Indian Wells recap | Depre cum îți creezi norocul: Sorana Cîrstea, Emma Răducanu și Bianca Andreescu strâng victorii importante

Radu Marina | 12 martie 2023

Sorana merge, pentru al doilea an consecutiv, în turul trei la Indian Wells, unde o va înfrunta pe Bernarda Pera.

Sorana Cîrstea avansează în turul trei, după abandonul lui Madison Keys

După un start de sezon complicat, în care victoriile au venit rar și abia la sfârșitul lunii trecute a spart gheața cu o victorie mare asupra braziliencei Hadad Maia la Dubai, Sorana Cîrstea a ajuns, teoretic, la Indian Wells cu un moral suficient de bun pentru un parcurs cât mai lung. De acest parcurs cât mai lung depindea și prezența ei între primele 100 de jucătoare ale lumii, dat fiind faptul că anul trecut ea ajungea până în optimile de finală la Indian Wells iar o nouă înfrângere timpurie ar fi scos-o în afara Top 100.

Lucrul acesta nu s-a întâmplat, iar ieșirea nu se va întâmpla în următoarea perioadă. După o victorie scurtă în primul tur cu Kimberly Birrell (6-3, 6-2), Sorana a trecut azi-noapte și de Madison Keys, favorita 19 a turneului, după ce americanca a abandonat în setul doi. 

Primul set, care a durat 29 de minute, a fost controlat în integralitate de Sorana, care a servit bine, a returnat la fel de bine și a putut profita deplin de toate erorile neforțate ale adversarei. La finalul primului set, Keys a cerut intervenția medicului, acuzând stări de rău, iar după controlul medicului a decis să se retragă. 

Asta înseamnă că Sorana merge, pentru al doilea an consecutiv, în turul trei la Indian Wells, unde o va înfrunta pe Bernarda Pera. Aceasta va fi prima lor confruntare. 

Emma Raducanu leagă primele ei victorii consecutive într-un turneu WTA din septembrie încoace

Perioada gri prin care a trecut Emma Raducanu – accidentări repetate, pauze forțate, schimbări de antrenori – s-a prelungit și în 2023. La Auckland s-a accidentat la gleznă și s-a retras în turul doi, iar la Australian Open, unde a ajuns în turul trei, se pare că și-a agravat accidentarea și nu a mai jucat niciun meci oficial până la Indian Wells. 

La Indian Wells, Raducanu a jucat (și câștigat) primul ei meci după o pauză de mai bine de 50 de zile, cu Danka Kovinic. Ulterior, în turul doi, ea obținut cea mai importantă victorie din acest sezon în fața Magdei Linnete, favorită 20. Emma a trecut, într-un meci foarte bun, 7-6, 6-2, de poloneză, bifând astfel cea mai relevantă victorie a ei (în fața unei jucătoare din top 25) de la US Open 2021 încoace. 

De asemenea, este pentru prima dată din septembrie 2022 când Raducanu leagă două victorii la rând pe tabloul principal al unui turneu WTA. 

După victoria cu Linnette, Raducanu a vorbit pe larg cu multă înțelepciune și maturitate despre tot ceea ce a trăit în ultimii doi ani, acceptând ceea ce a trăit – de la câștigarea primului Slam, la ieșirea din top 50 și accidentările repetate – și fiind conștientă că, uneori, multe lucruri se întâmplă cu un scop și trebuie să le tratezi ca atare.

“Uneori te întrebi cum este posibil asta? (n.a., să apară atâtea accidentări, să fie nevoită să ia pauze forțate). Dar apoi, la fel de repede, mă gândesc că îți creezi singur norocul – și asta funcționează în ambele sensuri. Am câștigat la US Open și a fost ca și cum norocul a venit peste mine, ca atare, cred că trebuie să învăț să iau și ghinionul care apare uneori. Acel titlu de la US Open nu l-aș schimbă pentru nimic în lume, dar sunt pregătită să primesc orice – noroc sau ghinion, eșec sau succes –, pentru că știu că sunt capabilă să gestionez astfel de situații.” 

În următorul tur, Emma o va întâlni pe Beatriz Hadad Maia – iar în caz de victorie, s-ar putea vedea într-un duel de afiș cu Iga Swiatek sau Bianca Andreescu. 

Și pentru că am adus-o în discuție, și Bianca Andreescu dă semne de revenire. După ce a fost obligată să se retragă în semifinala de la Hua Hin din Thailanda (primul ei rezultat notabil după foarte multă vreme), Andreescu a revenit în circuit rapid, dar a pierdut ambele meciuri jucate la Abu Dhabi și Dubai. 

La Indian Wells, ea și-a rezervat o întâlnire cu liderul mondial Iga Swiatek, după o victorie în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-3 cu Peyton Searns. Vom avea, așadar, o intâlnire între două campioane de Slam în turul trei la Indian Wells. Cele două au mai jucat o singură dată până acum, la Roma, în 2022, cu victoria Igăi în două seturi. 

Ons Jabeur se întoarce în circuit cu victorie

Începutul de an a fost mai mult decât ezitant și dezamăgitor pentru Ons Jabeur. A fost eliminată în turul doi la Australian Open iar apoi a anunțat că nu va mai juca niciun turneu până la Indian Wells din cauza unei accidentări. Două luni mai târziu, Jabeur a revenit în circuit la Indian Wells cu victorie, după ce a trecut,4-6, 6-4, 6-1 de Magdalena Frech. 

În turul următor, Jabeur se va reîntâlni cu Marketa Vondrousova, cea care a învins-o recent, la Australian Open. Va fi a șasea lor confruntare, Jabeur câștigând trei din cele cinci meciuri jucate până acum. 

Ce s-a mai întâmplat notabil în primele zile la Indian Wells

Carlos Alcaraz câștigă primul lui meci pe hard din 2023. După revenirea cu succes în circuit (titlu la Buenos Aires, finală la Rio), Alcaraz a jucat primul lui meci oficial pe hard. Alcaraz a trecut, 6-3, 6-3 de Thanasi Kokkinakis și va juca în turul următor contra olandezului Tallon Griekspoor. 

Daniil Medvedev continuă să adune victorii, ajunge la 15. Cu trei titluri câștigate la rând (Rotterdam, Doha, Dubai), Medvedev vrea să-și prelungească această serie cât mai mult, chiar dacă Indian Wells nu a fost neapărat un turneu pe placul lui până acum (nu a depășit faza optimilor de finală niciodată). Medvdeva început cu dreptul turneul, după 6-4, 6-3 cu Brandon Nakashima și ajunge astfel la a opta victorie la rând fără să piardă set.

Stan Wawrinka e pe sub radar. Revenirea în top 100 ATP după foarte multă muncă și un proces de revenire complicat pare să-l fi revitalizat pe Wawrinka, care se reîntoarce în turul trei la Indian Wells pentru prima dată din 2019 după două victorii solide cu Vukic și Kecmanovic. Următorul adversar este Holger Rune. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi