Incredibil, scenariu repetat: A doua româncă învinsă după o răsturnare dramatică de scor

Adrian Țoca | 23 martie 2012

Incredibil, scenariu repetat: A doua româncă învinsă după o răsturnare dramatică de scor

Turneul de la Miami e unul de tristă amintire pentru jucătorii români, care s-au îngrămădit spre ieşire încă de la primele meciuri. Şi ca şi cum n-ar fi fost de ajuns eliminarea dramatică a Soranei Cîrstea în turul 1, în nişte circumstanţe pe care cu greu le vezi repetându-se, povestea s-a repetat aproape după acelaşi scenariu astăzi. Din nou o româncă, din nou evoluţie a scorului favorabilă, avans mare în decisiv, din nou o răsturnare spectaculoasă. 

Monica Niculescu a fost, de data asta, la capătul greşit al scorului. Românca, favorită 28, a câştigat primul set al meciului cu canadiana Aleksandra Wozniack, 6-4, apoi l-a cedat pe cel secund, 3-6, intrând în decisiv. Şi 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 pentru Niculescu. Şi serviciul. Şi iar coşmarul: ŞASE GAME-URI consecutive câştigate de Wozniack, care şi-a făcut o specialitate din revenirile de acest gen.

Monica i se alătură Soranei, eliminată în aproape acelaşi mod de Heather Watson, după ce a avut 5-0 şi, mai apoi, două mingi de meci. Cum şi Irina Begu a părăsit turneul, singura reprezentantă a noastră a rămas Simona Halep. Dacă ar fi câştigat, Niculescu ar fi avut şansa unui meci cu învingătoarea dintre Venus Williams şi Petra Kvitova.

Şi Tecău a ieşit

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Horia Tecău a fost şi el protagonistul unei eliminări surprinzătoare. Horia şi Robert Lindstedt au fost eliminaţi de spaniolii Marerro/Verdasco, scor 7-6, 6-2. Este al treilea turneu la rând în care Horia şi Robert ies prematur din competiţie, şi toată această serie a început imediat după finala pierdută, dramatic, la Rotterdam, după cinci mingi de meci ratate, semn că rănile nu au fost încă vindecate.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi