Înfrângere dramatică pentru Horia Tecău în finala de la Hamburg

Treizecizero | 18 iulie 2021

A patra finală a anului i-a adus pe Horia și pe Kevin Krawietz pe o poziție calificantă la Turneul Campionilor de la Torino, ierarhie în care ocupă locul 7 după această săptămână.

Horia Tecău a încercat să devină al doilea român care câștigă un titlu la Hamburg în tot atâtea săptămâni, după ce Gabriela Ruse a câștigat turneul feminin de simplu, dar el și Kevin Krawietz au pierdut la mare luptă finala de dublu a turneului ATP 500 organizat în orașul german. A fost 6-3, 6-7, 10-8 pentru perechea Tim Puetz / Michael Venus, dar asta după ce Horia și Kevin au reușit o revenire spectaculoasă. 

Era 6-3, 5-1 pentru Puetz și Venus, jucători aflați la al treilea turneu împreună, iar trecutul liniei de sosire părea doar o formalitate, în condițiile în care recuperări de diferențe atât de mari sunt mai rare în jocul de dublu. Dar Horia și Kevin au câștigat șase din următoarele șapte game-uri, salvând și o minge de meci pe parcurs și au forțat astfel tiebreak-ul decisiv. 

Din păcate, această revenire n-a putut fi dusă la capăt cu succes. Deși super tiebreak-ul a stat echilibrat până la 6-6, Puetz și Venus au câștigat trei puncte la rând din acel moment, și, în ciuda altor două mingi de meci salvate de Horia și Kevin, înfrângerea n-a mai putut fi evitată. 

A fost a treia finală pierdută în acest an de Tecău și Krawietz, după cele înregistrate de asemenea în turnee ATP 500, la Rotterdam și Barcelona. Cei doi au reușit un titlu, la Halle. Sunt rezultate care i-au adus pe cei doi pe o poziție calificantă la Turneul Campionilor de la Torino, ierarhie în care ocupă locul 7 după această săptămână. 

Raportul lui Horia în finalele carierei devine acum 38-24.

Foto: Hamburg Open

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)
Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Gabriela Ruse – simplu, Hamburg, WTA 250
Mihaela Buzărnescu – dublu, Budapesta, WTA 250 (cu Fanny Stollar)


Finale

Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)
Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250
Raluca Olaru – dublu, Bad Homburg, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)
Horia Tecău – dublu, Hamburg, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

I had an amazing time playing my great friend Gabi at such an iconic venue. The atmosphere was incredible and it felt so good playing at home again🥰

2