Irina Begu a intrat prea târziu în meciul cu Caroline Garcia, părăsește Roland Garros în runda a treia

Radu Marina | 2 iunie 2018

Irina Begu a fost învinsă în turul trei la Roland Garros de Caroline Garcia, favorită 7, care a făcut un meci fără reproșuri. A fost 6-1, 6-3 pentru Garcia, ea revenind astfel în optimi la Paris pentru al doilea an la rând, după o evoluție convingătoare în fața Irinei. Irina se vede așadar eliminată, dar […]

Roland Garros este oferit de

Irina Begu a fost învinsă în turul trei la Roland Garros de Caroline Garcia, favorită 7, care a făcut un meci fără reproșuri. A fost 6-1, 6-3 pentru Garcia, ea revenind astfel în optimi la Paris pentru al doilea an la rând, după o evoluție convingătoare în fața Irinei.

Irina se vede așadar eliminată, dar are două victorii pe care se pot construi lucruri; de asemenea, a revenit într-un tur trei la un Slam după o pauză de aproape doi ani și se va întoarce în primele 35 de jucătoare ale lumii.

Ce-și poate reproșa Irina după acest meci e cu siguranță faptul că nu a reușit să-l joace pe tot așa cum a făcut-o pe finalul lui, când a revenit de la 1-5 și a fost la un punct de a se duce la 4-5: curajos, sclipitor, salvând mingi de meci cu o nonșalanță incredibilă și fiind foarte agresivă.

Însă meciul de astăzi a fost, într-o mare măsură, despre Caroline Garcia. Franțuzoaica a fost într-una din acele zile în care aproape toate loviturile i-au intrat, n-a ratat nimic și orice a încercat, i-a ieșit. Începutul de meci a fost furibund pentru ea: opt puncte consecutive, a urcat imediat la 3-0 iar în aceste trei game-uri a cedat un singur punct. Irina n-a făcut neapărat ceva greșit. A fost acolo, a părut că simte bine minge, dar Garcia a jucat prea bine și prea limpede în acele momente, astfel că prea multe lucruri n-a putut face.

Impresia a fost că Begu nu a fost lăsată să-și facă jocul. Garcia a jucat repede și tare, iar românca nu s-a putut așeza în teren așa cum trebuie. În aproape niciun moment Irina n-a putut construi punctul, n-a putut să-și pună jocul în valoare. Ea are lovituri puternice, dar nu o putem considera o jucătoare agresivă; are nevoie de câteva lovituri pentru a face pasul în față sau a accelera o lovitură, astfel încât să închidă punctul. Garcia nu prea i-a permis asta. A atacat-o permanent, încă de la retur și nu prea i-a dat ocazia să construiască sau să intre în schimburi prelungite, acolo unde ar fi fost clar în avantaj pentru că ar fi pus probleme cu acele mingi liftate și cu efectele diferite.

Poate ar fi putut scoate mai mult de la primul set, dacă ar fi reușit să-și facă serviciul la 1-4. Aici s-a jucat un game lung, în care Irina a greșit mult prea ușor și a avut puțin ghinion la câteva mingi, ca mai apoi să fie trădată și de serviciu, cedându-și pentru a doua oară serva după câteva duble greșeli (a încheiat meciul cu nouă duble greșeli).

Setul doi a fost până la un punct în oglindă cu primul: s-a ajuns la fel de repede la 5-1 pentru Garcia și am avut aceeași senzație că Irina nu poate apuca meciul de niciunde. A reușit câteva puncte bune, dar izolate și a părut că nu reușește să aibe un ritm al ei, care să-i permită să lege jocul, loviturile.

Și totuși, de la 1-5 a legat trei game-uri la rând și a fost la un singur punct de a se duce la 4-5. În acest interval, Irina a arătat într-adevăr bine, brațul a fost relaxat, a jucat foarte curajos și și-a asumat riscuri. Ceva mai multă atenție la ultimele puncte și ar fi putut s-o oblige pe Garcia să servească din nou pentru meci, situație în care mai lăsa loc de o eventuală răsturnare.

Poate aceasta ar fi fost o tactică mai potrivită astăzi, sau poate nu, având în vedere că Garcia a jucat la fel de bine și în fața acestor lovituri mai iuți, mai ales în momentele cheie, cum a fost acel game de la 5-3, când a răspuns excelent la orice încercare a Irinei de a reintra în meci.

Aceasta cred că poate fi și concluzia meciului de astăzi: Irina n-a fost poate la nivelul ei obișnuit, dar în fața ei a fost o jucătoare de Top 10, care a arătat că aparține Top 10.

 

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

 

 

***

Ia-ți din Shop „30-0 Tee” și pune-te pe făcut puncte! Asigură-te că ești mereu la conducerea scorului cu un tricou care te scoate în evidență ca fan al tenisului (și limpede că spune ce site citești :D). Disponibil pe negru, alb și gri aici.

De asemenea, în Shop mai ai doar pe durata Roland Garros până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 până în noiembrie.

Profită de ele aici.

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi