Irina Begu, campioană la dublu la Hertogenbosch!

Adrian Țoca | 21 iunie 2013

Săptămâna de vis a românilor în Olanda continuă. Irina este prima care reușește un trofeu. Horia și Simona vor juca și ei în finale, mâine.Pentru Irina este al doilea titlu WTA de dublu al carierei.

Incredibilă perioadă pentru tenisul românesc. La doar câteva ore după ce Simona Halep sărbătorea calificarea în a doua finală din tot atâtea săptămâni, deja avem un alt motiv de bucurie: Irina Begu a câștigat titlul de dublu la același turneu, cel de la Hertogenbosch, după ce a reușit să triumfe, alături de partenera ei, experimentata Anabel Medina Garrigues, într-o finală pe muchie de cuțit.

Irina și Anabel le-au întâlnit pe slovaca Dominika Cibulkova și pe iberica Arantxa Parra-Santonja. A fost un meci mai mult decât echilibrat, care s-a decis în cele mai mici dintre detalii. După câte un break de fiecare parte în startul meciului, Cibulkova/Parra au mai reușit unul în cel mai potrivit moment, la 5-4 pentru ele în primul set. În setul doi s-a mers cap la cap, dar dublul româno-spaniol a avut șansa să servească pentru set la 6-5, pierzându-și însă serviciul. Irina și Medina au câștigat tie-break-ul cu 7-3, așa că trofeul s-a decis în super tiebreak. Unde nu putea fi mai echilibrat decât a fost. Cea mai mare diferență a fost de numai două puncte: 4-2 pentru adversare, apoi 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8 și 9-8 pentru Cibulkova/Parra. Minge de meci, plus serviciul. Salvată de Irina și Anabel, care au câștigat și următoarele două puncte, și finala odată cu ele.

Este al doilea titlu WTA de dublu din cariera Irinei, care mai câștigase unul alături de Monica Niculescu, anul trecut la Hobart. Begu era pe locul 61 la începutul  săptămânii în ierarhia de dublu, 

Victoria Irinei ne pune în situația absolut fantastică de a contabiliza deja TREI TITLURI WTA într-un interval de șase zile, iar Simona ar putea urca mâine totalul la patru. 

Este pentru a doua săptămână la rând când avem titlu la dublu, după ce Raluca Olaru câștigase săptămâna trecută la Nurnberg. Similitudinile nu se opresc aici. Ca și Irina azi, echipa Ralucăi a avut de salvat mingi de meci, ba chiar trei consecutive.

Cum spunea, mâine avem alte două finale românești: Horia Tecău și Max Mirnyi îi întâlnesc pe Begemann / Emmrich, iar Simona Halep joacă împotriva lui Kristen Flipkens. 

Nemaipomenită perioadă.

Monica, și ea în finală!

Nici n-am apucat să publicăm bine articolul, că deja mai putem lăuda o altă jucătoare. Monica Niculescu s-a calificat și ea în finala de dublu la Eastbourne, acolo unde joacă alături de cehoaica Zakopalova. Cele două le-au învins pe Groenefeld/Peschke, adică învinsele Ralucăi Olaru de săptămâna trecută, de la Nurnberg. Victoria s-a profilat greu pentru Monica și Klara. Ele au fost conduse cu 6-4 și 3-1, înainte de a reveni puternic și închide setul doi cu o serie de cinci game-uri la rând. Momentul bun a fost prelungit și în maxi-tie-break, unde Niculescu/Zakopalova au triumfat clar, cu 10-1.

În finală, Monica și Klara vor avea o misiune și mai grea, cu învingătoarele dintre Petrova/Srebotnik și Pennetta/Vesnina.

Până atunci însă, haideți să rectificăm bilanțul de mai devreme: avem un trofeu (Irina) și alte trei finale de jucat mâine (Horia, Simona, Monica). Wow.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi