Irina Bara cedează cu Yulia Putintseva în primul tur la Paris, Mihaela Buzărnescu e eliminată de Madison Brengle

Radu Marina | 24 mai 2022

Irina Bara și Mihaela Buzărnescu au fost învinse în primul tur la Paris.

Roland Garros este oferit de


Venită din calificări, Irina Bara nu a reușit să găsească soluții în fața unei adversare mult mai bune azi, care a avut toate răspunsurile într-un meci încheiat în 67 de minute, și câștigat de Yulia Putintseva cu 6-3, 6-1.

Irina adunase trei victorii solide pe tabloul din calificări – cu Maleckova, Janicijevic și Hibino – însă de data aceasta nu a putut să replice traseul din 2020, când de asemenea s-a calificat pe tabloul principal de la Paris și a mers până în turul al treilea, cea mai bună performanță a ei într-un turneu de Grand Slam la simplu.

A dat peste o jucătoare în vervă azi, care traversează o perioadă foarte bună, iar încrederea acumulată de Putintseva s-a văzut azi. Yulia s-a simțit confortabil pe teren și a dictat. N-a fost amenințată pe serviciu, câștigând 80 la sută pe prima servă, și a dominat cu 26 de winners și 17 erori, versus 14 – 13 raportul în cazul româncei.

„Știam că va fi o adversară dificilă, de când am văzut tabloul. Speram să joc duminică sau luni, mai repede de atât. Din păcate am jucat marți, iar condițiile au fost foarte diferite de ce am avut în calificări. Temperatura nu m-a ajutat deloc azi, am avut și vânt. Am încercat, dar nu am reușit să mai găsesc și soluții. Mi-a dat ocazii să iau inițiativa, dar nu am reușit să mențin nivelul. Am făcut câteva greșeli pe finalul primului set, poate nu am fost suficient de atentă la scurtele ei. În setul doi, ea s-a relaxat și a jucat mult mai bine”, a spus Irina, după meci.

„Îmi doream mai mult anul acesta, dar din păcate nu s-a putut.”

Irina continuă turneul în proba de dublu, alături de Ekaterine Gorgodze.

Mihaela Buzărnescu pierde cu Madison Brengle

Ajunsă pe tabloul principal în calitate de lucky loser, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în primul tur la Roland Garros de Madison Brengle. A fost 6-1, 6-2 pentru Brengle (57), o adversară deloc facilă pentru Buzărnescu, care nu trece prin cea mai bună perioadă – nici fizic, nici ca nivel de încredere. 

Stilul de joc al lui Brengle nu e impresionant din cale afară. Joacă simplu și de cele mai multe ori eficient; nu domină, nu are arme extraordinare, dar știe cum să-și facă viața ușoară și, cel mai important, cum să câștige puncte: forțând erorile adversarelor și punând mingea în teren. Americanca are această capacitate de a se apăra, de a alerga și de a acoperi suficient de bine terenul. 

Or, în cazul de față, cu Mihaela care nu a mai legat două victorii pe vreun tablou principal din august 2021, stilul de joc al lui Brengle i-a scos în evidență toate vulnerabilitățile și problemele de încredere. Cu excepția unor lovituri sclipitoare, dar izolate, în aproape fiecare game și segment al meciului, tenisul Mihaelei a arătat nesigur, fără repere și dezordonat. A ratat foarte mult, a greșit ușor, adesea din graba de a ataca și din dorința de a accelera. Fiecare lovitură a ei a exprimat nesiguranță. 

Setul doi a început o idee mai bine pentru Buzărnescu, care a izbutit break-ul din primul game. Dar acela avea să fie și singurul moment bun din setul doi. După acel break, Mihaela a mai câștigat, până la finalul meciului, un singur game. 

Este o înfrângere scurtă, care reflectă realitatea momentului actual pentru Mihaela. Ea nu trece prin cea mai grozavă perioadă, lipsa victoriilor, implicit și a încrederii, se simte în fiecare lovitură iar jocul ei – și ritmul – e departe de ceea ce ar trebui să fie. 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi