondar să fie agresivă, să controleze majoritatea schimburilor de mingi și să dicteze cu lovitura de dreapta, care este, de fapt, arma principală a jucătoarei din Ungaria.

Bondar este, de altfel, o jucătoare care și-a crescut mult nivelul de joc în ultimul timp; și-a îmbunătățit jocul, loviturile, deplasarea, a legat victorii bune, a intrat în top 50 anul trecut iar replica dată astăzi Irinei o vreme nu e tocmai întâmplătoare.

Cât timp Irina a permis, Bondar a aplicat corect planurile de joc, adunând puncte importante. Când Irina s-a liniștit, s-a scuturat și și-a curățat jocul de erori, dinamica meciului a fost cu totul alta: de la 2-4, Irina a câștigat următoarele 4 game-uri la rând pe fondul unui joc foarte clar și stabil. Nu a avut ratări, loviturile în lung de linie au funcționat impecabil și a gestionat bine punctele importante, care i-au adus break-ul decisiv la 4-4 și mai apoi setul.

Setul doi a avut aceeași continuitate cu finalul primului set: Irina a fost jucătoarea care a dictat și a stabilit ritmul, tot ea a fost cea care s-a folosit inteligent de viteza execuțiilor Annei Bondar, reușind în cele din urmă să își impună jocul.

În partea cealaltă, Bondar a avut doar perioade de joc bune, cu winnere izolate și cu intenții clare de a lovi câștigător din orice poziție – or asta nu îți aduce întotdeauna succesul pe o suprafață precum zgura. Meritul Irinei a fost că i-a testat răbdarea, a obligat-o să lovească mingi în plus și a determinat-o să forțeze, respectiv să greșească.

Următoarea adversară a Irinei va fi Sara Errani, finalista din 2012 a turneului. Errani a învins-o surprinzător, în trei seturi, pe Jil Teichmann. Va fi a șasea confruntare dintre Irina și Errani (3-2 pentru italiancă), ultimele două meciuri fiind câștigate de Begu.

Reducere de 50 la sută în 30-0 Shop!

În primele 4 zile de Roland-Garros (duminică-miercuri) ai 50 la sută (!) reducere la orice comandă din 30-0 Shop.

Ca să beneficiezi de reducere, folosește voucherul RG300.

Bonus: la fiecare comandă de minimum 100 de lei primești cadou o pereche de șosete colorate cu inspirație din tenis. Comandă aici

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi