Updates: Indian Wells, cel mai bun turneu care este în sfârşit televizat

Camelia Butuligă | 7 martie 2013

Updates: Indian Wells, cel mai bun turneu care este în sfârşit televizat

Indian Wells este numit “al cincilea Slam”, are premii mult mai mari decât toate celelalte Mastersuri, o arenă principală care este a doua din lume (depăşită doar de Arthur Ashe ca număr de locuri) şi de anul trecut, Hawk Eye pe toate terenurile (chestie pe care nici Grand Slamurile nu o au).

Luând în considerare toate acestea este cel puţin ironic, dacă nu chiar bizar, că nu există niciun fel de transmisiune TV la Indian Wells până pe 9 martie.  S-au jucat calificările şi la băieţi şi la fete şi turul unu la fete, la băieţi meciurile de pe tablou încep azi şi cu toate astea, dacă vrei să vezi ce se întâmplă la IW trebuie ori să fii acolo, ori te mulţumeşti cu pozele şi videourile puse de fani şi jurnalişti pe Twitter şi Facebook.

Este cu atât mai frustrant cu cât anul acesta au fost nişte jucători interesanţi în calificări, cu poveşti interesante. La fete, a jucat calificări Andrea Petkovic, revenită după ruptura de menisc de la Hopman Cup (a pierdut până la urmă în ultimul tur). La băieţi, Gulbis, proaspăt câştigător la Delray Beach a trebuit să joace şi el calificări şi am auzit că primul meci, câştigat în trei seturi contra lui Christian Harrison (fratele lui Ryan) a fost foarte distractiv (obligatoria rachetă ruptă plus o ceartă cu nişte fani mai vocali). După o victorie la Rochus, Ernie este pe tabloul principal, unde va juca la noapte cu Deliciano Lopez. Meci pe care nu-l vom putea vedea, of course.

Ce altceva aş fi fost curioasă să văd? Tomic – Bellucci, de exemplu. Sau pe Victor Hănescu, care are meci complicat cu Kevin Anderson şi dacă trece de el, îl aşteaptă “motoraşul” Ferrer. Sau aş fi aruncat un ochi şi peste Hewitt-Rosol, doi jucători cât se poate de contrastanţi.

Bineînţeles, pe tabloul principal la fete, am fi avut multiple motive să ne uităm:  cinci, mai exact. Simona Halep a trecut uşor de americanca Davies, dar are meci complicat în turul doi: favorita 12, Cibulkova. Sorana Cîrstea (27) are meci cu veterana spaniolă Medina-Garrigues, cunoscută mai ales ca specialistă de dublu, dar care poate fi o jucătoare incomodă. Restul fetelor joacă azi primul tur: Irina Begu cu Heather Watson, Alexandra Dulgheru cu Michelle Larcher de Brito şi Monica Niculescu cu Elina Svitolina.

Alt meci interesant: Jelena Jankovic – Svetlana Kuznetsova, în turul doi. Amândouă veterane care au văzut şi zile mai bune, Jankovic a câştigat recent în Columbia pe zgură primul ei turneu din 2010 de la Indian Wells, iar Kuzi a trebuit să lupte prin calificări de la începutul anului pentru a-şi ridica clasamentul după pauza de şase luni luată din cauza accidentării la genunchi de la Wimbledon.

Bun, deci dacă nu putem să vedem nimic, măcar să avem unde să dezbatem rezultatele, pozele şi videourile care se strecoară prin social media până la noi. Vom updata deci acest articol cu fotografii de la meciuri şi antrenamente, video-uri şi ştiri până când va începe transmisiunea TV, adică sâmbătă. Keep calm and Vamos!

Update 1: Tennis Channel zice că începe transmisiunea anul acesta vineri (mâine), o zi mai devreme decât anii trecuţi, când începeau sâmbătă. Să vedem.

Update 2: Monica a trecut de Svitolina cu 6-0 6-0 în doar 53 de minute şi va juca în turul doi cu Kristen Flipkens (28).  Irina a trecut de Watson 6-2 6-4 şi va juca în turul doi cu Angelique Kerber (4). Meci greu.

Update 3: Alex Dulgheru a câştigat cu Michelle Larcher de Brito 6-4 6-4 şi va juca în turul doi cu Shuai Peng (32). Victor Hănescu a pierdut la Kevin Anderson 7-6 (6) 6-3. Diseară intră în acţiune Sorana Cîrstea cu Anabel Medina-Garrigues al doilea meci pe Terenul 8, şi Simona Halep cu Dominka Cibulkova (12) a treilea meci pe Terenul 4.

Alte rezultate: Goffin a reuşit să oprească în sfârşit pasa proastă în care se află de la începutul anului şi a câştigat la Troicki în trei seturi. Să vedem ce face cu Mayer (27) în meciul următor. Tomic a trecut de Bellucci în două seturi şi-l va primi pe Gasquet (10) cadou în turul doi, Baghdatis a pierdut la Brands cu 6-0 7-6 (3) în ciuda optimismului din interviul din video-ul de mai sus. Gulbis a trecut de Feliciano Lopez într-o manieră categorică după martorii oculari (6-3 6-2) şi se va vedea cu Tipsarevic. Este al 11-lea meci consecutiv câştigat de Ernests în două săptămâni, care a declarat că începe să simtă oboseala. Hewitt a trecut de Rosol cu 6-4 3-6 6-1, un antrenament numai bun, pentru că în turul doi joacă iar cu un big server, de fapt cu cel mai big server: Isner.

La fete, după Watson, şi Robson a ieşit în primul tur la Sofia Arvidsson cu 2-6 7-6(2) 6-1. Garbine Muguruza a trecut de altă speranţă, sârboaica Jovanovski cu 2-6 7-5 6-3 şi va juca în turul doi cu Makarova (17), iar talentata junioară americană Taylor Townsend a câştigat primul ei meci pe tabloul principal al unui turneu WTA la Lucie Hradecka şi o primeşte pe Ana Ivanovic în turul următor.

 Update 4 (sâmbătă): Sorana a trecut de Medina-Garrigues după ce a fost condusă 4-6, 1-3 si minge de dublu-break. Sorana a câştigat apoi 13 game-uri consecutive şi meciul cu 4-6 6-3 6-1. În turul următor, Agnieszka Radwanska (3). Tricky match. Simona Halep a pierdut greu la Cibulkova (12) cu 7-5 7-6. Şi Monica Niculescu a pierdut la dublu, unde făcea echipă cu Vania King.

Alte rezultate la fete: Kvitova a supravieţuit unui meci complicat cu Govortsova 6-4 3-6 6-3. Capi de serie care au ieşit ieri: Shvedova (31), Paszek (23) – care a pierdut la calificata Mallory Burdette cu semnificativul scor 7-6(0) 6-1, Pavlyuchenkova (26), Jankovic (18) – la Kuznetsova cu 0-6 6-2 7-5, Lepchenko (22).

Meciuri interesante azi: talentata adolescentă americană Madison Keys cu Sam Stosur într-un duel al serviciilor bombă (stream 21.00), Isner-Hewitt – un studiu al contrastelor (stream 22.30), Janowicz-Nalbandian  – studiu al temperamentelor (stream! 22.30), Tomic-Gasquet – un fost copil minune contra unui actual copil teribil (stream, yeah! 01.30), Kerber-Begu – duel al constanţei din spatele terenului (no stream, ugh) , Gulbis-Tipsarevic – puneţi-vă căştile de protecţie (stream baby! 03.00), Shuai Peng-Alexandra Dulgheru 21.00 şi  Monica Niculescu – Kristen Flipkens (al doilea meci după Peng-Dulgheru, ambele fără stream din păcate)

Tot azi intră în acţiune şi Federer cu Istomin 00.00, Nadal cu Harrison 05.00, Azarenka cu Hantuchova 02.30 şi Ferrer cu Anderson 21.00, toţi cu streamurile aferente.

Hai că începe şi pentru noi turneul ăsta ca lumea. Cumpăraţi-vă cafea.

„Hola, amigo, que tal? Voiam să te anunţ că tot stângaci sunt! :)

„Oh…It's you again.”

Roger şi Bud Collins, venerabilul jurnalist sportiv care iubeşte pantalonii în culori trăznite

Armada spaniolă îmbrăcată în stil „Marele Gatsby”

Andy Murray şi planul lui de joc, pe care l-a scris pe tricou, ca să nu-l uite :)

„Papa, când o să fiu mare, vreau să fiu Rafa!”

Laura Robson, the Karate Kid

„Alo, unde este elicopterul pe care l-am chemat? Au trecut deja 5 minute, are şi răbdarea mea o limită!”

Ana Ivanovic, pretty in pink

„Acum nu e deloc momentul să-l provocăm pe Rafa la un Play Station. Îţi dai seama cât s-a pregătit în pauza asta de 7 luni?”

„Da, ştiu, sunt superb”

„Unde-o fi Alexei…. l-am trimis după lip gloss acum o oră! Fac pariu că s-a întâlnit cu cineva şi vorbeşte iar despre criza politică din Orientul Mijlociu”

„Sunt jucător de tenis profesionist, sunt jucător de tenis profesionist, sunt jucător…a, uite-o pe Maria Kirilenko!”

*inseraţi aici comentator sud american de fotbal care vorbeşte cu 300 de silabe pe secundă* GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL

 (foto @bellyflopz)

Players party

Players party

 

 

 

 

 

Pe lângă tradiţionalele discursuri şi poze cu lopeţi şi căşti de protecţie, jucătorii au fost rugaţi să dea câteva servicii pentru a marca începutul lucrărilor de expansiune a complexului de la Indian Wells.

“Atenţie la greşelile de picior! Vă bucuraţi pentru începerea lucrărilor sau pentru că puteţi să-i loviţi pe fotografi? Atenţie la Roger, aşteaptă ocazia asta de mult! Haideţi, încă o dată – avem doar trei accidentări până acum printre fotografi!”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi