Indian Wells, tragerea la sorți: Simona Halep, drum cu Pliskova sau Muguruza, Aga și, mai ales, Serena

Treizecizero | 10 martie 2015

Cel mai important turneu din afara Slamurilor și-a desemnat tabloul la feminin

Indian Wells e foarte aproape de start, ceea ce înseamnă că, foarte curând, vom fi cuprinși din nou de agitația specifică a marilor turnee. Iar Indian Wells este exact definiția unui turneu mare. O combinație de facilități, tradiție, bani, prestigiu și reacții bune din partea jucătorilor. Rețeta ideală pentru a prelua titlul neoficial de “Al cincilea Slam”.

Discuția despre oportunitatea unui al 5-lea Slam e o temă numai bună de chibițat înainte de startul Indian Wells. A doua, la fel de bună, este tragerea la sorți, plus tradiționalele calcule de dinainte de start, una dintre plăcerile nevinovate ale fanilor. Ne-am convins, și nu o dată, că socotelile de la tragerea la sorți au în puține rânduri de-a face cu realitatea de pe teren, dar asta nu le face mai puțin pasionante sau chiar necesare, pentru că ne dau măcar o idee despre punctele fierbinți ale turneului.

Efectuată în noaptea de luni spre marți, tragerea la sorți a turneului feminin a aruncat-o pe Simona Halep pe partea de sus a tabloului, partea de tablou unde își va face reapariția și Serena Williams. Asta înseamnă că cele două s-ar putea vedea în semifinale, dacă toate calculele de pe hârtie sunt respectate.

Până acolo, drumul Simonei arată astfel:

Turul 1: bye
Turul 2: Silvia Soler Espinosa sau Q (jucătoare din calificări)
Turul 3: cel mai probabil, Lepchenko. Sau Kudryavtseva/Vichery
Turul 4: cel mai probabil Muguruza ori Pliskova. Sau Rybarikova, Tomljanovic, Falconi, Q
Sferturi: cel mai probabil Radwanska. Sau Suarez Navarro, Giorgi, Zahlavova Strycova, Puig, Gibbs, Pavlyuchenkova, Larsson, Goerges, Watson, Lucic-Baroni, Riske
Semifinale: cel mai probabil Serena. Sau Makarova, Kerber, Safarova, Svitolina, Bacsinszky, etc.

O tragere echilibrată pentru Simona, care începe ideal, dându-i șansa campioanei de la Dubai să își găsească ritmul potrivit după o scurtă perioadă de pauză cu două meciuri convenabile. Dacă va fi să înceapă turneul contra lui Soler Espinosa, Simo va întâlni un adversar care, așa cum s-a văzut și la Galați, n-are nicio armă cu care să o rănească. Pe Lepchenko, cea mai plauzibilă adversară din turul al treilea, Simona a mai întâlnit-o și învins-o la Australian Open 2014 (4-6, 6-0, 6-1).

De aici încep lucrurile interesante pentru numărul trei mondial. Judecând după forma arătată în acest început de sezon, e puțin probabil ca adversara din turul al patrulea să fie alta decât Muguruza sau Pliskova. Dacă se vor vedea în runda a treia, Pliskova și Garbine vor reedita semifinala de la Dubai, când jucătoarea cehă s-a impus în trei seturi lungi. Cu Muguruza, Simona ar avea șansa unei revanșe după cele două înfrângeri suferite la Wuhan și Galați. Cu Pliskova, lucrurile au mers foarte bine la Dubai; în pofida unui scor strâns, Simona a fost mereu în control.

Dacă va trece de acest prim obstacol important, Halep are șanse să reediteze semifinala de anul trecut de la Indian Wells cu Agnieszka Radwanska; atunci a fost un meci exploziv, cu multe schimburi spectaculoase, iar Aga a avut nevoie să facă un meci mare ca să o bată pe româncă, efortul costând-o ceva mai târziu, în finală. După forma din acest început de an, cele mai plauzibile contracandidate ale Radwanskăi vor fi Zahlavova Strycova sau Suarez Navarro.

Semifinala ar putea aduce marea reîntâlnire cu Serena, în vreme ce o ipotetică finală ar putea însemna marea reîntâlnire cu Sharapova. Dar cu ambele planează această posibilitate a unei întâlniri la mai fiecare turneu mare de aici înainte, așa că nici nu trebuie anticipate, nici n-ar trebui să mai fie o surpriză pentru nimeni dacă aceste confruntări se vor produce.

Primul meci al Serenei la Indian Wells la revenire ar putea fi, de altfel, tot cu o româncă. Monica Niculescu este posibila adversară a numărului 1, asta dacă Moni o va învinge pe energica sârboaică Aleksandra Krunic.
Jumătatea inferioară a tabloului aduce la un loc cinci jucătoare din Top 10: Maria Sharapova, Ana Ivanovic, Genie Bouchard, Caroline Wozniacki și Andrea Petkovic. Dar marele punct de interes de aici este potențiala întâlnire din turul III dintre Maria Sharapova și Victoria Azarenka. Va exista la mai fiecare turneu important de acum înainte dilema “Unde nimerește Vika”, sau mai bine zis, pe capul cărei favorite ajunge atât de devreme în turneu. Aici s-a întâmplat să fie Sharapova. Ca meciul să se producă, Vika are nevoie să treacă de Flipkens/Rogers, iar Masha, de Knapp/Wickmayer.

Primul meci al Simonei va avea loc vineri sau sâmbătă, în condițiile în care românca are liber în primul tur.

Tabloul complet e aici.

Tragerea la sorți a tabloului masculin are loc mâine.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi