Înfrângeri dureroase pentru români la dublu

Adrian Țoca | 1 iunie 2013

Singura care a reușit să se califice mai departe este Monica Niculescu, alături de Vania King

Roland Garros este oferit de

A fost o zi de care jucătorii noștri vor dori să uite cât mai repede. Nu atât înfrângerile dor, cât maniera în care ele s-au petrecut: ai noștri au pierdut de la minge de meci sau de la un game distanță de victorie.

Horia și Max au fost la doar un game distanță de victorie contra francezilor Llodra și Mahut. Pe un teren 2 înțesat de public, meciul părea în traista alor noștri, care au servit pentru victorie la 5-3 în decisiv. Din păcate, a urmat o serie absolut neagră pentru Tecău și Mirnyi, care și-au pierdut serviciul în două rânduri, nemaicâștigând decât trei puncte în ultimele cinci game-uri ale meciului, în fața unei perechi franceze dezlănțuite. Până la acest final de coșmar, meciul a fost strâns, însă Horia și Max au avut un vârf de ac în față mai mereu, părând echipa mai puternică. O nouă eliminare prematură la un Slam pentru dublul în care Horia, în mod special, își pusese mari speranțe, dar care traversează o primă parte a sezonului destul de dificilă. 

Gard în gard, pe terenul alăturat, Sorana Cîrstea și Ayumi Morita au făcut două seturi foarte bune contra favoritelor doi din turneul feminin de dublu, Hradecka/Hlavackova. Dacă pe primul l-au pierdut la 5, pe al doilea l-au câștigat la 1, alterând loviturile direct câștigătoare din toate direcțiile. Din păcate, decisivul a fost un eșec, fiind pierdut la zero.

La prima lor apariție împreună la un Slam, Florin Mergea și Phillip Marx au fost și ei la un game distanță de calificarea în turul 3. La 1-1 la seturi, Florin și Phillip au servit în două rânduri pentru meci, la 5-4 și 6-5 în decisiv, dar și-au pierdut serviciul în ambele ocazii, sfârșind prin a pierde și tiebreak-ul cu 7-5. 

Pentru a completa seria înfrângerilor dramatice, Irina Begu (alături de Magdalena Rybarikova) a cedat meciul ei după ce a avut minge de meci în tiebreak-ul setului doi. Într-un final a fost 3-6, 7-6, 6-3 pentru Lepchenko/Zheng.

Singura victorie a venit la Monica Niculescu. Alături de Vania King, ea a trecut lejer, 6-0, 6-4 de dublul Barthel/Dekmeijere. Următoarele adversare, experimentatele Petrova/Srebotnik.

Ca să fie tabloul complet, ziua s-a încheiat la fel de nefast. După un traseu foarte bun, Victor Hănescu s-a înclinat în fața unui Philipp Kohlschreiber mai inspirat. Germanul a dominat clar seturile 1 și 3, pe care le-a câștigat la 0, respectiv la 1, și a revenit puternic în setul 2, pe care l-a tranșat în tiebreak, deși Victor conducea la un moment dat cu 5-2 și a avut șapte șanse de a câștiga setul. Exact ca și în meciurile de la dublu, românul n-a putut să facă ultimul pas, iar Kohlschreiber a omorât, practic, meciul în tiebreak-ul setului secund, câștigat la zero.

Cu acest tur 3 de la Roland Garros, Victor, care i-a eliminat anterior pe Tomic și pe Tursunov, va urca șase locuri în clasamentul ATP, până pe locul 48.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi