Irina Bara este învinsă de Astra Sharma în primul tur la Paris

Radu Marina | 1 iunie 2021

Irina, care a ajuns pe tabloul principal după trei victorii solide în calificări, rămâne cu un turneu rezonabil, chiar dacă nu a reușit să obțină atât de mult cât ar fi putut și și-ar fi dorit să obțină de la cel mai bun Slam al ei.

Roland Garros este oferit de

Irina Bara nu a reușit să repete rezultatul de anul trecut, când a ajuns în turul trei la Roland-Garros. De data aceasta, Irina a fost învinsă în primul tur, 7-6 (5), 6-2, de Astra Sharma, o jucătoare de 25 de ani, beneficiară a unui wildcard, clasată în prezent pe locul 124.  

La trasul liniei după primul tur, rămân trei românce în turneul de simplu: Sorana Cîrstea (vs Martina Trevisan) și Mihaela Buzărnescu (vs Serena Williams) în turul al doilea, și Ana Bogdan în turul al treilea.

Irina, care a ajuns pe tabloul principal după trei victorii solide în calificări, rămâne cu un turneu rezonabil, chiar dacă nu a reușit să obțină atât de mult cât ar fi putut și și-ar fi dorit să obțină de la cel mai bun Slam al ei. 

Probabil nu puțini au fost cei care au considerat-o pe Sharma o adversară abordabilă pentru Irina. Însă Astra joacă cel mai bun tenis al carierei în acest sezon, reușind, printre altele, să câștige și turneul de la Charleston (WTA 250), după o finală cu Ons Jabeur. 

Plusul de forță, încrederea și experiența la acest nivel al australiencei s-a văzut și simțit din plin în meciul de astăzi. Irina a avut șansele sale în primul set – un set extraordinar de echilibrat, în care niciuna nu și-a pierdut serviciul până la 5-5. Prima jucătoare care a făcut break-ul în meci a fost Sharma, dar Irina a revenit, a dus setul în tiebreak, unde a condus cu 5-4. 

În toate aceste momente dificile, Sharma a răspuns cu winnere sau cu retururi direct câștigătoare, zburdând efectiv pe teren și asumându-și fiecare lovitură. În fața unui astfel de tenis avântat și plin de încredere, Irina a ripostat și a avut, vreme îndelungată, câteva răspunsuri bune. Dar de la un moment încolo, defensiva ei bună n-a mai făcut față. Apoi a fost serviciul doi, care a fost pedepsit aspru de adversară și tocmai această vulnerabilitate la serviciu a costat-o în primul set, un set câștigat de australiancă după un retur direct câștigător pe serviciul doi. 

Ce a urmat în setul doi a fost, într-o oarecare măsură, inevitabil. Irina a scăzut ritmul și a lovit fără mare încredere, explicabil, după un prim set pierdut la mare luptă. Dincolo, Sharma a crescut și mai mult în intensitate și a lovit și mai exact decât o făcuse până atunci, tocmai pentru că ieșise cu bine dintr-o situație complicată. 

Irina iese din sezonul de zgură fără să adune atât de multe puncte pe cât ar fi putut să o facă, zgura fiind o suprafață atât de favorabilă jocului său. Dar va mai avea oportunități și șanse să urce în clasament și treacă de bariera Top 100. 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi