Irina Begu: „Aș schimba, dacă aș putea, momentul din setul doi, de la 1-2. Am fost prea grijulie. Dar a fost un turneu bun și sunt bucuroasă de cum mă simt eu în interior”

Adrian Țoca | 1 iulie 2022

„Tenisul la modul general este imprevizibil. Azi poți să joci cel mai bun tenis al tău, iar mâine te trezești, te doare spatele sau ai o problemă, iar jocul tău scade cu 20 la sută”

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

(Londra)

Irina Begu regreta un singur lucru după meciul pierdut cu Jelena Ostapenko în runda a treia de la Wimbledon, unul pe care îl începuse foarte bine.

Am întrebat-o ce-ar face diferit dacă ar putea rejuca meciul.

„Nu știu dacă aș câștiga meciul, dar cu siguranță momentul de la 2-1 pentru ea în setul al doilea l-aș juca mai curajos, indiferent dacă îl pierd sau nu. Trebuia să-l fi jucat mai curajos, în sensul ca ea să simtă că mingea mea e puternică și nu una scurtă și moale. E singurul lucru pe care l-aș schimba. Momentul, contează foarte mult momentul. Mesajul pe care îl transmiți e important, mai ales cu ea, o jucătoare de încredere. Și în momentul acela s-a schimbat meciul”

Asta, după un prim set bun, în care Irina spune că a și servit mult mai bine. „Ea e jucătoare care nu-ți dă ritm și mi-am pierdut momentul acolo la 2-1 în setul al doilea, am servit prost în game-ul acela, nu mi-a intrat serviciul și ulterior am devenit destul de pasivă și acela a fost momentul în care s-a schimbat jocul. Ea a prins încredere și am simțit că a preluat ea jocul și și-a intrat mai mult în ritm, comparativ cu primul set, când eu dictam. Apoi am servit destul de slab în seturile doi și trei”, își completează Irina analiza.

I-a fost greu azi să mai reușească să îi varieze, deși simțea că trebuie să o scoată din ritm pe Ostapenko. „Are o minge puternică, alunecă un pic pe sub, și atunci când intra în teren și lua mingea repede mi se părea un pic greu de ghicit în ce direcție se duce mingea. Acolo am pierdut un pic timing-ul”.

Și, odată pierdut acest flow al meciului, e tare greu să-l mai recuperezi contra lui Ostapenko, pentru că multe lucruri nu mai depind de tine. „Momentul când intră în zonă și capătă acea încredere devine o jucătoare extrem de periculoasă. E o jucătoare la modul general imprevizibilă. Poate să-ți facă enorm de multe greșeli, dar și foarte multe puncte și atunci în multe situații depinzi oarecum de ea. Trebuie să stai acolo, să îi pui încă una și încă una în teren”, spune Irina.

Un alt moment pe care și-l reproșează e cel de la prima minge de break de la 1-3 în decisiv, când ar fi avut ocazia să pună capăt unei perioade în care Ostapenko făcea și desfăcea. „Da, la fel am jucat foarte scurt. Reverul acela la 15-40 pe serviciul ei am jucat scurt. Cu jucătoarele de Top 20, Top 10 trebuie să dai. Indiferent că mingea iese afară sau nu, e important mesajul pe care-l transmiți. Am fost prea grijulie. Pe de o parte îmi reproșez chestia asta, dar pe de altă parte, cu ea neavând ritm îți pierzi timingul acela. Și vrei să dai, dar nu mai simți mingea.” 

Deși regretă eliminarea, Irina spune că rămâne un turneu bun pentru ea.

„E un turneu bun, cu siguranță mi-aș fi dorit să fac și eu mai mult să depășesc acest rezultat de tur 3 și să ajung măcar în runda a 4-a. Dar este un turneu bun, iau lucrurile pozitive și îmi dă încredere cu siguranță. Și sper să am turnee din ce în ce în ce mai bune la Slamuri și la toate celelalte. 

Trăiesc în prezent, sunt bucuroasă de cum merge jocul și cum mă simt eu în interiorul meu.” 

S-ar bucura să câștige Simona titlul

În ce privește continuarea turneului, Irina crede că e o competiție cum nu s-ar putea mai greu de intuit. „E atât de greu și de imprevizibil turneul. În fiecare zi câte o favorită iese. Mi-ar plăcea, am văzut cum a jucat Simona și mi-ar plăcea și m-aș bucura să câștige Simona. Dar e un turneu imprevizibil și, nu numai Wimbledon, în general. 

Tenisul la modul general este imprevizibil. Azi poți să joci cel mai bun tenis al tău, iar mâine te trezești, te doare spatele sau ai o problemă, iar jocul tău scade cu 20 la sută”, spune Irina, adăugând că Iga Swiatek, favorita principală, este „o jucătoare extraordinară, se mișcă foarte bine, are lovituri puternice, mental e într-o situație mai favorabilă de atât nu se poate. Dar muncește mult, atât fizic cât și mental. E o jucătoare completă. Îmi place mult cum se mișcă.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi