Între Acapulco și Indian Wells, cu trecere prin New York, tenisul se pune iar în viteză

Radu Marina | 5 martie 2018

Juan Martin Del Potro impresionează la Acapulco, Bautista-Agut câștigă cel mai mare titlu al carierei,  Fognini triumfă la Sao Paolo. La New York, Sorana Cîrstea e prezentă la Tiebreak Tens

Acapulco, ATP

Revenit în Top 10 după patru ani de pauză, Juan Martin Del Potro continuă momentul bun cu primul titlu în 2018, după a șaptea victorie din tot atâtea meciuri în fața lui Kevin Anderson. A fost 6-4, 6-4 pentru Delpo, care bifează primul lui titlu ATP 500 din 2013 încoace și al 21-lea trofeu al carierei. În drumul către titlu, Del Potro a învins trei jucători din Top 10 și a cedat un singur set (cu David Ferrer, în turul doi) în cele cinci meciuri jucate. În sferturi l-a învins pe Dominic Thiem, în semifinale nu și-a pierdut niciodată serviciul și i-a lăsat doar șase game-uri lui Sascha Zverev, iar în finală și-a continuat dominația asupra lui Anderson. Chiar și cu această înfrângere, Anderson nu o duce nici el rău. De la US Open încoace continuă cea mai bună perioadă a carierei sale și, la fel ca și Delpo, e de urmărit în acest an. Anderson a jucat până acum patru turnee în 2018; a făcut trei finale, a câștigat un titlu și a atins un career high în ATP, urcând până pe 8 săptămâna trecută.

Acapulco, WTA

Pentru al doilea an la rând, Lesia Tsurenko a câștigat titlul de la Acapulco, după o finală de aproape trei ore cu Stefanie Voegele, în care a revenit de la set și 2-4 în setul doi. Acesta este al patrulea titlu WTA pentru ucraineancă din tot atâtea finale jucate. Secretul succesului pentru Lesia la Acapulco? “Mă simt ca într-o vacanță aici. Îmi place foarte mult că meciurile încep târziu, iar programul ăsta e foarte bun pentru mine. Am mai mult timp de recuperare și mă simt foarte bine când joc meciurile seara.”

Dubai, ATP

La Dubai, lista de start nu a mai fost ca în alți ani, iar după primul tur turneul a rămas și fără singurul jucător din top 10 prezent pe tabloul principal, când Dimitrov a pierdut neașteptat la Jaziri. A fost până la urmă un bun prilej pentru jucătorii din linia a doua ori la început de drum să facă un pas în față: Stefanos Tsitsipas (19 ani) a făcut primul lui sfert la un ATP 500, Malek Jaziri, prima semifinală ATP după mai bine de trei ani, iar Filip Krajinovic, despre care probabil ați și uitat că în toamnă a jucat finala Mastersului de la Paris, a avansat până în semifinale, unde a pierdut la 5 în tiebreak-ul decisivului cu Pouille.

În finală, Roberto Bautista-Agut l-a învins în două seturi pe Lucas Pouille, devenind primul jucător din afara topului 10 care câștigă la Dubai din 2002. Este primul titlu ATP 500 pe care spaniolul îl câștigă și al doilea din acest an, după cel reușit la Auckland, în începutul de sezon.

În ceea ce îl privește pe Pouille, francezul a ajuns deja la trei finale în acest an, după titlul la Montpellier și cele două finale pierdute la Marseille și Dubai, rezultate care îl duc în premieră pe locul 12.

Evident, tot la Dubai, Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au încoronat la dublu.

Sao Paolo, ATP

Fabio Fognini a câștigat la Sao Paolo al 6-lea titlu al carierei, după o finală în care a început slab, a continuat puternic, iar finalul a fost pe muchie de cuțit. Adversarul lui Fognini, Nicholas Jarry, un chilian în vârstă de 22 de ani aflat la prima finală ATP, a avut un început de meci puternic: 13 puncte consecutive, primul set câștigat în 22 de minute, cu un singur game cedat. A urmat însă un set în oglindă din partea lui Fognini, iar în decisiv, experiența italianului a primat. Fognini este acum al doilea jucător din circuit ca număr de victorii în acest sezon (14), după Dominic Thiem (16) și va reveni în top 20 pentru prima dată din 2015. Dacă se va confirma ce a spus Fabio, italianul nu va mai juca de la anul în Golden Swing, intenționând să-și alcătuiască altfel programul.

Tiebreak Tens la New York

Madison Square Garden. Tenis. Suficient spus. Dacă mai aveam nevoie de un argument în plus pentru a urmări competiția-fulger din această noapte, el este dat de prezența Soranei Cîrstea, a doua româncă prezentă la startul unui astfel de turneu din seria Tiebreak Tens, după ce Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid, de anul trecut.

Sorana o întâlnește pe Shuai Zhang în primul meci, cu șansa unei întâlniri în semifinale cu învingătoarea dintre două revenite: Serena Williams și Marion Bartoli. Pe partea de sus a tabloului, Vandeweghe – Hantuchova și Svitolina – Venus Williams. Turneul e de văzut pe Facebook Live în noaptea asta, iar toate detaliile, despre competiție, format sau istoricul turneelor de până acum, sunt aici.

https://twitter.com/ElinaSvitolina/status/970675713387966464

https://twitter.com/sorana_cirstea/status/970662888162693120

 

Federer joacă alt meci pentru Africa, tot la noapte

Elvețianul își continuă turul caritabil al lumii, de astă dată cu un meci la San Jose, contra lui Jack Sock. Toate încasările se vor duce în contul fundației lui Federer, de unde vor ajunge apoi către copiii din Africa. Ca și data trecută, la Seattle, Federer va juca un dublu alături de Bill Gates.

 

 

Alt eveniment caritabil din zilele astea este Desert Smash, o joacă între profesioniști și celebrități, cu Serena Williams pe post de host.

Cu ochii spre Indian Wells

După toată această tranziție frumoasă, unul dintre turneele anului este pe cale să înceapă. Indian Wells și-a decis, deocamdată, tabloul de calificări, unde Monica Niculescu este singura româncă prezentă. Moni va încerca să ducă forma promițătoare din ultimele meciuri către tabloul principal, ale cărui meciuri de pe tabloul principal încep de miercuri.

Indian Wells a mai adăugat o inițiativă menită să crească interesul în jurul turneului de dublu: dacă un jucător sau jucătoare va reuși titlurile atât la simplu, cât și la dublu, un bonus de un milion de dolari va fi pregătit pentru el sau/și ea.

După câteva zile la Las Vegas și la sediul Nike, Simona Halep e deja la treabă serioasă în California, unde va încerca un al doilea titlu.

 

 

Shop-ul 30-0

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă în această perioadă primește un cadou!

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi