Irina Bara câștigă finala calificărilor la Roland-Garros, se califică pe tabloul principal pentru al doilea an consecutiv

Radu Marina | 28 mai 2021

Irina, care e singura româncă ce trece cu bine de calificări, devine a șasea reprezentantă a țării noastre în main draw. Anul trecut, Irina a ajuns până în turul al treilea la RG, cel mai bun rezultat al carierei.

Roland Garros este oferit de

Pentru al doilea an consecutiv, Irina Bara își câștigă locul pe tabloul principal de la Roland-Garros după trei victorii în calificări. Irina revine, astfel, pe tabloul principal al unui Grand Slam, după ce anul trecut, tot la Paris, ajungea în premieră în turul trei, unde a fost învinsă de Sofia Kenin, cea care avea ulterior să joace finala turneului. 

Irina este singura jucătoare din România care trece de cele trei runde de calificări și avansează pe tabloul principal la această ediție a Roland-Garros. Au mai fost prezente în calificări Laura Paar (eliminată în turul 1), Gabriela Ruse (eliminată în turul 2), Alexandra Dulgheru (eliminată în turul 2) Jaqueline Cristian (eliminată în turul 3) și Monica Niculescu (eliminată în turul 3). 

Favorită 14 în calificări, Bara a trecut, în drumul către tabloul principal, de Jodie Burrage (7-5, 6-3), Mandy Minella (3-6, 6-3, 6-2) și Magdalena Frech (7-5, 6-2) în finala calificărilor. Cu aceste rezultate, Irina ajunge acum la șapte meciuri câștigate din ultimele opt jucate, după ce în urmă cu două săptămâni a fost finalistă în cadrul turneului de la Bonita Spring (ITF, 100K), învinsă de Katie Volynets în trei seturi. 

Irina se apropie de intrarea în top 100 WTA (e pe 122 acum).

E o confirmare că zgura reprezintă suprafața cea mai bună a Irinei, în special cea de la Paris, acolo unde confirmă acum că traseul de anul trecut, când a bifat și prima victorie într-un turneu de această categorie (cu Donna Vekic), nu a fost unul întâmplător. 

Cu Irina Bara calificată, numărul jucătoarelor din România prezente la Paris pe tabloul principal ajunge acum la șase. Pe tabloul principal de simplu mai sunt prezente Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu. 

Patricia (vs Naomi Osaka) și Ana (vs o jucătoare din calificări) vor debuta în turneu chiar duminică.

Foto: Jimmie48Photography

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi